Pagini

Cateva sfaturi pentru cei care isi cauta un job dar nu au experienta.

M-am confruntat si eu cu neputinta de a-mi gasi un job din cauza lipsei experientei si mai mult ca sigur toti tinerii care ies de pe bancile scolii fie ca vorbim doar de liceu, sau chiar si de facultate, se confrunta cu asta.

Asa ca am decis sa vin in ajutorul lor cu un articol care sa-i ajute sa-si gaseasca mai repede jobul visat, de fapt jobul de care au nevoie, fiindca sa fim seriosi, cati oameni au ocazia sa munceasca din prima intr-un loc in care chiar le face placere?

Pe mine nu m-a ajutat nimeni si nu m-a sfatuit nimeni, poate pentru ca nu am cerut ajutor, dar nu asta e important, important e ca sunt cativa pasi de care trebuie sa tii cont atunci cand aplici pentru un job ca sa ai cat de cat sanse, in ciudat faptului ca nu detii experienta.

Deci, primul lucru pe care il puteti face daca aveti destul timp liber, este sa incepeti cu voluntariat, sau daca sunteti norocosi, cu un stagiu de pregatire platit, astfel veti avea ocazia sa vedeti ce inseamna un program stabil de munca, sa capatati experienta, etc.

Apoi, un alt lucru important pe care nu trebuie sa faceti, este ca atunci cand sunteti chemati la un interviu, nu vorbiti din prima de salariu, lasati angajatorul sa va intrebe despre asta.

Cv-urile pe care le trimiteti sa nu fie pentru joburi sub pregatirea ta, alege ceea ce ti se potriveste, ai de unde.

E foarte greu sa gasiti la coltul strazii un loc de munca ca sa zic asa, aproape imposibil, insa la indemana va sunt site-urile destinate gasirii unui job precum hipo.ro (asta mi-a venit in minte acum), site care va pune la dispozitie o sumedenie de joburi in functie de orase (joburi Galati, joburi Deva, joburi Ploiesti), in functie de domeniu (IT, vanzari, beauty) si multe alte criterii care va usureaza munca.

Nu aplicati la joburi in care se cer foarte multi ani de experienta, e timp pierdut.

Si cel mai important, iesiti in lume, incercati sa va faceti cat mai multe cunostinte, informati-va la Fortele de Munca, participati la Bursa locurilor de munca si incearcati sa va faciceti remarcat, iar cu putin noroc o sa gasiti ceea ce cautati.

So, in speranta ca v-am fost de folos sper sa reusiti sa va angajati si sa va mearga bine. Succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)