Pagini

Îndemn la citit, îndemn la cunoaştere...




Hellow!

Azi, am vazut pe vestitul Facebook, stiti la chestia aia cu actualizari, sau ce e, nu imi vine acum exact, stiti voi ce e, asa... am vazut la Rebeca C. un link catre un videoclip tare interesant, un fel de scrisoare din partea celor de la Vama Veche care m-a influentat, probabil pentru ca m-am simtit cu musca pe caciula, nu ca n-as citi deloc, adica citesc articole pe net, dar nu carti... hihihi.



Aceasta "scrisoare" ne indeamna la citit, ei bine, citit cu care eu nu prea ma omor caci ma adoarme, si cum am observat ca majoritatea dintre voi aveti ca hobby cititul, am o mare rugaminte si anume sa-mi recomandati si mie carti, orice fel de carti, ce va place voua sa cititi, ce ati citit, de toate.

Si ca tot veni vorba, vroiam sa-mi spuneti si mie cum sa fac sa nu ma mai ia somnul cand citesc, ma adoarmeee si ma plictiseste putin, cum sa fac sa-mi placa? 

Sincer, imi e necaz, chiar nu stiu de ce nu ma atrage cititul... am o gramada de timp liber si nu stiu ce sa mai fac cu el, caldura este, asa ca m-am gandit eu, ar fi frumos sa ma apuc sa imi ocup timpul cu aceasta arta frumoasa, cea a cititului, caci si asta este o arta.

Va pup si astept recomandarile voastre.

Ceva dulce!

colorful cupcakes cartoon. cupcakes cartoon background. aug cartoon cupcake; aug cartoon cupcake


MwHAHAHA, probabil va intrebati de ce va servesc cu atatea dulciuri, dar hai sa va spun ce ganduri malefice mi-au venit: de ce sa slabesc eu, cand pot sa ii ingras pe ceilalti? Aaa? Nu e mai usor asa? (GLUMEAM)

PS: Sa nu fie asa groase cartile ca ma apuca Craciunul, hihihi!

47 de comentarii:

  1. atata timp cat te gandesti sa citesti pentru ca vrei si nu pentru ca ai curiozitatea asta nu vei reusi...
    sunt sigura ca sunt lucruri care te intereseaza...cauta acele carti care vorbesc despre zonele tale de interes...indiferent ca e vorba de moda sau pescuit :D
    in concluzie...primul pas...afla ce anume iti place...ce te intereseaza cu adevarat...
    orice drum incepe cu un prim pas...asa ca...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @pandhora: Pai sunt curioasa, dar imi place sa stiu cate putin din toate :D Si de multe ori incep ceva si nu reusesc sa duc pana la capat ceea ce am inceput :( insa ma plictiseste sa stau prea mult pe o anumita chestie, probabil la fel e si cu cartile :(

    Multumesc mult! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Vincent norman peale - Forta gandirii pozitive

    Mai sus e titlul unei carti care mi-a schimbat viata ! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. atunci incepe cu carti micute, de 150-200 de pagini, cu multe capitole, ca sa poti sa te opresti des daca nu iti place. recomandarea mea ar fi cartile lui alain de botton, sunt scurtute si absolut minunate :d

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai sa-ti zic si eu de o carticica buna. Chemarea strabunilor(Call of the Wild) de Jack London. Nu e vorba despre dragoste... Daca iti plac cainii o sa-ti placa si cartea. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. tu citeste ce-ti place tie...pofta vine mancand ...dar , sa stii...cu cat citesti mai mult...cu atat o sa vrei mai mult...e un drog...grozav !

    RăspundețiȘtergere
  7. parazitii - citeste o carte ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador sa citesc!Cand citesti iti imaginezi tu actiunea,cat de tare l-a lovit X pe Y sau ca a sarutat-o cu ochii deschisi sau inchisi pe Z dar astea sunt doar exemple.Descrierea e mai ampla decat in filme si acest lucru pe mine ma intriga.Daar ca toate aceste lucruri sa fie valabile trebuie sa simti o atractie spre cartea aceea.Cartea mea favorita e The Host sau Gazda in romaneste.Iaar despre pozele delicioase pot spune doar atat "Daca nu are ciocolata pe mine nu ma atrage" ,daar oricum arata bine aproape la fel de bine ca cele pe care le am eu in folder.Acolo te ingrasi numai cu gandul:)) Si daca te apuci sa citesti spor la citit >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. @Honeÿ Bunny: Sa vad de unde dau de ea:D:):X

    @iri: Asa m-am gandit si eu:D mai micute:D :) o sa vad daca am in biblioteca:D sar'na:D pupici:D

    @Cristi: Am auzit de ea:D:) pare interesanta:D thnks:D

    @coco: Suna bine! :D:D:D

    @Florea: da,:)) multzam:)

    @© Adaaa: Imaginatie am:D:) si inca una bogata, deci asta e secretul:)

    Eee mi-e imi place tot ce e dulce.:D
    Multumesc>:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. Are dreptate pandhora. Trebuie sa citesti pentru ca-ti place nu pentru ca sa fii la moda.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca nu-ti place sa citesti nu cred ca exista o anumita tehnica pentru a schimba acest lucru. Mie imi place ca esti sincera. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, eu ador sa citesc. Probabil ca tu nu intri in pielea personajului, in actiune... nu stiu. Daca ai intra, cu siguranta nu ai mai lasa cartea din mana.
    Sa-ti dau exemple de carti? Hmm, nu cred ca ar fi o idee buna, pentru ca le-ai abandona repede. Nenea Balzac e prea complicat... nu cred ca-ti plac romanele cu iz istoric ( moartea mea ). Iti recomand, pentru inceput, sa-ti iei romane de Jane Austen. Scrie super misto, simplu, romantic... Huh? Ce zici? Incepe cu Mandrie si prejudecata. O super carte.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Zodrac: nu citesc pentru a fi la moda, citesc pentru ca vreau, imi doresc sa acumulez cat mai multe informatii, asa simt eu, ca trebuie :-? nu stiu cum sa explic.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Little leisure: :> yvw:D

    @Lillee: Stiu ca nu exista o tehnica, dar vezi tu am nevoie de informatie ca de aer :)) daca ma intelegi, iar de pe internet, ehm plictisitor deja... numai prostii si chestii false dupa parerea mea, asa ca... cartile sunt urmatoarea tinta, trebuie sa fie ceva interesant in ele daca toata lumea le citeste. :D hihihiihi:D

    Ehm, istoria nu ma atrage, romantismele, uhm, sa vad ce gasesc.

    Am auzit de Madrie si prejudecata, ma tenteaza! :D Multumesc:D

    RăspundețiȘtergere
  14. hai sa vin eu cu o propune interesanta :) e superba cartea pun pariu ca iti va placea: "Unsprezece Minute" de Paulo Coelho .merita citita :) asa si in legatura cu plictiseala si adormitul tau cand citesti....pai nu stiu incearca sa te relaxezi si sa iti imaginezi mereu ceea ce atutorul transmite...fi mereu in imaginea creata de tine si simte cartea cuvant cu cuvant :) la mine a functional...nu eram un fan al cartilor le detestam :)) dar acum lumea mea este in jurul lor...pt ca fiecare carte are povestea ei, iar prin ele reusesti sa mai evadezi din lumea asta de gheata :)

    te pup >:D< si spor la citit ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Casiana: Deci se poate!!!

    >:D< Si eu te pup si multumesc>:D< O sa tin cont de propunerea ta!:D

    RăspundețiȘtergere
  16. incepe sa citesti carti mici si subtiri. nu te apuca de sute de pagini, mai ales ca nu iti place. nu lua romane grele. un Dino Buzzati-"7 etaje", un Coelho-"diavolul si domnisoara Prym"

    RăspundețiȘtergere
  17. da imi place Avril :):x
    acum am ascultat scrisoarea...absolut cutremuratoare... simteam milioane de fiori pe spate :)
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  18. Hm...toata lumea a ras de mine cand citeam "Coliba unchiului Tom", dar mie mi-a placut...chiar daca unii ar spune ca e pentru copii...ultima carte pe care am citit-o iarasi si m-a tinut cu sufletul la gura rau a fost "Barbati care urasc femeile", venea cu un ziar...si desi a fost un pic politista si nu sunt eu mare fan, cartea asta ma facea sa o visez noaptea:)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Vai cum arata de bine prajiturile aleaaa, ca era sa lesin pe tastatura, de pofta...:))
    Ma apuc in seara asta de citit "Sabotaj din iubire" scrisa de Amelie Nothomb. O sa iti scriu, imediat ce o termin, cum e si daca mi-a placut sau nu...
    Cat priveste tehnica, nu cred ca e vreo una anume... nu e obligatoriu sa citesti o carte continuu, pana o termini, lecturezi cat ai chef, cand simti ca nu mai ai rabdare o lasi deoparte si faci altceva care sa iti placa, apoi cand iti revine pofta te apuci din nou... Nu stiu daca te va ajuta ce ti-am scris, dar poti incerca. Seara faina si te pup!:)

    RăspundețiȘtergere
  20. @raul: inteleg, inteleg, incep cu mai putin :> sa evoluez apoi:D:) Multumesc:D

    @Casiana: Inseamna ca am nimerit bine:D
    Stiu si eu am simtit cand am ascultat-o! :D>:D<

    @Dia: :)) ce dragut :))>:D<

    @Roxy: Hahaha, le-am ales cu mare drag:D:))
    AAA, deci pot sa citesc si pe pofteee:D hahahha:D chiar sunt curioasa sa-mi spui despre carte:D Eu m-am apucat de "Cartea Fetelor" scrisa de mai multi autori, o sa povestesc si eu intr-o postare cu ce se mananca.

    Multumesc mult:D sigur am sa incerca, o seara faina si tie, Pupici:D

    RăspundețiȘtergere
  21. trebuie sa existe si carti care sa te fascineze sa nu vrei sa le mai lasi; in copilarie mi s-a intamplat cu Ciresanii, apoi cu Pe aripile vantulului .....

    RăspundețiȘtergere
  22. @Sophie: Hihihi:D Gasesc eu:D Multumesc:D

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma bucur ca mesajul care mi-a schimbat mie gandirea intr-un fel a ajuns pe blogul tau minunat, draga mea!>:D<

    Desi adoram sa citesc si inainte, acum parca citesc si mai cu foc. Am citit cateva dintre comentarii si sa stii ca 11 minute e chiar geniala! si nu e nici lunga. Daca vrei romantism iti recomand "la rascrruce de vanturi", e sublima cartea! Incearca sa iti imaginezi intamplarile cartii, regaseste-te intr-un personaj, traieste actiunea! Putine sunt cartile care m-au adormit...tocilara de mine a citit de cand a inceput vacanta 4 carti. hihihi:)) si nu o sa ma opresc curand:D

    Te pup>:D< si bafta! alege orice iti place tie.>:D<

    RăspundețiȘtergere
  24. @sophie: pe aripile vantului e cartea mea preferata :">

    RăspundețiȘtergere
  25. nu ne mai arata mancare:((
    app, melodia o stiam si e geniala

    RăspundețiȘtergere
  26. prima carte citita a fost "Trei intr-o barca" de Jerome K. Jerome ... carte pe care mi-a dat-o mama cand eram suparat ca ceilalti copii nu vroiau sa se joace cu mine. de atunci cartea (la modul general) a fost pentru foarte mult timp cel mai bun prieten al meu.

    acu' ref. la recomandare ... ti-as recomanda sa citesti:
    Martin, George RR - Regii-nisipurilor ... si in timp ce citesti sa-ti imaginezi cam cum ar arata ce citesti tu acolo intr-un film. la final, tot ca in cazul unui film, ia-ti cateva clipe sa te gandesti la "continutul invizibil" al "filmului". :)

    RăspundețiȘtergere
  27. iti recomand Rosu si Negru de Stendal !

    RăspundețiȘtergere
  28. Bagă ceva de Coelho! Scurte, cu font mare, uşor de înţeles şi greu de lăsat din mână!

    RăspundețiȘtergere
  29. ce-mi place de tine !
    despre citit, vezi ca blogul meu sunt niste articole despre carti, poate poate iti place ceva, macar dupa titlu.
    ca sa nu te mai adoarma, nu mai citi in pat. :D


    have a nice day, pupicei >:D<

    RăspundețiȘtergere
  30. @Rebeca C.: Multumesc scumpete>:D<

    Am primit o gramada de recomandari, sa vad cum le onorez pe toate, sa zic asa:D:)

    Si eu te pup>:D<

    @Nymphetamine: de ce?:)) ti se face pofta cumva?:D:)))

    @INTJ: Am inteles, nu prea se deschide pagina pe scribd :( Multumesc>:D< pentru recomandare>:D<

    @Iris Tiron: Thnks, am auzit ca e foarte frumoasa:D

    @Lucianna: Sa vad ce gasesc:D:D:D Pupici:D

    @julie: ce coincidenta, si mie imi place de tine:D
    O sa vad, o sa vad! multumesc>:D< si tu:X

    RăspundețiȘtergere
  31. :)
    Bun gasit!

    :))
    Cum au spus si ante"comentatorii"... secretul pentru a nu mai adormi cand citesti o carte este ca acea carte sa-ti incite atat de mult curiozitatea, incat nici somnul nu va putea dobora curiozitatea.
    Nu citi ce ti se recomanda, citeste ce te atrage.
    Cand vei descoperi ca ai prins drag de citit, cauta cartile care crezi ca-ti vor putea aduce raspunsuri la intrebarile tale "existentiale".
    A prinde "amicitie" cu cartile este anevoios, dar odata ce relatia s-a "cimentat", cu greu se va "darama".
    Si... daca nu vine acum, nu-i nimic. Nu forta lucrurile, va veni de la sine, cand va fi momentul.
    :)
    O saptamana plina de curiozitate iti doresc.
    (AndreiraduM)

    RăspundețiȘtergere
  32. @Anonim: :))
    Bine ai venit pe la mine! :D

    Da, am inteles! Am gasit deja o carte care imi starneste curiozitatea, acum sunt si mai curioasa daca ma voi plictisi sau nu de ea.
    :)

    Multumesc pentru sfaturi.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  33. :)
    Nu sunt "anonim", dar nu ma pot loga.
    Sunt andreiradum de pe "trendul codurilor"
    Goagalu' e iar in razbel cu mine... sau io cu el.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Daca nu iti place sa citesti, parerea mea e ca ar trebui sa incepi cu ceva simplu de inteles fara prea multa filozofie(ex:Elevul Dima dintr-a saptea, de Mihail Drumes). Sun sigur ca si Coelho si restul numiti de antescriitorii mei au scris frumos dar daca vrei sa gusti placerea cititului trebuie sa incepi cu inceputul, iar daca esti macar cu spiritul inca un copil iti va placea cartea recomandata de mine.

    RăspundețiȘtergere
  35. @Anonim: Da, asa am zis si eu:) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  36. De recomandat sunt o mie si una de carti,insa intrebarea este:vrei cu adevarat sa citesti?Te atrage acest hobby sau e doar asa o toana de moment? ;;)
    Eu zic mai bine sa arunci un ochi peste carti care crezi ca te-ar interesa ca titlu...Cauta la categoria care te atrage si acolo sigur o sa gasesti ceva bun care te va tine treaza ;)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  37. Ai putea citi "Romanul adolescentului miop". E foarte drăguţă cartea şi nu e nici groasă^_^

    RăspundețiȘtergere
  38. @Ela:>:D< Nu stiu daca o chestie de moment, eu sper sa nu:)>:D< Am gasit deja:D Pupici

    @annitu: Am citit! :)) :D thnks

    RăspundețiȘtergere
  39. in primul rand trebuie sa iti doresti sa citesti, in al doilea rand sa simt pasiunea si in al treilea rand sa simti mangaierea foii de hartie, a literelor, a cuvantului in sine. Nu trebuie sa iti recomande cineva o carte, incepe prin a cititii tot ce iti pica in mana eu asa am facut la inceput( acum 3ani) pana cand am invatat sa o iau usor sa simt si sa-mi placa. Nu trebuie sa citesti pentru ca e "misto" cartea sau pentru ca a zis cineva ca e interesanta, poate sa nu fie din punctul tau de vedere. Simte si dupa apucate de citit... Bafta>:D<

    RăspundețiȘtergere
  40. @Mada: Ce frumos, multumesc de sfaturi! O sa bag bine la cap, mai bine zis am sa fac cum simt nu cum trebuie!

    Multumesc>:D<

    RăspundețiȘtergere
  41. Daca iti place genul, seria lui Sven Hassel.

    RăspundețiȘtergere
  42. Doamneeee....ce cupcakes frumoaseee! :X
    Ultima carte pe care am citit-o e "The Girl with the dragon tattoo" de Stieg Larsson. Nu stiu daca se gaseste in limba romana.
    Si poate e un pic cam exiprata, dar mi-au placut "Cronicile vampirilor".

    RăspundețiȘtergere
  43. @Poison: ei, nicio carte nu e expirata ;))


    Te pup:D

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)