Pagini

Eu si laptopurile... baba si mitraliera.

Printre marile mele vise se afla si acela de a-mi cumpara un laptop si tin una si buna sa va spun ca primul laptop pe care mi-l voi achizitona va fi garantat dintr-un magazin de electronice sau un magazin de specialitate, eventual ca sa ma orientez cat de cat, cred ca voi apela la o metoda deja frecvent utilizata: magazine online.

De ce laptop si nu calculator de birou? 
Pentru ca in primul rand am calculator (evident, nu? hehe) si in al doilea rand consider ca laptop-ul este un dispozitiv compact pe care il pot folosi in orice camera din apartament sau oriunde datorita dimensiunilor reduse si datorita acumulatorului, iar costurile de intretinere ale unui laptop sunt oarecum minore (zic eu).

Si fiindca sunt putin mai superficiala (daca se poate spune asa in acest caz) primul lucru pe care il observ la un laptop este design-ul, prefer ca acesta sa fie de calitate si sa puna bazele cuvantului ,,finete”, asta pentru ca vreau sa ma caracterizeze chiar daca este doar un lucru, cu timpul acest laptop o sa-mi devina prieten la fel ca si scumpul meu calculator, stiu ca suna ciudat dar cred ca bloggerii mei ma inteleg, iar apoi arunc un ochi si asupra specificatiilor tehnice.

Asa ca... am dat fuguta pe Google si am gasit un laptop la promotie care mi-a placut tare mult (ca aspect) dar ii lipsea acel "ceva" care sa ma atraga sa il cumpar. Am continuat "cercetarile" si dupa cateva minute de cautari am gasit un laptop fain care se incadra perfect in standardele mele. Este asa cum mi l-am imaginat.
Un ultim lucru la care m-am uitat a fost pretul acestuia care este accesibil, raportul dintre performanta, calitate si pret facandu-se foarte bine.

Tragand o concluzie la lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand decidem sa ne cumparam un laptop, acestea sunt: design, performanta, calitate si pret (parerea mea).

Tu cum iti alegi laptopul potrivit?

                                                  [Articol scris pentru SuperBlog 2012.]

22 de comentarii:

  1. Eu cand mi-am cumparat laptopul care il am de 2 ani mi l-am ales dupa performanta si pret si ultimul a fost designul...desi am o mica problema cu un buton la el dar se va rezolva :D firma e acer...si sper ca imi va fi ceva timp alaturi de acum incolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti doresc sa iei punctaj maxim ! Succes :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu personal imi aleg laptopul dupa preferintele si ideile mele fixe de lunga durata, care includ Sony si Acer, in culori preferabil sobre gri carbune sau argintiu nu prea stralucitor asa mai mat indiferent de alte considerente !Pana acum vreo 2 ani eram si fan de lunga durata Hewlett-Packard si, desi dupa ce s-au unit cu Compaq pe care nu pot sa-l sufar m-am cam suparat pe ei, totusi le-am mai dat o sansa acum vreo 3 ani, dar am observat destul de curand ca nu o meritasera, si ca fusesem, ca de obicei, prea indulgent si excesiv de sentimental-nostalgic cand in fond nu mai era cazul.

    Insa am aflat recent despre un site numit thewirecutter.com care chiar iti prezinta diverse modele pt diverse laptopuri, (si nu numai laptopuri, dar si alte electronice si diverse gadget-uri de posibil interes, de ex aparate foto, TV-uri, telefoane mobile, ba chiar si condomuri si vibratoare !), in functie de cat de calitative sau performante par a fi relativ la pret, si cu articole de prezentare frumos argumentate scrise de diversi oameni care par chiar destul de seriosi, si care pun chiar si o bibliografie verificabila la dizertatiile lor despre calitatea acestor produse !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine ar fi: pret,performanta ,calitate, si pe ultimul loc designul.Daca ar fi sa aleg ar fi asa:1.HP, 2.Asus, 3.Acer.Procesorul Intel Celeron dual core(desi este si corei5),pentru ca cel al calculatorului meu e Amd Athlon.Memoria Ram 8GB la 1600Mhz,hard diskul minim de 500 Gb.O placa video buna sa o pot folosi si la gameing cred ca as prefera NVidia Geforce acum am AMD Radeon la calculator.Ecranul sa fie LCD Led Full HD minim 15.6 inch :P cer prea multe poate se gandeste mosul si la mine :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmm:> mosul asta:< ehe:> nu se stie niciodata:D

      Ștergere
    2. cine stie pot sa si visez nu , apropo am gresit placa video era ATI Radeon se mai intampla :)

      Ștergere
  5. cred ca pretul in primul rand :-? adica depinde de fiecare ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-? da, conteaza si pretul:) dar cred ca daca, cauti ceea ce iti doresti cu siguranta gasesti.

      Ștergere
  6. Pot sa spun ca atunci cand am dorit sa imi schimb laptopul am avut aceeasi dilema ca si tine. Am trecut de la Acer (care m-a dezamagit profund), la Dell. Il am de mai bine de jumatate de an, bateria ma tine lejer 4 ore, chiar daca ma uit la filme full HD, sunetul este nemaipomenit pentru un laptop, si nu am avut nici un fel de problema cu el. De exemplu, Acer-ul mi-a facut probleme inca din prima luna (presupun ca mai tine si de noroc). http://www.emag.ro/laptop-dell-inspiron-n5110-cu-procesor-intel-pentium-b950-2-10ghz-2gb-320gb-nvidia-geforce-gt-525m-1gb-microsoft-office-home-and-student-2010-english-pkc-microsoft-windows-7-home-premium-dl-272001537-windows-oem-office/pd/ETGWTBBBM/ acesta este laptopul pe care il detin si pe care il recomand oricui. Mai ales pentru ca esti fata si pentru ca iti place sa scrii, e foarte friendly si ajungi sa il indragesti foarte usor. (dupa ce l-am cumparat, coincidenta sau nu, mi-am facut si eu un blog :D ). Spor la cautat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai intai intreb pe cineva priceput in domeniu cam ce mi-ar recomanda si apoi ma hotarasc.Nu prea ma pricep la tehnologie si nici nu sunt dornica sa ma pricep...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu ma pricep, probabil de-aia ma si intereseaza mai mult partea de design :)

      Ștergere
  8. sa-l stapanesti sanatoasa cand o sa ti-l iei :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici nu trebuia sa vad imaginea de mai sus - deja stiam ca o sa pui o poza cu un laptop roz. Succes :).

    RăspundețiȘtergere
  10. Laptopul meu trebuia sa fie "cadou" dar parinti mei cum nu s-au priceput au "stricat" surpriza si m-au chemat sa-mi aleg laptopul,sincer nu m-am bazat pe design cat m-am bazat sa fie performant.Si este fix asa cu datele astea:
    Numele produsului: HP G62-340US
    Procesor: AMD Athlon (tm) II N330 Dual-Core
    RAM: 3GB DDR3
    Grafica Video: ATI Mobility Radeon HD 4250 Graphics
    Memoria Video: 1405MB
    Display: 15.6"
    E chiar foarte bun pt mine,jocurile mari imi merg suuuuuuuper.Plus ca imi tine bateria destul de mult,nu ma plang,si merge rapid,si e chiar foarte folositor,e putin cam greut :)),dar e perfect :D.Cel putin pentru mine (si pana acuma).

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)