Pagini

Ma "transform" cand mi-e foame!

De la un timp, pe langa atacurile de panica cu care ma confrunt, am observat ca am anumite stari atunci cand mi se face foame si deja ma aduc la disperare. Ce stari va intrebati? Ei bine, mi se face rau pur si simplu, adica ametesc, ma apuca o slabiciune asa in tot corpul, ma doare stomacul si imi vine greata, si toate astea la ore fixe. 
(ea seamana cu mine cand mi-e foame)

Ca sa ne intelegem, eu de cativa ani am program fix de masa, dimineata cand ma trezesc intre orele 9-10 mananc, apoi mananc iar la pranz asta insemnand 12-1 si seara 6-6.30, rareori 7. Ei si daca eu depasesc intervalele astea mi-e rau, ma agit, ma enervez, ma transform. M-am gandit sa mananc de mai multe ori pe zi, dar parca nu-mi vine si mi-e greu sa ma dezobisnuiesc de programul asta, totusi am mers si mi-am facut si analizele din nou, si am descoperit iar o anemie si un hipotiroidism pentru ca am inceput sa iau tratament, dar nu cred ca astea sa fie cauzele. 

Adica zau, e prea ciudat, ma uit la unii stau si manca o data in zi, un covrig si n-au nimic, iar eu sunt varza daca nu mananc la orele mele fixe. Sa fie oare ceva psihic, asa mi-am impus eu? Sa fie de ordin fizic, adica asa mi s-a obisnuit organismul si cand nu primeste, striga? Voi in ce categorie va incadrati? Va transformati si voi cand vi se face foame, sau sunteti rezistenti? Cred ca si atacurile de panica tot de aici pornesc, de la starile astea ciudate pe care le am atunci cand nu mananc... Mno, deci, is oarecum normale starile astea ale mele sau?

Sa aveti o saptamana faina, zic! La mine plouaaaaa, ufff, macar de-ar ninge.
sursafoto: www.google.ro

8 comentarii:

  1. Eu cred ca ma incadrez in categoria a doua. Doua zile am rezistat doar cu un mar si 3 covrigi...nu prea e sanatos, dar uneori mi-e "lene" sa mananc. Si legat de starile tale...nu sunt eu in masura sa-mi dau cu parerea, dar cred ca nu e ceva iesit din comun. Am cunoscut oameni care fac la fel...asa ti-ai obisnuit corpul .Daca ma gandesc bine, cam toate vietuitoarele reactioneaza la fel. Un caine daca il obisnuiesti sa manance la o anumita ora, daca depasesti acea ora incepe sa latre, sa "planga"....sa caute mancare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) deci eu sunt catel? :)))) Aoleuuuuu. Dar sa stii ca e mai bine ca tine asa, decat ca mine :(

      Ștergere
  2. O, ce bine ca nu-s singura! Eu fac parte din categoria oamenilor care daca nu mananca de dimineata, adica fix atunci cand se trezesc (pentru ca ma trezesc cu foamea-n gat) au mari sanse sa lesine o jumatate de ora mai tarziu. Si la fel, mananc mult (dar nu asimilez). Mananc de dimineata la 5, apoi cand ajung la scoala mi se face foame iar, si tot asa, pana la 12 cand iau o masa rezonabila la cantina scolii. Cat despre atacurile de panica, si eu le-am avut, dar tot pleaca de la starea ta psihica in general.Eu imi faceam prea multe ganduri inutile, eram stresata mereu de scoala (fiind ultimul an) dar am invatat sa ma linistesc singura daca mi se face rau ( transpiratii reci, senzatie de voma, inima bate cu mai repede). Incearca sa iti imaginezi lucruri care te fac sa te simti confortabil, camera ta, patul tau, tu cu o ceasca de ceai si o carte buna. La mine merge. Si se mai intampla si de la oboseala asa ca try and get some rest!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Well, o sa incerc si eu sa nu ma mai gandesc la chestii urate pentru ca imi fac rau singura! :D Sar'na :* Te pup si pofta mareeee :*

      Ștergere
  3. Bonjour, Monica !
    De vină este numai câinele lui Pavlov. L-ai dresat așa și acum latră la ora fixă. Dar între orele consacrate, îl mai poți amăgi cu un măr , un strugurel , cu 2 ore înainte de mesele principale. Să ningă , dar la munte ! :) Să ai o săptămână bună !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello Radu, offf, deci e vina mea oarecum, o sa incerc sa mai iau gustarici ca sa nu mi se mai faca asa rau. Sar'na la fel :*

      Ștergere
  4. Eu trebuie sa recunosc ca nu ma mai transform :d M-am obisnuit sa stau nemancata si sa nu am un program fix decat atunci cand sunt in vacante. Insa al meu om, el se transforma si de fiecare data cand devine rautacios pentru ca nu a mancat il strig ''Patratel'' :D si ii spun ca el Patratel este copilul rasfatat si rautacios care iese la iveala in situatii care nu-i convin:D

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)