Pagini

Guest post - Industria alimentara in Romania

Romania este una dintre putinele tari din UE care accepta anumite ingrediente in alimentele de consum, alimente caare sunt respinse de alte tari. Nu se face nici-un pressing asupra producatorilor de a schimba retetele si ingredientele pentru a fabrica produsele alimentare de care avem nevoie. 

Conform unor studii, industria alimentara in Romania, nu este cea mai sigura, cea mai “curata” din punct de vedere al chimicalelor din care sunt realizate bunurile de consum. In comparatie cu alte tari, la noi gasim e-uri in alimente la orice pas. Cati dintre noi ne uitam pe lista cu ingrediente al unui aliment cand il cumparam de la magazin? Prea putini, fiindca nu ne intereseaza dar mai tarziu ne intereseaza starea noastra de sanatate. Siguranta alimentara este zero iar masurile care se iau sunt tot...zero. Foarte putine institutii ale statului isi mai fac treaba sa-i controleze pe producatori.


Cu totii am vazut cazuri la televizor cand, atunci cand s-au efectuat controale la anumite fabrici, s-au gasit o multitudine de nereguli care au dus la sanctionarea acestora sau la inchidere. Producatorii nu se gandesc cat rau fac populatiei prin chimicalele pe care le introduc in alimente. Ca si patron de afacere, te gandesti doar la propriul buzunar si mai putin la binele omenirii. Este un fel de a ucide lent sau de a face rau, fara sa o constientizezi. Ca patron, te gandesti sa te costa cat mai putin productia pentru a scoate cat mai mult profit din vanzari. Atunci de ce ne mai intrebam de ce suntem asa bolnavi? De unde atatea boli?


Daca ei sunt iresponsabili, macar noi sa fim cei cu capul pe umeri. Verifica produsul inainte de a-l cumpara si indiferent ce-ti pare ciudat, nu-l cumpara. Daca majoritatea dintre noi tinem cont de asta, atunci produsele pline cu E-uri si diferite chimicale nu se vor mai vinde iar ei vor avea de pierdut. Schimbarea incepe de la noi. Fii mai constient de otrava din alimente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)