Pagini

Cum sa te lasi de fumat?

Se pare ca tigarile ne fac viata grea, fie ca este vorba despre tigarile clasice cu tutun sau despre tigarile electronice. Stand de vorba cu un prieten pe care nu l-am mai vazut de ceva timp si care este fumator, am aflat ca a reusit sa se lase de fumat, asta reprezentand una din cele mai mari realizari ale lui de pana acum. Probabil va intrebati cum, ei, stati pe aproape.

El a fumat timp de cativa ani asa zisele tigari daunatoare, ca mai apoi sa treaca pe tigari electronice. A facut aceasta mutare neputand sa se lase de fumat si pentru ca tigarile electronice sunt considerate mai putin daunatoare, cu toate ca la tv au aparut oameni care contrazic aceasta ipoteza si o pun in picioare pe cea a tigarilor clasice. Sunt de parere ca aceasta miscare este una de imagine si putin comerciala pentru a nu scade vanzarile la tigarile clasice.

Trecand peste aceste lucruri, mutarea pe tigari electronice a fost inteligenta din punctul meu de vedere si imi amintesc ca de fiecare data cand mai vorbeam, il luam la misto intrebandu-l: "Mai vapezi Kent?", si nici nu puteam sa-i mai spun ca fumatul cauzeaza cancer, ci vapatul, pentru ca eu consider oricum ca orice substanta straina bagata in corp dauneaza. Din fericire, el a continuat sa fumeze/vapeze o perioada de timp dar dupa cateva luni a reusit sa se lase de tot de tigari. Deci as putea spune ca tigarile acestea electronice l-au ajutat destul de mult, desi un procent de 60% il are vointa in toata treaba asta fiindca stiu si persoane care nu se pot lasa si pace...

Asadar, voi, ceva experiente cu fumatul? Eu am fumat o singura data, de fapt am pufait o tigara pentru o fotografie din aia smechera, dupa care 2 ore eram ametita si imi venea sa vomit, asa ca am lasat-o balta, urasc tigarile, de la miros pana la gust, si tot ce tine de ele. Noapte linistita.


13 comentarii:

  1. În cei peste 30 de ani cu experienţă de fumător m-am lăsat de 5 ori şi m-am reapucat de 6 ori!
    Problema nu constă în faptul că nu poţi, este doar o chestiune de opinie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am fumat sinuam "tras" din nicio tigara si nicinu vreau. Avand invedere ca fac sport de performanta nici nu am voie. Dar cunosc multe cazuri in care oamenii spun fumez electronica nu are nimic. Eu sunt de parere ca e mult mai toxica din cauza substantelor.
    Te-am ciuss:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sport de performanta, interesant :D :) mda, acum parerile sunt cam impartite. kissez

      Ștergere
  3. De cele mai multe ori persoanele se lasa de fumat atunci cand le este pusa viata la mijloc :)) . Cunosc n cazuri in care nu au reusit sa se lase, dar cand medicul le-a spus clar ca au de ales intre viata si fumat au renuntat imediat la ele . Este o chestie de vointa , iar daca stii ca nu ai atins inca pragul ala critic, cu greu te mai lasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarat, dar sa stii ca is unii care nici asa nu renunta. :)

      Ștergere
  4. fumez de vreo 12 ani. nu vreau să mă las. știu la ce riscuri mă expun, știu cât mă costă pe lună, știu că-mi place să fumez. și mai știu că n-aș schimba țigara tradițională pe una electronică.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine punctat totul în acest articol.Felicitări! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu vreau si nici nu o sa vreau vreodata sa pun asa ceva in gura. Si bine ca am un iubit care nu fumeaza. Pai ce pana mea? Eu sarut un baiat sau o scrumiera?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))) am mai auzit-o pe asta cu scrumiera :)) acum depinde si de baiat, ca unii put de la 20 de metri a tutun, altii nu :))

      Ștergere
  7. Pana la aproape 27 de ani nu am suportat tigarile. Am stat tot timpul printre fumatori, dar niciodata nu am simtit nevoia. Apoi, usor-usor, cate-un fum, doua, am inceput sa pufai; imi placea senzatia aia de ameteala, iar astazi iata ca fumez aproape zilnic, in jur de 4-5 tigari (seara pt ca ziua ma ia moleseala)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)