Pagini

Scrisori de dragoste spanzurate.

N-am mai zis de ceva timp ce mai citesc, iata ca va zic acum: "Scrisori de dragoste spanzurate"(Oliver Lustig), m-am apucat de ea cam acum o saptamana si ceva si am reusit sa o termin azi, si ma bucur ca nu ma mai ia somnul in timp ce citesc.
Este o carte istorica, de fapt un amestec de istorie si dragoste, dar mai multa istorie(pun pariu ca e pe placul lui Lillee) avand in vedere ca se vorbeste foarte mult despre cel de-al doilea razboi mondial mai exact "Lustig avut parte de soarta evreilor din Transilvania de Nord aflaţi sub administraţia regimului Ungariei horthysteghetoizaţi cu începere din 3 mai 1944, apoi deportaţi în lagărele de concentrare naziste cu scopul final al exterminării."
 Descrierile pe indelete ale lagarelor de concentrare, ale crematoriilor si ale "Häftlingi-lor" tunsi chilug, imbracati in zdrente si batuti, schingiuiti, ucisi, au facut in asa fel incat m-au trecut niste fiori mai mai ca ma simteam si eu intr-un lagar. Haha! V-o recomand, iar daca ati citit-o as dori sa aflu si parerea voastra despre aceasta carte.(Multumesc!)

Am gasit pe net un fragment din inceputul cartii: 
"Ea îmi scrie mereu, dar eu nu-i răspund. Nu i-am răspuns niciodată. Nu pot. Ultima dată m-a ameninţat : „Dacă nu-mi scrii, nu mai aştepta poşta'. Şi se va ţine de cuvînt. Ştiu, presimt. Dar nu pot ; mi-e imposibil să scriu o scrisoare de dragoste. Ei însă nu-i pot explica asta. Nu vreau să cunoască motivul. Şi nici nu m-ar înţelege. Nimeni nu mă poate înţelege. Mie însumi îmi vine greu să mă înţeleg, să-mi explic cum, odată cu scurgerea anilor, în loc să se şteargă, să-şi piardă conturul, imaginea halucinantă a scrisorilor de dragoste spînzurate devine tot mai vie ; le văd zbătîndu-se în vînt, paralizîndu-mi şi mîna şi gîndul şi sufletul ori de cîte ori m-aşez să-i scriu.
Au trecut cinci ani. Da, chiar acum, în aprilie, se împlinesc cinci ani, de cînd, tropotind peste gardul de sîrmă ghimpată dărîmat, urlam cît mă ţineau puterile : sînt liber... liiibeeer..."
Sursa

Vă ţuc!

PS: Curiozitate nesatisfacuta:

28 de comentarii:

  1. Hm...si mie mi-ar placea cartea asta, ca imi place istoria:). Eu inca nu am terminat Crima si pedeapsa, sunt o lenesa cu cititul mqi nou:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e tare :) Eu sunt la Hannibal acum :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @adelici: Bun venit pe blogul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare interesanta cartea, nu am citit-o inca...
    Foarte tare imaginea cu micutii!
    O zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit de aceasta carte dar din pacate inca nu am citit-o.Iti promit ca am sa fac rost de carte si o voi citi!Eu am terminat de citit cartea care si tu ai citit-o.
    TUC si eu si un weekend placut...:D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alice Georgiana: :D Este, acum am terminat-o! Multumesc la fel.

    @FRENCH.Kiss: OK:D s-o citesti ca e faina:P mersi la fel.

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow..cât de tare poate să sune începutu' .. Vreau şi eu să o citesc:|

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca e interesanta cartea. N-am citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fragmentul este pe gustul meu!:x

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi`am propus sa fie peste 50:">

    RăspundețiȘtergere
  11. @Christina: :>:>:D

    @sanam: Thnks:D

    @Cristi: Crezi?:) este:P

    RăspundețiȘtergere
  12. Am ramas datoare cu ceva...am reusit aseara sa citesc cartea de care iti spusesem ca ma apuc, acum ceva timp. Se numeste Sabotaj din iubire scrisa de Amelie Nothomb si mie mi-a placut tare mult felul ei de a povesti anumite trairi: are haz, contrariaza, te prinde... Cartea se bazeaza pe experienta traita de autoare (fiica de diplomati) intr-un ghetou din Beijing, care, copil fiind, descoperea ironiile iubirii, ale vietii. Ti-o recomand cu drag si te voi anunta ce o sa mai citesc... Duminica placuta! :) :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Ahh, am uitat! In cazul in care vrei sa citesti cartea si nu dai de ea prin librarii, biblioteci, prieteni etc., o poti citi de aici: http://www.cartidownload.ro/Diverse/1113886/11553359-02-Amelie-Nothomb-Sabotaj-Din-Iubire
    Nu e acelasi lucru, dar, in cazul in care esti curioasa, macar stii unde o poti lectura... Te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  14. @ROxy: Pare foarte interesantaaa! Ah! multumesc pentru link, nu cred ca o am prin biblioteca:D Mutlumesc>:D< O zi buna:X Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. am auzit de ea prima data de pe blogul lui Rosaline. O sa o trecut pe lista mea :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. ce drăguț e blogul tău ;o3
    haha,si poza e genialăă ! [hugs]

    RăspundețiȘtergere
  17. @Giuliii♥: multumesc scumpooo!:D

    RăspundețiȘtergere
  18. @Muc Roz: :))))))))) i-a dat drumu'

    RăspundețiȘtergere
  19. Pffff... am citit doar citatul pus de tine + descrierea facuta si o vreau :|

    La naiba cu Amazonul ca nu are carti in romana :(

    RăspundețiȘtergere
  20. @Cristian Ciofu: :P Te astept cu pareri :P

    RăspundețiȘtergere
  21. C.L.M. cred ca o sa ai cam mult de asteptat.

    O sa o pot lua abia cand mai ajung prin tara si atunci daca nu uit :)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Cristian Ciofu: Pai sa nu uiti! :))

    RăspundețiȘtergere
  23. hi hi ce frumos :D
    Iti recomand "Suflete pereche" de Cecilia Ahern, iti va placea, sunt convinsa de asta...e plina de umor si de dragoste, de nebunie...o sa te regasesti acolo merita citita, eu am ras in hohote pe timpu parcurgerii ei :D

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)