Pagini

Cum se fac pozele artistice?

Cine ma are ca prietena pe Facebook a observat probabil ca-mi place sa ma pozez, dar nu oricum, ci mai artistic asa, insa problema este ca eu nu am cu ce sa fac poze. Aproape toate fotografiile de pe profilul meu sunt facute cu camera telefonului si am incercat de foarte multe ori sa-mi fac si eu poze din alea ca ale tipelor de pe tumblr, zau ca sunt uimitoare, dar niiiiimic, nu-mi ies si pace, cine stie, probabil nu ma ajuta fata, hi hi. 
sursa foto: www.tumblr.com

Am un exemplu pentru voi, nu pare o cine-stie-ce poza, este o simpla fata care pe deasupra mai are si niste blugi vintage, dar e frumoasa foc, nu? Ei, daca ma apuc sa fac si eu o poza identica cu a ei, parca vad ca nu iese la fel de faina, ideea pozei, culorile, probabil si aparatul o fac sa para asa speciala, oare aparatul sa faca toata treaba? 

Aici apelez la ajutorul vostru, stiu ca multi dintre voi cunosc arta fotografiei mai bine decat mine si daca mi-ati putea da niste tips-uri in legatura cu realizarea acestor poze v-as ramane mega-recunoscatoare fiindca eu sunt cam plopista, am auzit vag de Polaroid, camere DSLR, Nikon, Canon si cam atat, dar nici daca mi-ati da o super aparatura din asta pun pariu ca n-as stii cum sa o folosesc, trebuie sa ai talent si sa stii cateva trucuri (atata lucru stiu si eu, hehe).

Acum din articolele pe care le-am mai facut, precum si din cautarile mele pe Google, am ajuns la concluzia ca aparatele Nikon sunt cele mai cautate, daca ma insel sa nu ma certati, mie imi plac la nebunie. Am avut ocazia sa fac poze cu un astfel de aparat si nu numai, stiti ca am participat si la sedinte foto si pot spune ca intr-adevar sunt scumpe, dar isi merita banii.

Am dat si de un site, www.f64.ro, unde gasiti aparatura profesionala si care de asemenea reprezinta si sursa fotografiei mele din dreapta, daca vreti sa aruncati un ochisor nu va opreste nimeni, va rog sa nu ma uitati cu sfaturile cerute mai sus, daca imi ies poze faine promit ca vi le arat (stiu ca va plac postarile de genu').

V-am lasat caci trebuie sa ma pregatesc de munca, am fost pe caravana pana la 1 si acum merg pentru 2 ore iar (tura de seara). Sa aveti o seara fainaaaaa. Multam' anticipat.

19 comentarii:

  1. Hai măi că ești adorabilă. Cum să nu te ajute fața? Măi, sincer nu am experiență ca fotograf dar folosirea aplicației Instagram dacă ai un smartphone cu Android/iOS, ai putea realiza niște poze frumoase datorită filtrelor puse la dispoziție de aplicație. Și, nu trebuie să te iei după pozele existente. Fii naturală, act normal and something gorgeous you'll see. :)

    Și cu referire la aparatele foto, Nikon sunt cele mai bune. O zi bună! Deși plouă, nu uita să zâmbești! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ajuns complet intamplator pe blogul tau, pentru ca m-a atras titlul postarii. :) In calitate de fotograf amator, m-am gandit ca as putea sa iti dau o parere. Eu folosesc un aparat DSLR Canon, insa si aparatele Nikon sunt la fel de bune - practic, ambele branduri produc camere exceptionale, iar diferentele intre ele sunt destul de mici. Trebuie doar sa gasesti aparatul care sa se potriveasca nevoilor tale - fie el Canon sau Nikon. :)

    Cat despre poza pe care ai postat-o, efectul acesta de evidentiere a subiectului, in prim-plan, si blurare a fundalului este obtinut cu ajutorul obiectivului ales. Practic, pentru a obtine o astfel de imagine, nu conteaza atat de mult aparatul folosit, cat obiectivul. :) Principala setare care asigura acest efect ("profunzimea de camp" sau "depth of field") este deschiderea diafragmei. Poti citi mai multe despre asta aici: http://www.fotoshooting.ro/try/guide/ro/diafragma/index.html . Spre exemplu, cu un aparat DSLR si un obiectiv de 50mm sau 85mm si o diafragma setata la 1.8, 2 sau 2.2 ai putea obtine o fotografie ca cea postata de tine. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit! :D Multumesc mult pentru parere, nu pari o amatoare, chiar stii despre ce vorbesti, mersi frumos si pentru link, intereresant!

      Ștergere
  3. si eu am aceeasi problema ( cu aparatul foto )...dar da' ai dreptate, nu ne ajuta fatza :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si programele de editat fac multa treaba aici:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu iubesc pozele artistice! <3
    Cum ai mentionat si tu trebuie sa te pricepi cat de cat sa iti iasa chiar daca ai o aparatura buna.Eu una la ce prind fac poze :)) :"> si incerc sa le fac cat mai artistice posibil( fac cu sutele incat sa iasa cat mai bine ;)) ) Tare as vrea si eu un aparat performant. :o3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-ti fa griji ca si eu cand imi fac o poza, de fapt fac 1000000 =)) si aleg doar una. :)) deci :))

      Ștergere
  6. Nu trebuie sa fii fotograf sau sa ai aparatura buna ca sa iti iasa poze bune. Trebuie doar sa ai imaginatie multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu zic ca nu ai nevoie si de imaginatie, dar totusi nu putem compara o poza facuta cu o camera vga a unui telefon cu o poza facuta cu un aparat profi.

      Ștergere
  7. Adevaru` e că tipa aia are niste trasaturi atat de faine, incat cred ca si pozata cu camera foto de la nokia 3110 tot ar iesi artistic, cu tot cu jeansii aia ai ei de stau pe gard.. dar da, intre un aparat calumea, cu obiectiv calumea si orice camera compacta, ca sa nu mai vorbim de cele de telefon cu senzorul cat juma de unghie, pur si simlu nu exista comparatie. E adevarat ca la un moment dat diferenta de bani nu se mai transpune in diferenta de calitate. Ergo, o ruda de-a mea, fotograf de nunti, are aparat foto de vreo 15.000 ron doar body-ul, si pe langa alte obiective mai ieftine are unul de vreo 7.000 ron. Dincolo de unele conditii speciale gen intuneric in biserica, sa fim seriosi, diferenta de calitate dintre o poza facuta cu o scula de sa zicem 10.000 ron si cea de 22.000 a lui nu se ragaseste in raportul de bani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu cred ca e vorba de bani, e vorba de calitatea produsului, bine si cred ca si de model :))

      Ștergere
    2. Eu m-am uitat atent la trasaturile acestei tipe din aceasta poza plus la trasaturile lui CLM din cateva poze pe care le-a pus cu ea, cf criteriilor de atractivitate a trasaturilor faciale publicate in presa daneza legate de cine a castigat alegerile politice recente, (ca a iesit ca au castigat socialistii pt ca au avut mai multi candidati cu trasaturi faciale atragatoare decat ceilalti, desi, ma rog, asta poate insemna si ca persoanele atragatore sunt mai inclinate catre a fi socialiste, sau ca comitetul de alegere de noi candidati din cadrul partidului socialist danez functioneaza asa ca un juriu de concurs de Miss sau Mister, desiigur unul cat mai impartial, poate chiar si inconstient, adica nu facut cu premeditare, pur si simplu se uita la cineva, si daca e ff atragtor, isi zice, "ah, iata un bun socialist")...ma rog, acele criterii pt fete sunt, (pot sa le pun si pe alea pt baieti, dar aici era despre fete),

      * fata (chip) mica
      * sparncene ridicate si relativ nu prea lungi nici stufoase
      * ochi mari
      * gene lungi si dese
      * tranzitie neteda intre pometi si barbie
      * ten neted
      * pometi inalti
      * buze pline si simetrice
      * putina grasime la falci
      * simetrie dreapta-stanga

      Si dupa ce am eliminat asa cat am putut machiajul, pot sa raportez ca bloggerul CLM aretrasturi mai atragatoare decat fata din poza de mai sus, lucru evident mai ales la tranzitia intre pometi si barbie, si la depozitul de grasime de la falci, dar si pe ceilalti parametri. Plus ca bloggerul CLM semana asa mai bine cu modelul din ziarul cu socialista model din Danemarca, doar ca avea parul brunet si tinuta gatului mai gratioasa pt ca in pozele ei CLM statea mai naturala, iar poza socialistei model era una asa oarecum computerizata, se vedea ca nu era vie si statea mai teapana.

      Ștergere
    3. Pt cititorii curiosi, pun si criteriile de atractivitate pt socialistii danezi,

      * fata (chip) mica, la fel ca la fete, (ca sa para fruntea mai mare)
      * par des si bufant
      * sparnacene dese si mai inchise la culoare decat parul din cap, deoarece dau senzatia de forta
      * pometi inalti, la fel ca la fete
      * tranzitie neteda mai plata intre pometi si maxilare, si ten frumos, la fel ca la fete
      * buze simetrice, desi nu e nevoie sa fie asa de pline
      * grasime putina la falci
      * barbie si maxilare mai proeminente
      * simetrie dreapat-stanga

      Mai dadea si proportii de simetrie intre partea de sus a fruntii, si sprancene, care trebuie sa fie cat de cat egal cu partea dintre sprancene si varful nasului, si egala cu partea dintre varful nasului si partea de sus a proeminentei barbiei.

      PS poza socialistei daneze nu era computerizata, ci apartine unei persoae reale, doar am avut eu impresia ca era asa mai teapana, dar poate ca era din cauza emotiei ca iesise pe locul 1 cu cele mai multe voturi, in plus de ca dansa apartine de fapt partidului stangii radicale, nu partidului socialist, adica e ff comunista, nu asa mai bland socialista, de aia parea poate mai teapana, mai intransigenta, cu alte cuvinte.

      Ștergere
    4. sa-mi lasi si mie link cu poza:D

      Ștergere
  8. Rabdare muuulta,atentie,minte deschisa,aparat bun,obiectiv si mai bun,lumina potrivita si cateva efecte pe calculator si e gata poza! Iar felul cum pozezi ca sa iasa ceva mistoc,asta se invata,depinzi cu timpul iar uneori sa stii ca cele mai speciale poze ies spontan.

    Si eu tanjesc la un aparat fain si nu mai reusesc sa il achizitionez odata!

    Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu cum e, of, sper sa reusim sa ne indeplinim visele:D pupicei:D

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)