Pagini

100 de lei, oua de prepelita si povesti

Domnu' Tibi a organizat un concurs la el pe blog in colaborare cu Prepelitu (sper ca am inteles bine) si are ca premiu 100 de lei, asa ca m-am gandit sa particip si eu, dat fiindca am nevoie de niste banuti pentru super-mega-ultra adidasii pe care i-am vazut la Deichmann si de care m-am indragostit, apropo, cred ca o sa-mi iau adidasi (asta referitor la articolul cu dilema) hi hi, ca doar atat imi permit finantele. Poate pe parcurs o sa-mi cumpar si cizmulitele acelea frumusele sau depinde ca poate-mi face altceva cu ochiul, oricum o sa  va arat si voua ce-mi iau pentru ca m-ati ajutat cu pareri, mwahaha.

Revenind la concurs, trebuie sa va povestesc despre beneficiile oualelor de prepelita, dar eu o sa va spun o mica povestioara despre aceste oua de prepelita si apoi va informez in legatura cu ceea ce trebuie.
Eram si eu copchila, si ca toti copilasii de pe strada mea, ai mei parinti cand venea Pastele se apucau sa vopseasca o tona de oua pentru ca eu plecam cu buzunarele ticsite pe strazi ca sa "ciocanesc".

De obicei cand zic Paste, ma gandesc la clasicele oua de gaina, insa la "ciocanit" unii mai veneau si cu oua de lemn, evident ca ne prindeam cand aveam parte de "facaturi", hi hi, asa ca ce s-a gandit o prietena? Sa vopseasca un oua de prepelita (parca tin minte ca o invatase bunica-sa), nu cred ca stiti dar ouale de prepelita sunt mai mici decat ouale de gainusa si sunt si mai tari, insa noi nu ne-am dat seama despre ce este vorba si cand am dat startul la spartul de oua fata ne-a spart pe toti si nu stiam de ce, pana cand mi-a dezvaluit marele secreeeeeeeeeeeeeeeeeet: era un ou de prepelita! Eheee, ce frumos era "pe vremuri", nu ca acum... In fine.

Acum sa vorbim putin si despre beneficiile oului de prepelita, in comparatie cu ouale de gaina, ouale de prepelita au de doua ori mai multa vitamina A, vitamina B2, de trei ori mai multa vitamina B1, mai mult decat dublu B3 si fier, tot de doua ori mai mult, insa nu trebuie sa uitam de calciu, fosfor si restul vitaminelor B (12-9-6), A, D3 si E. Sa va mai spun ca aceste oua au foarte mult colesterol HDL, adica colesterol "bun"? Si cred ca e o chestie destul de importanta avand in vedere ca oule de gaina nu au asa ceva, si mai ales ca in zilele noastre colesterolul este principala cauza a bolilor de inima, ati vazut cati oameni mor de asa ceva?

Eh, dar sa fim optimisti si sa nu vorbim de lucruri rele, da? Mai nou extracte de oua de prepelita sunt incluse in unele sampoane pentru par, se spune ca aceste extracte hranesc firul de par si ajuta la regenerarea sa. Interesant, nu? Daca vreti sa cititi mai multe, va invit pe blogul lui Prepelitu, unde sunt sigura ca veti gasi multe informatii utile, hi hi. Sa aveti un week-end fain si wish me luck! Sper din tot sufletul sa castig!

PS: Abia astept sa-mi vina tricoul pe care l-am castigat la concursul lui Muc.
Sursa foto: www.prepelitu.ro

4 comentarii:

  1. Succes la concurs :* Iti doresc sa castigi :3
    Ce ti-ai pus pe tricoul castigat la concurs? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Deeefapt, oulae de prepelita sunt destul de slabe. Cred ca cel cu care v-a pacalit prietena ta era unu de bibilică(câță).
    Anyway, baftă! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) sa stii =))) =))) tot ce e posibil, eu asa tineam minte =))my mistake

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)