Romania este una dintre putinele tari din UE
care accepta anumite ingrediente in alimentele de consum, alimente caare sunt
respinse de alte tari. Nu se face nici-un pressing asupra producatorilor de a
schimba retetele si ingredientele pentru a fabrica produsele alimentare de care
avem nevoie.
Conform unor studii, industria alimentara in Romania, nu este cea mai
sigura, cea mai “curata” din punct de vedere al chimicalelor din care sunt
realizate bunurile de consum. In comparatie cu alte tari, la noi gasim e-uri in alimente la orice pas. Cati dintre noi ne uitam pe lista cu ingrediente al unui aliment
cand il cumparam de la magazin? Prea putini, fiindca nu ne intereseaza dar mai
tarziu ne intereseaza starea noastra de sanatate. Siguranta alimentara este
zero iar masurile care se iau sunt tot...zero. Foarte putine institutii ale
statului isi mai fac treaba sa-i controleze pe producatori.
Cu totii am vazut cazuri la televizor cand,
atunci cand s-au efectuat controale la anumite fabrici, s-au gasit o
multitudine de nereguli care au dus la sanctionarea acestora sau la inchidere.
Producatorii nu se gandesc cat rau fac populatiei prin chimicalele pe care le
introduc in alimente. Ca si patron de afacere, te gandesti doar la propriul
buzunar si mai putin la binele omenirii. Este un fel de a ucide lent sau de a
face rau, fara sa o constientizezi. Ca patron, te gandesti sa te costa cat mai
putin productia pentru a scoate cat mai mult profit din vanzari. Atunci de ce
ne mai intrebam de ce suntem asa bolnavi? De unde atatea boli?
Daca ei sunt iresponsabili, macar noi sa fim cei cu capul pe umeri. Verifica
produsul inainte de a-l cumpara si indiferent ce-ti pare ciudat, nu-l cumpara.
Daca majoritatea dintre noi tinem cont de asta, atunci produsele pline cu E-uri
si diferite chimicale nu se vor mai vinde iar ei vor avea de pierdut.
Schimbarea incepe de la noi. Fii mai constient de otrava din alimente!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)