Pagini

Intrebari...

'na ziua! Ce faceti? Va e cald cumva? Ei lasa ca va trece, ca va dau eu o inghetata si gata.



Acum, dupa ce v-am racorit vroiam sa va spun ca m-am apucat de "Un infinit de emotii" o carte de Lucian Penescu, nu stiu cat de buna este cartea(asta ramane de vazut) dar carti rele nu cred ca exista, hihihi, si in timp ce citeam si-au facut cubuisor in mintea mea cateva intrebari: cum influenteaza cititul vocabularul, imaginatia, etc? Prin ce proces? Prin cuvinte? Prin povesti? Cum se desfasoara intreaga procedura? 
Voi v-ati pus vreodata astfel de intrebari? Daca vi le-ati pus si daca ati aflat raspunsul v-as fi recunoscatoare daca m-ati lamuri si pe mine.

Cam atat pentru azi, ma apuc din nou de citit ca am luat o mica pauza sa postez ca apoi uit ideea.


Va pup si va doresc o zi racoroasa.
Multumesc!

29 de comentarii:

  1. nu-s de meseria si poate c-o sa scriu prostii ... da' cred ca cuvintele citite le transformam in imagini ... si imaginile fac restu'. daca auzi o informatie o retii mai greu decat daca ai vazut-o (in scris sau ca imagine) ... de unde putem deduce ca cititul stimuleaza imaginatia (esti obligat sa-ti construiesti singur imaginea), memoria (ai parcurs niste pasi logici in acel proces, pasi care "bat o poteca" ce pe viitor s-ar putea dovedi utila) ... si ajuta la formarea unei rutine ce permite o analiza mai rapida a informatiilor.

    despre vocabular ... depinde de fiecare. am citit mult si totusi prefer sa vorbesc cat mai simplu in majoritatea cazurilor ... adica daca tot pierd timp vorbind/scriind, vreau sa fiu sigur ca sunt inteles (indiferent de public).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia uite, mă. Fata e pusă pe citit ;;)Bravo, măi;;) Mâine-poimâine te vedem că ne dai citate din viitoarea ta carte. 8->


    . Păi... Cititul ajută la dezvoltarea vocabularului şi a imginaţiei prin cuvintele folosite de autor (cred). Îs cam în ceaţă acum:)) Asta nu e întrebarea potrivită la momentul potrivit, în cazul meu X_X

    RăspundețiȘtergere
  3. @INTJ: Owww, cred ca incep sa inteleg. Cu cat citesti mai mult cu atat te "dezgheti" mai mult, nu?

    @Annitu: Da~ nu ma lauda prea mult! :)) Daca ma supar dau si acum un citat :))=)))) Glumeam:X

    Inteleg:X te pupacesc:X

    @Cristi: :)) tie iti fug ochii numai la dulciuri =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Offf iar imi faci pofta.. si de data asta nu cu inghetata si cu capsunile/bomboanele/jeleurile ce-or fi alea cu glazura si cioco.. Mmmm :D
    In fine.. incerc sa-mi inghit "balele" :))

    Vocabularul ti-l dezvolti tot auzind si auzind inca o data anumite cuvinte repetate de autor, care deobicei fac parte dintr-o singura sfera semantica. Sau cand un autor foloseste un cuvant deosebit care iti atrage atentia, eventual nu stii ce inseamna, il cauti in dex si atunci il retii. Iar astfel ti-ai adaugat cuvinte noi in vocabular.
    Iar imaginatia ti-o dezvolta imaginile vizuale care le creeaza autorul. Citind cat mai multe carti de beletristica, fie ele sf, romance, aventuri, etc, descoperi tot felul de situatii, locuri, cazuri diferite descrise intre paginile cartii. Iar cand la randul tau vrei sa scrii o compunere (de exemplu) atunci iti vine inspiratia din cartile citite (mai vine si din filme, picturi etc..).

    Na ca m-am dat si eu cu parerea, nu stiu cat de corect am grait. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. :*:* Pupăcioasă mică ;;):*

    P.S. Mâine să ne dai limonadă, că-s gravidă şi am pofte :)).

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult titlul:x
    Sa-mi zici si mie cum e dupa ce o termini;;).
    Pai mi-am pus si eu intrebarile, insa am gasit raspunsul doar la aia cu influentarea vocabularului. Eu, cand citesc, si nu stiu ceva cuvant, evident caut in dictionar. Deeci, influenteaza vocabularul:]].
    Sau mai sunt mai ales in cartile astea contemporane niste fraze din alea care te lasa masca:]]. Asta nu tine neaparat de vocabular, dar sunt frumoase si unele iti schimba felul de a gandi:D

    Multumesc mami pentru inghetataaa!>:D<
    Sunt egoista si o iau eu pe toata>:). nu te superi, nu?;;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alle.: Ce simpatica esti :))

    Am inteles la ce te referi :) Multumesc pupici:X

    @annitu: hihihihi:D that's me:X
    Dau dau:D:)

    @ganduri.aruncate.pe.net.: Am terminat-o si pe asta! hihihi:D dar cred ca maine o sa fac o postare despre ea:D:)
    E frumoasa cartea sa stii:D:)

    nu ma supar:X cu placere:X

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna fata frumoasa! Cititul influenteaza vocabularul, asta-i sigur. Imaginatia e a ta, o ai sau nu, cred ca vine de la mama.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vocabularul il dezvolta cu siguranta, si imaginatia cred ca poate sa o dezvolte, cu conditia sa existe:))Eu stau cam prost la capitolul acesta so deaia zic:P

    RăspundețiȘtergere
  10. Aşa, da' să nu uiti. Că după iese copilu' cu 5 mâini :-s.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca ai primit destule raspunsuri cu privire la cum ne influenteaza cititul. Foarte simplu: cu cat te antrenezi mai mult intr-un domeniu cu atat devii mai bun. Prin citit ne antrenam mintea. Nici nu ai idee cat munceste in acele momente pentru a ne construi o imagine, o actiune... pana in cele mai mici detalii. Astfel devenim mai creativi, ne dezvoltam imaginatia si capacitatea de a analiza mai repede. Vocabularul ni-l dezvoltam datorita cuvintelor, expresiilor, diferitelor moduri de exprimare pe care le intalnim prin carti. Cu cat citim mai mult cu atat ne imbogatim limbajul si coerenta. Plus ca ne ajuta foarte mult pentru a ne imbunatati cultura generala. Uneori fara sa vrem dam peste anumite informatii pe care in mod inconstient ( sau nu ) le bagam la cap. :)
    Te pup, o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmm, interesant... acum catva timp ziceai ca nu iti place sa citesti, e totusi bine ca incepe sa iti placa. Da eu spun ca influenteaza f mult, si cum te exprimi, si imaginatia pana si ideile cateodata... iti deschide o alta perspectiva a vietii chiar as putea spune.:P

    RăspundețiȘtergere
  13. am citit si carti extrem de proaste ....pentru ca , pentru mine , doar ideea conteaza ...chiar daca autorul n-a stiut sau n-a putut s-o dezvolte coerent ....restu' il face imaginatia mea :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dan: Multumesc>:D< Am inteles!

    @Dia: Owww :D Oke:D:)

    @annitu: nuu :)) nu vreau sa fie cu 5 maini:D hihi

    @Lillee: Da, am primit multe raspunsuri, am inteles cum actioneaza cartile :) Interesant!

    Multumesc, si eu te pup!

    @strawberry blonde: Pai da, stiu:D m-am hotarat sa ma apuc de citit, incepe sa imi placa, hihi. sper sa ramana o ocupatie permanenta. :)
    Ai dreptate, chiar deschide noi orizonturi.:X

    @schtiel: aaaa.... :) Depinde de fiecare, poate altuia i s-o parut buna cartea :)

    RăspundețiȘtergere
  15. sa stii ca eu cred foarte mult ca datorita cititului ne dezvoltam vocabularul foarte bine...dar normal k de asta depinde si ce carti citim:))adica citesti o carte, gasesti un cuvant care habar n`ai ce inseamna si imediat te uiti in dictionar ca nu citesti de dragu de a citit:))si ti ramane intiparit in minte cuvantul acela automat, cred eu..imaginatia mh, poti sa ai pur si simplu si aberezi datorita imaginatiei sau poti sa ai o imaginatie atat de bogata incat sa iasa ceva frumos:))

    RăspundețiȘtergere
  16. crede ma ca si eu:))))mai ales intr`un moment de oboseala aberez teribil si totusi nu deranjeaza pe nimeni in jurul meu cand o fac (in special alex), pentru ca ceva amuzant trebuie sa iasa, nu folosisem "aberaita" in sensul rau:)))

    RăspundețiȘtergere
  17. @Oandi: :)) hahaha... nici eu nu ma gandeam in sensul rau :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Ba exista carti rele!
    "Ciocoii vechi si noi" e un exemplu perfect! :-w :-L

    RăspundețiȘtergere
  19. de ar fi atat de rece ziua asta pe cat ne-ai dori tu :-<

    RăspundețiȘtergere
  20. Cartea-i carte dar mi-ai facut pofta cu inghetata. >:P

    RăspundețiȘtergere
  21. strawberry icecream or no icecream

    RăspundețiȘtergere
  22. @Bia.: :)) Bine bine:))
    Rea pt tine, poate alcuiva i-a placut:*

    @29decembrie: HihihiLD As vrea eu:)

    @Flyerboy: eee :)) stiam eu!

    RăspundețiȘtergere
  23. vai ce pofta imi faci tu cu inghetatele astea;)) spor la citit:*

    RăspundețiȘtergere
  24. Intrebarile tale sunt pertinente si nu necesita decat un raspuns: cand te vei vedea intr-o situatie de a-ti exprima parerea despre un anume subiect si pe masura ce vei vorbi te vei surprinde pe tine insati atunci vei sti ca lectura te-a ajutat si vei dori sa citesti atat de mult incat te vei enerva in zilele cand nu o vei face din lipsa de timp!
    Zi racoroasa!

    RăspundețiȘtergere
  25. Vocabularul il imbogateste numai si pentru ca acolo apar fel si fel de termeni cu care poate ca nu ne intalnim in viata de zi cu zi iar imaginatia o influenteaza pentru ca ne provoaca sa dezvoltam fel si fel de scenarii,fel si fel de situatii,fel si fel de tipologii de oameni.
    De aceea se spune "ai carte ai parte";odata cu lectura devenim mai inteligenti,mai deschisi la minte,mai analisti si mai profunzi.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)