Pagini

Racoreste-te in vara asta cu Selgros! - Guest post

Cum sa-ti faci limonada perfecta

Nu e vara fara soare, la fel cum nu e nici fara o limonada buna. Pe langa faptul ca au nenumarate beneficii pentru sanatate, citricele sunt bogate in vitamine, perfecte pentru silueta si des folosite in prepararea multor bauturi. Una dintre vedetele limonadelor este lamaia, pe care o gasiti la oferta pe rafturile magazinului Selgros. Mai multe despre oferta la citrice, click aici! Puteti sa preparati limonada din o multime de fructe, o puteti adapta dupa propriile dorinte. Noi va prezentam cateva idei de bauturi cu care sa va impresionati musafirii si sa va racoriti in zilele toride de vara.

Limonada cu busuioc
Pentru aceasta limonada aveti nevoie de ¼ cana de zahar, sau puteti folosi orice alt indulcitor, sucul de la 2 lamai mari, ¼ cana de frunze de busuioc, apa si gheata. Se amesteca zaharul cu ¼ cana de apa si se pune la microunde pentru cateva secunde pana se dizolva de tot zaharul. Se amesteca sucul de lamaie cu busuiocul si folosind o lingura se zdrobesc frunzele de busuioc ca sa iasa aroma. Se adauga ⅔ cana de apa rece si siropul se zahar si se amesteca toate.


Electric lemonade
Acest tip de limonada se potriveste persoanelor indraznete care se pregatesc de o seara de neuitat. Ca sa o pregatiti aveti nevoie de o cana de suc de lamaie, un sfert de cana de zahar, o jumatate de cana de frunze de lamaie, 1 cana de apa minerala, praf de ghimbir, 2 cani de gheata, 1 cana de vodka. Se amesteca sucul de lamaie cu zaharul, menta, apa, ghimbirul si gheata intr-un blender. Pana se pregateste amestecul se pun la congelator 4 pahare. Cand amestecul e gata, se scot paharele de la congelator si se toarna ¼ din cana de vodka in fiecare, apoi se pune amestecul de limonada. Se pot decora cu felii de lamaie si frunze de menta.

Limonada de capsuni si menta
Acest deliciu este bucuria papilelor gustative. Se prepara foarte usor si este cu adevarat fermecatoare. Este nevoie de ⅔ cana de zahar, ⅔ cana de apa, 1 ½ cana de suc proaspat de lamaie, 1 cana si jumatate de felii de capsuni, frunze de menta. Se amesteca zaharul cu apa calda pana se dizolva, apoi se pune pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se pune pentru 10 minute la frigider. Capsunii se mixeaza cu menta, iar peste amestecul rezultat se toarna sucul de lamaie si siropul de la frigider. Amestecul se orneaza cu bucati de capsuni si menta si se pune la frigider pentru o jumatate de ora.

Brazilian Lemonade
Un deliciu mai aparte este si aceasta limonada braziliana. Pentru prepararea ei este nevoie de 3 lime-uri, taiate in jumatate, ⅓ cana de lapte dulce condensat, ⅓ cana de zahar si 4 cani de apa rece. Se adauga toate ingredientele in blender si se mixeaza pana devine o pasta. Bautura rezultata se strecoara pentru a se indeparta coaja de la lime si zaharul care a mai ramas. Se zdrobeste gheata si se adauga peste limonada, si se serveste imediat.

Pofta buna!

Magazin Selgros Targu Mures
Produse alimentare si nealimentare
Comuna Ernei nr. 591,
Ernei – Mureş
Tel. 0265 205 000,
Fax 0265 205 199

 sursafoto: www.google.ro

3 comentarii:

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)