Pagini

Studentie

Acum m-am prins si eu care e treaba cu facultatile, mai bine zis mi-am dat seama de ce tinerii absolventi sunt habarnisti... si sa va explic si voua: studentii vin la cursuri aproape in fiecare zi (depinde cum au cursurile), stau si ii asculta pe unii profi care turuie cate o ora, la unii iau notite, au prezente, etc. buuuuun... toate bune si frumoase pana cand...

Vine sesiunea (nimic deosebit) si ce se gandesc profii? 
"Daca pana la vacanta n-am apucat sa fac toata materia din programa n-are nimic pt. ca oricum le dau acum sa invete o carte, doua... mwahaha, ca doar astia sunt destepti si n-au si alte materii... si in final daca au asta e, fiecare materie este importanta, mai ales a mea. "

Mdaaaaaaaaa, deci asa se face, carti de sute de pagini asta trebuie sa invatam noi la faculta si apoi se mira  parintii oare cum de avem restante (n-am deocamdata... sper sa n-am!!!). 
"Pfff odrasla neascultatoare care nu pune mana pe carte, am muncit toata viata ca sa faci o facultate buna, si tu ce faci? Nu esti in stare sa inveti cateva notiuni acolo, staaaaai toata ziua si o bati in cap... de nimic nu esti bun! "
Asa fac parintii, nu? (Multumesc lui Doamne-Doamne ca mama nu face asa cu mine.)

Si copilu' vine si spune: "Da' mami dar stii ca nu sunt obisnuit cu atatia termeni, si e si foarte mult de invatat... nimeni nu ma intelege. Off, facultate tampita! "

Si atunci, a cui e vina? A noastra, a studentilor? A parintilor ca ne-au dat la facultate, da' pe noi nu ne ajuta bibilica? Sau a profesorilor care-si bat joc de noi dandu-ne carti ("fara numar" de pagini) de invatat?

Aaa? Eu zic ca a sistemului... 

PS: nu stiu daca are vreo logica ce va zisei eu pe aici, dar intelegeti voi ideea.

Pupa-v-as!
Sursa foto

55 de comentarii:

  1. Lavinia , ma confrunt cu aceeasi problema si eu , doar ca aceasta problema se pare ca nu poate fi remediata . Sa-ti explic cum este la mine (vei observa o asemanare izbitoare) .
    De cand am fost la scoala generala am avut un profesor afon in matematica si in 4 ani de zile nu am facut matematica DELOC ! Cand am dat examen sa intru la liceu numai D-zeu stie cum am luat , m-am dus acolo sa fi invatat ceva .Cu 48 de ore inainte de examen am luat cartile de mate si m-am uitat pe ele dar pe foi nu am rezolvat nimik , si norocul meu...am luat examenul cu 7,40 la mate.
    Dupa ce am intrat la liceu , fix aceeasi dilema , o profesoara la fel de afona .Eu am un caiet de matematica din clasa a IX-a si in total in 4 ani am scris 18 file ! Sunt ultimul an , profa ne-a zis in fata ca nu ne pregateste de bac ! Noi in iulie dam examenul de bacalaureat , ironic ...LA MATE ! Ce fac eu? Ce facem noi ? Eu in afara de tabla inmultirii si a impartirii nu stiu nimic la mate !
    Acum vine intrebarea ...cine este de vina ?
    O intrebare retorica desigur , pt ca tot eu raspund. NU arat cu degetul si nu invinuiesc pe x , dar nici profesorii nu-si mai fac meseria , dar in unele cazuri nici elevul nu invata . Dar in cazul meu , matematica nu este o materie ca limba romana sa iei cartea in brate si sa o citesti pana o inveti .
    VINA O ARE INVATAMANUL ! ACEST SISTEM DE INVATAMANT CARE ESTE INTREGRAT IN PROIECTELE SI LEGISLATIA UNIUNII EUROPENE! Niciodata invatamantul din Romania nu va fi bun !
    Stiu senzatia prin care treci Lavinia , si pe mine ma framanta si ma apasa aceasta senzatie , mai ales ca am in fata cel mai important examen al vietii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-ma ca si eu cand am dat bac-ul am trecut prin aceeasi situatie cu matematica :( asta e :( eu iti urez succes, sper sa iei bac-ul cu nota mare!!!!!! Te pup!

      Ștergere
  2. mi-e mila de voi toti.. cred ca trebuie sa ne bucuram ca suntem inca in liceu/gimnaziu si nu avem de invatat decat cel mult 40 de pagini de caiet..numai cand ma gandesc la invatatul pe rupte de la facultate imi vine sa ma iau si sa ma duc la facultatea de arte..acolo nu-i stres, trebuie doar sa faci nus tiu cate desene pe zi :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde de.... multe. Nu peste tot sunt astfel de profesori!Sunt profesori super ok, ce iti dau doar esentialul sa inveti iar studentii delasatori se plang, nu invata si daca pica examenul injura studentul si apoi parintii acasa. :)
    Sunt si profesori ce exagereaza si o fac si de-al naibii doar pentru a-l pica pana si pe cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. că sistemu-i vai de mama lui, nu-i o noutate; teorie cît cuprinde, care îţi intră pe o ureche şi îţi iese pe amîndouă. la francezi, teoria înseamnă cel mult 25-30 la sută, restul însemnînd aplicaţii practice. şi uite aşa, cînd ies din facultate, francezii ştiu de unde să o apuce şi cum să o rezolve. la noi...vai de mama noastră!
    ţucu-te!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am mîncat un cuvînt, bag de seamă, şi sună ca naiba; ar fi trebuit să fie ceva de genul "francezii, cînd sînt puşiîn faţa unei situaţii practice, ştiu..."
      scuzoaiele mele!

      Ștergere
    2. da, pacat ca aici suntem in Romania... practica pauza...

      mno asta e:)

      Te pup!

      Ștergere
  5. da o inteleg pt ca sunt in sesiune :)))) ai perfecta dreptate, ne predau zeci de pagini intr-o luna si dupa la sesiune chiar daca este o porcarie de materie stai si inveti... urasc invatamantul Romanesc, nu stiu cum o fi la altii dar la noi.... M-a facut sa rad postarea ta :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Multumesc pt. intelegere:) asa am patit si noi, dupa ce ca ne-o mai tinut 4 ore pe zi la curs:)) ne mai da si o carte cu n-spe mii de pagini de invatat... cica un sub din 200 de pagini si un sub din celalalte 300 =))
      Bafta:*

      Ștergere
  6. Bine ca eu luai 8 la ecologie. jegoasa materia aia, la fel si profa. urmeaza sportul si drept comercial. deci tine-mi pumnii :d
    Apropo! NU INCERCATI CE FACE TROLLMAN :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sper să intru la facultate anul ăsta, dacă iau bacul, deşi, mi se pare că lucrurile merg din ce în ce mai rău. Dacă nici la liceu nu prea se face şcoală şi nu se învaţă, mă gândesc că nici pe la facultate nu o să se facă.
    Vina, în opinia mea, nu e a sistemului, ci a mentalităţii noastre. Elevii/studenţii se duc la şcoală fără chef, profii la fel, noi ne prefacem că învăţăm, ei că ne predau şi ne dau note.
    Nu mai avem simţ moral şi nu mai ştim să ne ducem treaba la bun sfârşit. Am devenit leneşi, dar avem aşteptări.
    Nici eu nu prea sunt mulţumită de sistemul şcolar, dar nu-mi permit să comentez, pentru că mă simt vinovată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam ai dreptate:) nici noi si profesorii nu-si dau interesul...

      Ștergere
  8. bafta multa! ai nevoie! stiu ce inseamna sistemul...am avut doua studente in casa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Te roggg nu`mi adu aminte de "SCOALA" X(X(X( ... scoala in sinea ei e buna si placuta , dar profesorii astia sunt afurisiti . . :|

    RăspundețiȘtergere
  10. Dap sistemul, de mită ai uitat :)
    Succes la examene! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt de acord.
    intotdeauna profesorii se gandesc doar la obiectul lor de parca ar fi singurul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Profi din ăştia am prins şi eu, se pare că nu s-a schimbat mai nimic...

    RăspundețiȘtergere
  13. Au au :)) Școala/Faculta asta ne mănâncă jumate din viață :))

    RăspundețiȘtergere
  14. a sistemului clar:)) app imi place poza:))

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu sper sa nu ai vreo restanta !!
    Cat despre facultate si profi, sunt anu` 2 si deja sunt scarbit de sistem !! :-j
    Ideea e sa terminam facultatea.
    Noi sa fim sanatosi!
    Te-am tzucat :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Are, are logica...la noi calitatea inseamna cantitate! :) Asa e peste tot in tara asta (in ceea ce priveste facultatile) :))))

    RăspundețiȘtergere
  17. nu te mai vaita ca o baba ! nu te cred ! stiu ca te descurci bine :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Da... ai dreptate...:-< Dar cu toate astea, uite ca unii reusesc sa ia 8, 9, 10...:-?? deci spor la invatat :d. O sa te bucuri pe viitor ... ;;) :>

    RăspundețiȘtergere
  19. in cazul copiilor constiinciosi care clacheaza e vina profesorilor in pricipal, dar sunt si multi studenti care isi bat joc

    RăspundețiȘtergere
  20. Fraaaate, oi fi eu inca la scoala, dar si cand primim "teme" :|. Ai trecut pe acolo, nu are rost sa iti zic ha-ha. Imi pare raaaaau ca e asa, dar chestia cu parintii chiar si acum e cam adevarata!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  21. offf viata de student...suna a greu ((

    RăspundețiȘtergere
  22. Unde ai vazut tu studenti care sa vina la cursuri in fiecare zi? eu unul nu am vazut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu merg la faculta in fiecare zi:)) adica na, cand am cursuri... dar oricum eu stau la o strada distanta fata de universitate :))

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)