Pagini

Guest post- Joburi, joburi si iar joburi

Criza locurilor de munca din tara ii fac pe majoritatea tinerilor sa gaseasca alte oportunitati iar unii dintre ei le gasesc pe meleaguri straine. Rata de somaj mare, salariul minim pe economie de doar 900 lei ii fac pe majoritatea sa-si caute viitorul in alte tari mult mai bine dezvoltate din punct de vedere economic decat Romania. Cei care doresc sa plece din tara trebuie sa cunoasca o limba straina, cerinta minima pentru angajare. Romanul este muncitor si munceste de dimineata pana seara fiindca a fost invatat cu greul, tocmai de aceea, multi straini angajeaza romani fiindca ii multumeste acest lucru. Cautam de zor locuri de munca in Anglia, locuri de munca Italia pentru a castiga un ban cinstit iar munca sa fie rasplatita pe masura efortului. 


Cele mai multe oferte de joburi Anglia gasim in ziare, la sectiunea de angajari fiindca in Anglia exista cea mai mare cerere de locuri de munca. De asemenea, acest lucru ii incurajeaza pe tineri sa munceasca intr-o alta tara pentru o viata mai buna. Unii aleg sa se intoarca in tara dupa 3,6 sau 12 luni cu o suma de bani pe care ar fi castigat-o in Romania in decursul a cativa ani.

Multi spun ca este ceva rau in plecarea tinerilor in strainatate insa nu va ganditi la cotizatiile si banii care intra in tara de pe urma lor. La cate locuri de munca avem in tara, daca tinerii ar fi ramas aici, tara ar fi ajuns intr-o situatie precum Grecia. Ocupand un loc de munca, indiferent unde, se aduc cotizatii. 
Nu va mai sfiiti sa ramaneti in tara si sa va plangeti de mila. Daca aveti oportunitatea de a pleca pentru a munci, de ce nu o faceti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)