Pagini

Chit-chat: Despre merisoare, ce contin, cum pot fi consumate...

V-am povestit acum ceva timp ca m-am indragostit de afine, de fapt de sucurile naturale facute din afine + altele, ei bine, acum am gasit alte fructe care sunt la fel de benefice si care imi plac la nebunie, este vorba despre merisoare. Am facut un research despre ele ca sa stiu sigur cu ce am de-a face, si am ajuns la concluzia ca merisoarele reprezinta practic un super aliment care e musai sa fie inclus in viata ta. Se pare, ca dintre toate fructele de padure, merisoarele sunt cele care au cea mai mare concentratie de antioxidanti si pot fi foarte usor incorporate in dieta zilnica sub forma gemului sau a sucurilor, de ce nu, pot fi savurate si crude. La fel ca si afinele sunt bogate in substante antiinfectioase ca vitamina C, sporesc nivelul de HDL, adica colesterol bun, sunt bogate si in tanini si in flavonoide. 

De asemenea fructele merisorului, dar si frunzele sunt utile in tratarea infectiilor urinare si normalizeaza tranzitul intestinal. Merisoarele contin si proteine, provitamina A, vitaminele B1, B2 si C, precum si saruri minerale, zaharuri, sanatate pura, ce sa mai!

Ca sa nu va mai zic ca prajiturile cu merisoare sunt delicioase. Ce-i drept n-am gustat, dar asa am auzit si am gasit si o gramada de retete online pe care sunt tentata sa le incerc, dar poate le-ati incercat voi pentru mine, hihi, asadar va astept cu pareri.
Si pentru ca nu ma pot abtine, zic sa va arat doar o praji cu merisoare, nu de alta, dar daca va arat cum este si tarta cu merisoare pentru care am gasit o reteta, garantat nu mai dormiti la noapte, ihihihi. Mmmmyummm, mi s-a facut o poftaaaa. Seamana cu o praji cu visine pe care o ador. Ia spuneti-mi, sunteti la curent cu merisoarele si efectele lor asupra sanatatii? Seara faina.
sursafoto: www.google.ro

2 comentarii:

  1. Parerea mea e ca inainte sa te apuci
    100% de vanzari blogul a fost mai fain.
    Stii e plin de mall-uri ... (va urma)
    -----------------------------

    RăspundețiȘtergere
  2. De ceva timp le-am introdus si eu in meniu sa spun asa:) Mai intai au fost sub forma de ceai, apoi uscate prin cerealele de dimineata, acum mi-ai dat o idee sa le bag si in praji :D

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)