Pagini

Guest post - Tehnologia si becurile

Cu trecerea timpului, tehnologia evolueaza iar oamenii au trecut de pe tehnologie crt pe tehnologie LED. In prezent, nu doar televizoarele, calculatoarele si gadget-urile se bucura de tehnologia LED, ci si alte electronice. Putem vedea spoturi cu LED, de asemenea si reflectoare de iluminat LED, proiector LED si multe altele. 

Chiar in salile de sport construite recent gasim reflectoare si proiectoare pe tehnologie LED pentru faptul ca acestea au un consum mai redus, iluminare puternica  si durata de viata mai mare.
Toate cladirile construite in ultima perioada dispun de un sistem de iluminare prin tehnologie LED, mai exact prin spoturile aplicate in tavan. Acestea ofera un grad de iluminare ridicat si egal din punct de vedere al suprafetei, pentru a se evita anumite locuri fara a fi iluminate. Iluminarea stradala a trecut si ea la un alt nivel. 

In orasele mari, in special in capitala, putem observa ca stalpii de lumina cuprind becuri de iluminare pe tehnologie LED. De ce s-a facut aceasta miscare? Pentru faptul ca, in acest mod, este evitata lumina aceea galbuie a becurilor clasice iar costurile ce tin de iluminare sunt mai mici. Vechile becuri au un consum ridicat, lumina de culoare galbena si o durata de viata prea scurta. 

Becurile la noile masini au trecut si ele pe LED, ultimele modele aparand pe piata cu proiectoare de lumina de putere mare. Desigur, ca s-au pus la dispozitie, in magazine, becuri LED pentru aproape tipurile de masini iar oamenii le pot inlocui pe cele vechi cu noile becuri, dupa bunul plac. Unii sustin ca becurile LED emana doar lumina alba. Gresit! Becurile LED, la fel ca si cele vechi, pot fi si colorate. Se gasesc in magazine becuri de orice culoare: verde, albastru, portocaliu, negru la acelasi pret. Nu se plateste nici-un ban in plus pentru...culoare. Tu ce fel de becuri folosesti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)