Pagini

Ochelari de soare vs lentile de contact

Subiectul de astazi este putin mai delicat fiindca unii dintre voi prefera ochelarii de soare iar altii lentilele de contact si nu vreau sa desconsider pe nimeni. Eu nu sunt contra lentilelor de contact dar nu as purta asa ceva. Imi place sa vad persoane care poarta lentile de contactcolorate permanente, mai ales de Haloween cand fetele poarta lentile de contact rosii. Sunt indragostita de vampirite. 

Bineinteles ca fiecare are rolul si farmecul sau, nu poti compara lentilele de contact cu ochelarii de soare. Pe plaja nu-ti poti etala lentilele ci mai bine iti etalezi o pereche de ochelariCarrera. Desigur ca parerea medicilor oftalmologi este alta. Ei sunt de parere ca purtarea lentilelor de contact poate crea disconfort ochiului si se pot crea infectii daca acestea nu sunt curatate cum trebuie. 

In ceea ce priveste ochelarii de soare, acestia nu reprezinta nici-un risc in privinta sanatatii ochiului doar purtarea pe o perioada indelungata poate produce disconfort dar nu purtam ochelari de soare...trei luni pe nas. 


Ochelarii de soare sunt purtati pe perioada verii in favoarea lentilelor de contact care se pot purta oricand, indiferent de anotimp. Lentilele de contact cer sa fie date jos seara, cand ne culcam si sa fie curatate inainte de a le pune a doua zi. Acest sfat contrazice anumite lucruri fiindca purtarea indelungata a lentilelor de contact trebuie evitata. Bine, prin acest articol nu vreau sa te fac sa-ti fie teama sa porti lentile de contact ci vreau sa intelegi ca exista riscuri mai mari la purtarea lentilelor de contact fata de purtarea unei perechi de ochelari.

Tu ce alegi: ochelari de soare sau lentile de contact? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)