Pagini

Curiozitati despre diamante

Probabil ca v-ati dat seama cat de mult imi place sa vorbesc despre bijuterii, insa de data aceasta n-o sa aduc in discutie bijuteriile de argint, aur sau din orice alt material folosit la fabricarea lor, ci despre bijuteriile cu diamante, mai bine zis am de gand sa va spun cateva chestii despre diamante pe care nici eu nu le stiam si care mi se par extrem de interesante.

Asadar, daca nu stiati diamantul este una din cele mai dure substante gasita pe planeta noastra, daca nu ma insel este chiar cea mai dura, iar pentru muulte secole a fost (si inca este) una din cele mai cautate materiale si de ce nu, venerate. Aceste pietre pretioase au fost intotdeauna admirate ca reprezentant frumusetea esentiala si semnul de bogatie suprema. Au fost profund inradacinate in legende si au fost cufundate in mitologie, insa astazi odata ajunse in mainile alchimistilor moderni acestor pietre pretioase le sunt date noi valori. De asemenea ca si pietre pretioase toata lumea stie ca diamantele sunt foarte scumpe, dar ca si materie prima, avansata tehnologic, diamantele sunt nepretuite.

Diamantele sunt vechi de 4 miliarde de ani, adica de peste 600 de ori mai mult decat cel mai vechi stramos al nostru. Materialul din care sunt facute, desi sunt rare, din carbon, unul din cele mai familiare elemente de pamant, carbonul formandu-se in procesul incandescent al mortii unei stele. Cand o stea moare, arunca in spatiu miliarde de tone de carbon.
Cuvantul "diamant" provine de la grecescul "adamas" care inseamna "invincibil" sau "de necucerit", mmmm suna bine ca si nume pentru un baiat, hi hi.

Diamantele au fost descoperite in secolul 19, in Africa de Sud, si au fost extrase sute de mii de diamante de acolo, iar primul diamant sintetic a fost produs de catre General Electric, in anul 1955, dupa vreo 5 ani de incercari si milioane de dolari cheltuite.


Exista anumite elemente care nu vor afecta niciodata valoarea unui diamant, si aici vorbim despre: clivajul suprafetelor si petele slabe naturale din pietre. Dar sunt insa si cateva care ii afecteaza valoarea si anume: claritatea, culoarea, greutatea in karate si bineinteles taietura.

Also, in anul 1477, Arhiducele Maximillian al Austriei, i-a oferit primul inel cu diamant, la cererea in casatorie, Marei de Burgundia.  

Si daca tot am atins subiectul, va invit sa admirati si voi minunatiile celor de la Royal Diamante. Ei se afla pe piata diamantelor de mai bine de 35 de ani, iar toate bijuteriile lor, inclusiv acele mirobolante verighete de care m-am indragostit, se fabrica in Londra. Sa nu mai zic ca inele lor de logodna sunt de-a dreptul uimitoare (ca de exemplu acest ineeel: https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/inel-aur-alb-18kt-cu-diamante-taietura-bagheta-si-rotund-brilliant-rd415w si multe, multe altele).


Ei, nu degeaba se spune ca diamantele sunt prietenele cele mai bune ale unei fete. Si sa stiti ca eu sunt de parere ca valoarea lor creste si mai mult atunci cand cunosti cat mai multe lucruri despre ele. Acestea fiind zise, cred ca acum stie Mosul cam ce-mi doresc pe langa sanatate si fericire! Pe cuvant ca am fost fooooarte cuminte in acest an!

Sper ca va placut postarea mea despre diamante si ca v-am satisfacut setea de cunoastere pe azi, pentru ca pe mine m-a fascinat de-a dreptul toate aceste lucruri despre aceste pietre pretioase pe care le vad peste tot. Sa aveti o zi faina!

2 comentarii:

  1. :) Cea mai mare piaţă de diamante este în Israel după care urmează cea din Olanda.
    Ştiai că a fost descoperită o planetă formată din diamant? Şi se pregăteşte o expediţie către ea?

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)