Pagini

Chit-chat: Despre carduri de memorie, stick-uri, amintiri, jocuri...

Tehnologia evolueaza din toate punctele de vedere iar oamenii incearca sa tina pasul cu ea. Mediile de stocare se schimba, spatiul se mareste si in prezent nu mai suntem multumiti cu un hard disk de 40GB, cand, in trecut, ne multumeam cu un hard disk de 2 sau 10GB. 
In prezent, pe calculatoarele pe care le cumparam din magazine, acestea vin cu hard disk-uri de minim 500GB. Memoriile portabile de tip stick USB au evoluat si ele. Iti poti cumpara stick-uri USB la 32,64 sau 128 GB la un pret foarte bun. Cu trecerea anilor, nu numai ca tehnologia evolueaza dar se si ieftineste. 
Anumite cititoare de carduri au fost lansate la un pret destul de ridicat cand au aparut pe piata iar acum se pot cumpara la un pret destul de mic. Aceeasi poveste o au si anumite carduri de memorie micro SD care au aparut ulterior, dupa prima generatie de MINI SD care costau o groaza de bani iar memoria lor era de 32MB sau 64MB. Amintiri placute! 

Primul calculator pe care l-am avut a fost un Pentium 1 care avea 8MB Video, 96MB Ram si un procesor de 550Mhz, ruland Windows 98. Pe atunci, stiu ca am cumparat un stick USB la 320.000 lei (banii de atunci), un stick cu o capacitate de 1GB. Avand in vedere ca unele salarii erau de 500.000 lei, suma era destul de mare si eram singura din cartier care detinea un stick de memorie care imi permitea portabilitate in ceea ce priveste fisiere precum: muzica, videoclipuri si jocuri precum Doom2 si StarCraft 1. 
Eram chemata de catre ceilalti care detineau calculatoare sa le instalez jocuri fiindca ei detineau doar unitate de discheta pe calculator, discheta permitand transmiterea a 1,7MB de informatie ceea ce inseamna foarte putin, nici macar un mp3 amarat. Internetul era la inceput si era foarte greu cu el. Doar anumite persoane cu o stabilitate financiara destul de buna isi permiteau iar conexiunea era foarte lenta. Ehe ce vremuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)