Pagini

Voi ce mancati?

Ieri mi-am aruncat un ochi din greseala la televizor si am vazut un tip din nu stiu ce tara care isi cumparase o canapea si pe eticheta scria ca are o substanta in ea cancerigena (era o emisiune cu chestii de genu'), apoi m-am dat in discutii cu mami si mi-a zis ca au aratat astia la stiri ca pana si branza topita iti provoaca nu stiu ce boala la coloana, iar acum ceva timp am vazut tot la stiri ca nu stiu ce alimente pe care le folosim la tot felul de diete de slabit cum ar fi salate, legume, stiti voi chestii recomandate de un nutritionist sunt si astea cancerigene. 

Pai vazand, auzind, toate astea am inceput sa ma intreb atunci ce mai mancam? Toate legumele, ba chiar si unele fructe provoaca boli, si nu numai, cica si ceaiurile dauneaza daca sunt folosite o perioada indelungata, deci ce mancam? Ce mancati voi? Eu nu stiu ce sa mai mananc. Daca mananc chestii naturale nici alea nu-s bune, de fapt nu cred ca mai exista ceva natural acum, toate alimentele astea de pe piata probabil ca-s tratate cu chimicale, hmmm, nu probabil, mai mult ca sigur is tratate cu chimicale. Daca mananc chestii fast-food, iar is si mai proaste, desi am citit pe aici pe internetul asta mare ca un nene a mancat o luna sau 2, nu mai stiu exact doar mancare fast-food si a facut miscare si nu s-a ingrasat asa cum se presupune ca te ingrasi de la fast-food.

Probabil ca te ingrasi de la orice mancare daca stai si nu faci nimic, oricum asta nu rezolva problema mea cu mancatul, tot nu stiu ce sa mananc.

Asadar, ce mancati, voi ce mancati? Accept si retete sa stiti, ca nu ma supar. Eu tare am acum o pofta de niste cartofi prajiti si mici, iar la desert clatite cu nutella, mancare sanatoasa neica, nu gluma, mwahahahhaa. Sunteti tucat, zi faina si pofta mare!
sursafoto: www.google.ro

4 comentarii:

  1. Mda, păi ne mâncă nervii din cauza sutelor de nutriționiși care-ți dau sfaturi ce intră în conflict cu alți nutriționiști și tot așa. Nutriționismul mediatizat e marketing curat. (și rimează) Faza cu brânza topită și boala la coloană.. nu știam de boala asta, dar știu că-s făcute din niște porcării. Nu-mi vine acum din ce și nici pe Google nu caut eu acum ca să-mi arăt cunoștințele :)), dar sunt făcute din.. grăsimile animalelor... Nu orice grăsimi, asta e ideea... Brânza topită e mortală (negativ). Cea mai sănătoasă mâncare e cea făcută de tine. Iar Nutella e destul de sănătoasă față de porcăria de Finetti. Americanii devorează Nutella. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă e la o adică, nu mai avem voie să consumăm nimic pentru că de fapt totul este nesănătos. Adevărul este că orice aliment, fruct, legumă etc sunt nesănătoase dacă le consumăm non-stop şi mai ales în cantităţi exagerate. Organismul nostru are nevoie de câte puţin din toate: Fosfor, magneziu, calciu, vitaminele, potasiu etc. Dar dacă oricare din acestea depăşesc cantitatea normală, evident, ne facem rău. Aşadar din mâncat nu trebuie să ne oprim, vorba aceea mai tre să şi trăim, nu? Ideea este să consumăm puşin din fiecare şi mai ales să avem grijă în ce combinaţii le mâncăm; dacă ne apucăm să mâncăm cartofi prăjiti + pâine + maioneză + cheesburger + Coca-Cola + mai ştiu eu ce..atunci clar ne-am îmbolnăvit fără dar şi poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Faza cu mancatul si ingrasatul asa e: poti sa mananci ce si cat vrei, atata timp cat mai si faci suficienta miscare (cat sa arzi caloriile).

    Legat de mancare, cel mai bine e sa alegi produse cat mai proaspete si care stii cat de cat de unde provin. Sa cumperi fructe si legume din piata, lactete si carne de pe la producatorii locali. E exact ca intr-un cerc: cu cat iti e mai apropiat un prieten, cu atat ai mai multa incredere in el.

    La sfarsit sa-ti dau si un exemplu de produs pe care poti sa-l faci cu usurinta acasa : http://chisanoviciandrei.blogspot.com/2013/10/pizza-fresh.html

    RăspundețiȘtergere
  4. eu mananc cam de toate, sunt gurmanda...ce vrei? :)...prefer branzeturile, pestele, legumele si fructele! dar halesc si sarmale, mai rar ce-i drept! :)))

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)