Pagini

Eu acord o importanta deosebita igienei orale, tu?

A trecut ceva timp de cand C.L.M.-ica nu a mai scris nimic in ceea ce priveste sanatatea. Astazi m-am decis sa va dau cateva sfaturi in ceea ce priveste igiena orala. Am vazut nenumarate cazuri pe la televizor si pe internet unde, unii oameni nu s-au mai spalat pe dinti de cativa ani. Oare, cum reusesc sa stea asa? Eu daca nu ma spal de doua ori pe zi, nu ma simt bine si imi creeaza un mic disconfort. Igiena orala este la fel de importanta ca si igiena corporala. 

Nu este suficient sa vrei sa fii curat, trebuie sa ai si ustensilele necesare. Poate v-a trezit intrebari aceasta afirmatie. Spun asta fiindca nu este in regula sa folosim periute de dinti ce nu au fost certificate din punct de vedere al calitatii. Trebuie sa fim siguri de alegerile noastre si de produsele pe care le folosim in ingrijirea personala. O periuta de dinti buna din punct de vedere calitativ, elimina de trei ori mai multe bacterii decat o periuta de dinti cumparata de la un magazin din coltul strazii. Pretul face diferenta iar periuta face diferenta in gura ta... Doamne, cum suna asta!
Nu este suficienta doar periuta de dinti si pasta de dinti in programul nostru igienic, ci mai este nevoie de ata dentara pentru a elimina resturile de mancare dintre dinti si apa de gura, pe care o folosim la final pentru a clati gura. 

Degeaba folosim ata dentara si apa de gura la final pentru a clati daca dintii nostrii nu sunt in totalitate curati. De aceea se pune atat de mult accent pe calitatea periutei de dinti pe care o folosesti. Desigur, nu este voie sa imprumuti periuta de dinti la alt membru al familiei sau prieten si nici tu sa folosesti periuta de dinti a altcuiva. Acestea nu sunt obiecte de imprumutat si nici de uz comun.

Ora de igiena orala e aproape pe sfarsite. Tragand linie am observat ca nu este un program prea greu de care nu ne putem tine. Nu cred ca este deloc confortabil, atat pentru tine cat si pentru cei din jur, sa-ti miroasa gura a mix de alimente. Nerespectarea igienei orale poate atrage, de-a lungul timpului, boli ale gingiilor si afectiuni asupra danturii. Deci, putem spune ca respectarea igienei orale reprezinta si prevenirea afectiunilor asupra gingiilor si a danturii.

Fie ca zambetul tau sa fie cel mai frumos si natural accesoriu.

Un comentariu:

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)