Pagini

Alege un contabil profesionist pentu firma ta! [Guest Post]

Deschiderea unei firme in Romania nu este o munca titanica ci este doar o chestie care tine de rabdare si investitie. Deschiderea unei firme in sine nu este costisitoare, suma ridicandu-se la cateva sute de lei, dar investitia consta, adica de obicei se face in functie de ceea ce dorim noi de la o firma si la ce fel de expansiune ne dorim.

Trecand peste prima faza, cea cu deschiderea firmei, ajungem in punctul de gestionare si dezvoltate. Se spune ca o firma nou deschisa devine firma in adevaratul sens al cuvantului dupa un an de zile fiindca se considera ca-n aceasta perioada, firma imi recupereaza banii investiti in “lucrare” si abia apoi intra pe plus cu venitul. Insa fie ca esti la inceput sau la jumatea drumului, esecul poate rasari de oriunde daca gestionarea este slaba. De aceea este recomandat sa apelezi la servicii de contabilitate la nivel profesional. Nu este recomandat sa-i cauti tu pe net fiindca pe internet sunt multi care se cred in stare sa faca asta si nu fac treaba eficienta. Sunt de parere ca cea mai buna alegere este printr-o recomandare. Stim cu totii ca tepele pe internet tin de orice natura si domeniu si sunt foarte putini din totalul de oameni capabili care chiar pot face treaba profesionala.

Tinerii anteprenori sunt sustinuti in Romania in ceea ce priveste deschiderea de noi firme deoarece statul si U.E. urmaresc infiintarea de noi locuri de munca. Statul ofera 10.000 Euro persoanelor care se decid sa deschida o firma cu conditia ca acea persoana sa detina si ea o suma de 10.000 Euro – minim sau tinerii mai au posibilitatea de a apela la Fonduri Europene Nerambursabile.

sursafoto: www.google.ro

Cunosc cateva persoane care si-au deschis firme in perioada 2009-2011. Si-au scos investitia depusa si munca iar cand trebuiau sa intre pe profit, firma lor a trecut pe “Pause”. De ce? Fiindca nu au stiut sa gestioneze afacerea cum trebuie. Asta este treaba unui contabil profesionist iar lumea trebuie sa inceapa sa priceapa ca nu oricine poate si este capabil sa faca asta. Unii reusesc, dar doar unii si cine stie prin ce metode sau , la randul lor, se consulta si ei cu un contabil expert.


Nu-ti semna esecul in prima faza. Crede in viitorul firmei tale si-n puterea ei de dezvoltate. Trebuie doar sa vrei, sa te implici si sa-ti asezi pe scaune oamenii specializati care sa faca treaba buna. 

4 comentarii:

  1. Nu e scump sa infiintezi firma, ce este scump este cumpararea unei cladiri sau a unui birou, mobilarea acestuia, apoi pana intri pe plus mai sunt si salariile angajatilor la care nu le poti spune ''ma scuzati acum am infiintat firma nu avem bani suficienti pentru a va plati salariile'' .

    RăspundețiȘtergere
  2. Există multe exemple de firme înfiinţate într-un garaj care au reuşit!
    Acum ce să spun...
    E bine să ai un contabil bun, deşi de multe ori costă mai mult decât îţi permiţi în momentul respectiv.
    Dar cred că secretul unei afaceri reuşite constă în anticiparea nevoilor pe care oamenii le au!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-ai idee cat de mult conteaza si contabilul, am vazut eu niste cazuri, eheee. :))

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)