Pagini

Pro sau contra tratamente naturiste? (Tratament- infectii urinare)

Hello dragilor. Am o prietena care m-a rugat sa apelez la ajutorul vostru pentru o mica problemuta pe care a intampinat-o. Mi-a spus ca a fost racita si ca de atunci are dureri in timpul mictiunii, posibil sa fie o infectie urinara, ceva (asta din simptomele descrise de ea). 

Am sfatuit-o sa se duca la doctor, dar nu prea vrea pentru ca stie ca tratamentul pentru infectii se face cu antibiotice si nu este o fana a pastilelor. Ca sa o ajut am cautat pe Sfantul Goagal tratamente naturiste, insa fiecare site vine cu varianta lui si nu stiu ce ar putea da cu adevarat rezultate. 

Ei bine, aici interveniti voi, v-as ruga, in caz ca ati avut o astfel de experienta (sau daca stiti pe cineva care a avut) sa ne spuneti si noua cum ati trecut peste, tratament naturist de preferat caci pentru cel medicamentos este nevoie de acordul medicului.

Acum fie vorba intre noi, personal prefer sa beau 30 de zile ceaiuri si sa stiu ca ma vindec, decat sa iau 7 zile  nu stiu ce pastile si sa imi revina infectia.
Si ca tot suntem la capitolul asta as vrea sa mai stiu:
 Pro sau contra tratamente naturiste?

Va multumesc anticipat!!!

PS: Pentru ca va sunt datoare vanduta ma gandeam sa mai fac un concurs pe blog ca sa ma revansez, dar trebuie sa ma gandesc la un premiu... hmmmmm.

Va tuc.
Sursa foto
Recomandarea zilei: Tratamente naturiste cu ceai verde de la Bioportal.

53 de comentarii:

  1. Nici mie nu imi plac spitalurile sau medicamentele.Si eu prefer un "leac babesc" ca sa zic asa decat o pastila enorma.:d
    Din pacate nu ma pricep la boli insa eu sunt pro cu tratamentele naturiste.

    RăspundețiȘtergere
  2. OK. Cunosc situatia, tratamentele pe care o sa le scriu le-am incercat pe toate! Daca tratamentul naturist nu isi face efectul dupa 2-3 zile este obligatoriu sa mearga la medic, netratarea infectiei poate duce la cistita sau alte complicatii! (spun din experienta). Sunt multe tratamente dintre care eu am folosit: ceaiul de urzica, tabletele de afine si siropul de afine. Din pacate nici una dintre acestea nu poate fii consumat in cantitati mari pe o perioada lunga, la farmacie sau plafar prietena ta va primii detalii de administrare. Un alt tratament destul de eficient poate fii baia in sare (jumatate de kilogram de sare dizolvata intr-o cada plina cu apa calda) in care poate sa stea max.20 minute. Sa nu uite sa bea multe lichide si sa stea in caldura. Sanatate ii doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe cele naturiste le prefer si eu. Sunt alergica la anumite antibiotice si de cativa ani bun ma "tin" cu pastile si ceaiuri naturiste pentru orice. :) Ea oricum trebuie sa mearga intai la un medic sa ii puna un diagnostic si apoi sa vada ce face..

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mor de plăcere să iau hapuri, dar cred că Andreea are dreptate. Deşi le prefer, astfel de tratamente nu cred că sunt bune la orice şi, uneori, poate că e "sănătoasă" şi vizita la medic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, in cazuri extreme normal ca e sanatoasa:) dar asa ne-am gandit ca na, pana la urma o sa mearga la medic :):D :)

      Ștergere
  5. categoric pro , dar trebuiesc facute si analizele sa nu fie altceva...deseori sunt aceleasi simtome ! pentru intarirea imunitatii...echinaceea si spirulina pe termen lung !

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu sunt pro naturiste insa trebuie sa recunosc ca astfel de probleme trebuiesc tratate cu seriozitate si indiferent ca ne place sau nu trebuie mers la doctor mai intai, uneori de la o simpla raceala se poate ajunge la complicatii chiar din cele mai urate :( Asa ca sfatul meu e sa vada mai intai un doctor si sa vada ce i se spune si mai apoi sa incerce un tratament.

    RăspundețiȘtergere
  7. stiu eu un leac naturist pt infectii urinare, pe baza de miere.
    2 linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calduta. Distruge toti germenii din vezica urinara.

    RăspundețiȘtergere
  8. In primul si in primul rand trebuie apelat la un medic atunci cand va confruntati cu orice fel de boala. Diagnosticele si tratamentele "dupa ureche" pot duce la complicatii pe termen lung sau, in cel mai bun caz, la intarzierea vindecarii.

    Nu inteleg aversiunea asta fata de medici, nu mai e ca acum 20 de ani de stateai cu orele la coada pana te baga cineva in seama. Acum pui mana pe telefon si programezi consultatia in functie de programul tau (poti si pe net daca nu ai credit). Este gratis si dureaza doar cateva minute. Cateva minute in care obtii un diagnostic profesionist de la un om care are o pregatire si o experienta, un om ce isi asuma responsabilitatea pentru tratamentul pe care ti-l prescrie. De ce unii prefera PARERILE si recomandarile unor coafeze, mecanici, contabili sau casnice cand vine vorba de sanatatea lor (sau mai rau, a copiilor lor) n-am sa inteleg niciodata.

    Cand vine vorba de tratamentul naturist sunt oarecum sceptica. Nu spun ca nu functioneaza, spun doar ca rezultatele sunt greu de masurat si nu pot fi generalizate. Personal prefer varianta farmaceutica, pastilele contin o cantitate fixa (si atent calculata) de substante active, rezultatele sunt usor masurabile si, in general, se poate particulariza schema de tratament in functie de ce situatii apar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tin sa te contrazic cand zici ca nu mai e ca acum 20 de ani sa stai cu orele, eu am fost la orl si am stat 4-5 ore, mi s-a acrit de la asteptat, si pt ce? Ca sa-mi zica ca am o nevralgie pt. ca nu stia de fapt ce am. :-j Si nu e singurul caz pe care il stiu:-j

      Ștergere
  9. Si eu sunt pro tratamenteleor naturiste,dar decat injectii mai bine ma indop cu pastile totusi x_X :)) ... dar mai bine nici una.:))
    Dar poate sa ii dea si un tratament naturist pentru problema prietenei tale stiu ca sunt si asa,nu numai pe baza de pastile. :-? Eu am folosit o data cand am fost putin racita ,baie de ceai de musatel si galbenele ,si a fost bun. :) sper ca va fi bine pana la urma.
    Si abea astept sa vad despre ce concurs va fi vorba! >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In legatura cu concursul o sa ma gandesc sa vad ce si cum:D:)

      Cat despre tratament:D o sa mearga la doctor, iar referitor la injectii sa stii ca pe mine nu ma sperie:D hi hi.

      Ștergere
  10. Nu ma pricep. In general, evit orice tratament. Urat din partea mea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Uneori pastilele sunt necesare.Nici eu nu sunt fan antibiotice,dar se presupune ca atunci cand sunt luate la prescriptia medicului nu afecteaza,in orice caz tot doctorul e cel mai in masura sa-i spuna ce are.Poate vorbi cu medicul in legatura cu dorinta ei de a nu lua antibiotice,poate o ajuta si in alt mod.
    Sunt pro tratamente naturiste,dar cred ca uneori nu ai ce face si trebuie sa apelezi si la alte metode.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt si doctori care practica fitoterapia (tratamente cu produse din plante). Nu toti prescriu retete cu medicamente alopate.

    RăspundețiȘtergere
  13. EU am avut probleme de genu acesta si am fost internata 1 sapt in spital, daca lasa sa se treaca de la sina sa nu cumva sa se agraveze. Cu niste pastilute o sa treaca si cu multe lichide :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu prea sunt de acord cu cele naturiste...cel mai bine este sa meraga la medic. Nici antibioticele nu pot fi luate dupa ureche...cel mai indicat este medicul. Trebuie sa-si faca timp ,desi nu este placut,trebuie sa mearga la medic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu ,,domeniul" acesta sunt total paralel :) Eu zic ca cel mai bine ar fi sa mearga la medic(parerea mea).
    Eu sunt PRO tratamentului naturist !

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca daca iei medicamente mergi mai la sigur decat daca alegi calea naturista.Nu zic ca nu sunt bune cele naturiste,sunt,dar cred ca medicamentul e sfant!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sincer..mie nu mi s-a mai întâmplat asta,n-aş vrea să greşesc,dar cred că tratamentele naturiste sunt cele mai bune şi mai eficiente.

    RăspundețiȘtergere
  18. exista proceduri naturale atat de mult incercate si remedii cu adevarat miraculoase. si sunt foarte multi medici care recomanda tratamente cu plante de leac, dar si multi medici care fac vanzare firmelor de medicamente :)

    RăspundețiȘtergere
  19. mama e pro si tot timpul cumpara de la Plafar sau farmacii naturiste, eu nu stiu ce sa zic. Am luat niste pastile de imunitate de acolo si chiar au fost bune si ceva pentru cosuri, ambele bune, dar astea au fost probleme minore, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
  20. I like the Nature Tratament!

    have a good weekend my Friend!

    Brasil.

    RăspundețiȘtergere
  21. O zi, doua, poate incerca sa se trateze acasa cu ceaiuri multe, sa se protejeze de frig si microbi, dar daca nu ii trece, ideal ar fi sa dea o fuga la medic, sa ie sigura ca nu este ceva grav.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt pro tratamentelor naturale ;)

    Eu momentan beau ceai zi de zi pentru ca e o perioada mai grea, de la cald la rece .. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Intradevar tratamentele naturiste sunt foarte bune dar, conteaza foarte mult ca tratamentul sa fie de lunga

    durata .
    1. Rezultatele produselor naturiste in urma tratamentelor cu acestea nu se vad foarte repede ci necesita timp.
    2. Produsele pe care le folosim sa fie de la firma de renume (nu toate firmele de pe piata au produse

    naturiste bune)
    3. In primul rand trebuie urmat sfatul unui medic nutritionist de regula acestia te pot indruma catre marca de

    produse naturiste buna.
    4. Trebuie sa avem grija ca, aceste produse sa fie originale. Sunt foarte multe firme ce sustin ca au

    produsele naturiste originale….
    Spun aceste lucruri din experianta proprie .Mie mi-au fost recomandate cele de la calivita. Fiind o persoana
    destul de greu de convins bine inteles ca am inceput sa ma interesez de aceasta firma si produsele lor
    Intradevar au ani de experienta si traditie in domeniu si produsele dau randament.
    Sediul firmei este in Timisoara
    Doua surse sigure online (de unde eu comand de regula) produsele Rhodiolin si Noni sunt siturile http://calishop.ro sau http://www.sell-buy.ro/calivita/. Produsele sunt originale calivita ele fiind distribuite din Timisoara(Sediul Calivita din Romania)
    Va recomand ca inainte de a urma un tratament naturist sa tineti cont de cele 4 puncte de mai sus si veti avea
    rezultate.
    Consultati un medic nutritionist inainte de a urma tratamene cu produse naturiste sau mai ales daca doriti sa administrati produse naturiste copiilor.

    In speranta in care aceste informatii v-au fost folositoare va doresc o viata sanatoasa si fericita!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  24. Informatii medicamente compensate :http://medicamentecompensate.duv.ro

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu va recomand sa apelati doar la tratementele naturiste, sunt cele mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  26. E bine si cu tratamet naturist daca e descoperita la timp daca nu poate sa faca complicati garave acuma depinde de foarte multe.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)