Pagini

Chit-chat: Despre tichetele de vacanta

In discutiile mele  despre locuri de munca cu fel si fel de persoane, amici, cunostinte, am aflat ca mai nou au aparut in peisaj asa numitele tichete de vacanta, de fapt, se pare ca ele au aparut de ceva timp dar eu nu auzisem niciodata despre ele. Acum probabil ca va intrebati si voi ce sunt aceste tichete, ei bine, dupa un research copios m-am cam lamurit si am descoperit ca tichetele de vacanta sunt practic niste bonuri valorice aparute pe piata si se acorda tuturor angajatilor care sunt dornici sa-si petreaca evident vacantele si/ sau concediile in Romanica.

Pentru ca sunt un fel de bonuri, si tichetele acestea de vacanta pentru a putea fi folosite fara probleme, trebuie sa contina anumite elemente de siguranta, la fel ca restul bonurilor.

Cand zic elemente de siguranta trebuie sa stiti ca printre cele mai importante se afla perioada de valabilitate si valoarea tichetului, apoi un cadru dedicat in mod special referintelor clientului, adica denumire angajator, cod fiscal, numarul de inmatriculare la O.R.C., numele, prenumele si CNP-ul utilizatorului, s.a.m.d.

Urmatoarele elemente de siguranta sunt seria si codul de bare, facand astfel ca orice tichet sa fie unic (deci nu merge falsificat, mwahahaha, pentru ca are o cerneala speciala care atunci cand intra in contact cu caldura i se modifica culoarea).

Alt element important este un fir de argint micro imprimat cu "GROUPE CHEQUE DEJEUNER" si un model grafic "Guilloche" realizat prin intermediul calculului informatic, ce este vizibil cu ochiul liber, dar tiparit cu cerneala fluorescenta. Spatiul pentru inscrierea datei, locatiei, perioadei de utilizare si aplicare a stampilei unitatii afiliate unde a fost folosit tichetul si numarul de telefon, reprezinta ultimele elemente de siguranta aflate pe tichet.

Cam asa arata un tichetel despre care va vorbesc, si acum tin sa va intreb: Voi stiati de existenta lor? Le-ati folosit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)