Pagini

Cafeaua iti bucura toate simturile?

Astazi o sa vorbim despre cafea. Da, cafeaua – acea bautura miraculoasa care va pune-n miscare in fiecare dimineata si care, in unele cazuri, creeaza dependenta. In fiecare dimineata, multi dintre noi, ne trezim cu ochii in cafea. De ce simtim sa facem asta? Oare cafeaua chiar are “puteri miraculoase”? Nu! 

Cafeaua contine cafeina care ne ajuta sa ne trezim si sa fim activi in ceea ce facem. Tot acel proces de preparare a cafelei a devenit un ritual  pentru omul modern de a incepe ziua. Exact cum faceau stra-stra-strabunicii nostrii dansul ploii pentru a ploua afara, asa facem si noi cu cafeaua, hehe. De parca ziua nu ar merge bine sau noi nu ne-am descurca prea bine daca nu bem cafea. 

Consider ca totul tine de om iar atasarea lui de aceasta  bautura se numeste DE-PEN-DEN-TA! 

Fie ca optam pentru cafeaua facuta la un espressor automat sau ca optam pentru cafeaua facuta pe aragaz la ibric, tot consum de cafea se numeste fiindca ii mai aud pe unii cum spun ca acel gen de cafea e mai bun decat celalalt pentru ca... si-aici vin ei cu tot felul de afirmatii care sunt pe langa. Sunt persoane care nu vor sa auda de expressor atata timp cat au filtre cafea. Este adevarat ca cea facuta la filtru se face mai repede, e ceva mai modern si da mai bine la imagine dar daca ar fi sa aleg din toate aceste variante, tot la cafeaua facuta la ibric raman, asa cum s-a facut de ani si ani de zile. Este cea mai gustoasa, cea mai savuroasa si cea mai delicioasa. Un munte de sinonime pentru ea dar daca spun asta sa nu credeti ca incurajez consumul de cafea. Mai beau si eu o cana de cafea din cand in cand, o data la cateva saptamani, dar nu am trecut-o ca facand parte din ritualul meu zilnic.

Tu consumi cafea? Crezi ca te-ai putea lasa de aceasta? Ce te determina sa consumi?
sursafoto: www.google.ro

4 comentarii:

  1. Indiferent că este cafea sau ness eu o beau fără zahăr. Îmi place orice băutură amară dar nu sufăr dacă nu o am.
    Ehh, cu ţigările este altă poveste... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. iubesc cafeaua pentru parfumul ei, nu-i rezist si pace :))
    de cativa ani beau cafea fara cofeina, este la fel de parfumata si gustoasa si in plus, pot bea linistita oricate cescute de cafea pe zi :))
    nu-mi place sa beau cafeaua din cana dar la birou nu am ce face, asta ar mi lipsi sa ma fatai de colo colo cu cescuta de cafea in mana :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mmm, fara cofeina, asta e interesant :)) O sa caut si eu sa vad daca gasesc. :) parca te si vad cu cescuta :)) mwahahaha

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)