Pagini

Comunicarea in relatii...

Sa vedeti ce ma framanta pe mine la orele diminetii: comunicarea intr-o relatie( prietenie, iubire, etc.).

Da' poate va intrebati si de ce, sau poate nu... ei bine va spun oricum: eu sunt de parere ca, comunicarea este cheia succesului intr-o relatie(prietenie, iubire, etc.) iar cand aceasta dispare se duce dracu' tot (asa mai pe romaneste).


Sunteti sau nu de acord?

Haaaa, trebuie sa fiti... stiu eu ca sunteti, stiu? Sunteti? Haaaaai ca sunteti de acord cu mine!


Iar postarea asta despre comunicare nu o fac pt. ca sunt o persoana care vorbeste mult (dupa cum ati observat multi dintre voi) ci pentru ca mi s-a spus ca tac prea des (mooooooama, p'asta n-am auzit-o pana acum) ceea ce m-a surprins putin, sa fie chiar asa? 

Mnooo, nu cred, eu tac din doua motive: ori sunt suparata, ori n-am subiecte de discutie cu persoana respectiva.

Daca sunt suparata, se rezolva usor, vorbesc despre cauza supararii si imi trece, dar cand n-am ce discuta cu o persoana e cam nasol, daaaar si aici sunt doua motive: primul ar fi ca n-avem nimic in comun (cam rar sa nu gasesc eu puncte comune) iar al doilea ar fi persoana in cauza pt. ca (deoarece, fiindca) daca eu incerc sa fiu draguta sa fac conversatie si ea/el e plictisit si nu isi da interesul apoooooi ciuciu comunicare(scuzati expresia).
Pai nu?


Si ar mai fi o chestie (poate intereseaza pe cineva): eu nu sunt genul de persoana care sa se bage in seama asa aiurea cu oricine, si n-o spun in sensul ca sunt eu cineva, o spun in sensul ca nu-mi permit sa bazai pe toata lumea, ma bag in seama cu cine stiu eu ca imi permite, mai bine zis bag si eu in seama pe cine stiu ca nu deranjez, mai pe scurt: nu ma cauti, nu te caut (asta-i valabil mai ales in cazul cunostintelor, mai rar cand e vorba de prieteni) ! Mie mi se pare corect, nu?

Stiu ca sunt ciudata dar... asa sunt eu, si aici exista doua posibilitati: ori ma accepti asa cum sunt, ori te duci dracu'!

40 de comentarii:

  1. da si pe mine sigur asta ma , macina pe dinauntru...posibil sa fie de la mancarea de aseara :-?dar vedem :))rezultatu :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ...ouchei, dar daca si prietenii tai merg pe aceeasi cale? daca si ei nu te cauta pentru ca tu nu-i cauti ? Ops, se pare ca dam intr-un cerc vicios, nu? Haaai, hai ca esti de-acord, nu-i asa ? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ca bine ai zis-o:)) Si e adevarat. Ori ma accepti asa cum sunt, ori te duci dracu':)) Pai, si eu sunt aproximativ la fel ca tine. Adica, atata timp cat eu nu deranjez pe nimeni..desi in general nu ma termin din vorbit:)) Abia ii mai las si pe altii sa ia cuvantul;))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Florea: :-j neinteresant:P

    @Gabrielle Rose: :) haha:D thnks:D:)

    @ganguritu: in cazu' asta mai vedem:P depinde de situatie:)

    @kyky: :)) da, cam la fel fac si eu:) dar cu unii chiar nu am ce sa vb daca ei nu sunt dispusi sa poarte o conversatie:-?? adica nu pot sa vb de nebuna pana mea:))

    RăspundețiȘtergere
  5. aca eu incerc sa fiu draguta sa fac conversatie si ea/el e plictisit si nu isi da interesul apoooooi ciuciu comunicare

    tocmai mi s-a dus inca o relatie pe baza lucrului astuia..

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nymphetamine: mda... cred ca o sa se duca si la mine...:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Multi sunt asa, chiar si eu, doar ca putin recunosc si, si mai putini isi dau seama de asemenea lucruri.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa, sa se duca invartindu-se daca nu te accepta asa cum esti. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. corect.
    eu tac pentru ca mie imi place mai mult sa tac si sa ascult, asa sunt eu. trag concluzii apoi.
    dar cand ma deranjeaza ceva si chiar tin la relatia respectiva (orice fel de relatie) vorbesc despre lucrurile astea. cand incetezi sa vorbesti si lasi lucrurile sa mearga prost in continuare si spui ca nu-ti pas, devi incet incet dezinteresat... atunci e baiu.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu vorbesc foarte mult :)) si de obicei ft prost :)) daca nu stiu subiectul zic doar "aha:-?? ok, super bestial!!!!" sau orice altceva :)) dar trebuie sa ma aud vorbind :-ss

    RăspundețiȘtergere
  11. as spune ca depinde de tipul relatiei ... ca-n fond si incercarile de comunicare sunt niste investitii (pe care le faci constient si rational, nu ca iubirea unde "n-ai de ales" si care oricum nu se adreseaza ratiunii celuilalt). iar ca in cazul oricarei investitii trebuie sa ti se merite ... daca altceva nu, macar timpul pierdut cu acele incercari. so, daca eu incerc sa comunic/discut cu cineva si vad ca vorbesc singur ... mi se rupe ca-s considerat nebun, da' nu mi-e deloc totuna faptul ca-mi irosesc timp din viata mea ... si atunci renunt.

    la fel, depinde iar de tipul relatiei cand vine vorba de acea linie fina, care odata trecuta, duce la ceva gen "vezi-ti de viata ta ca nu esti X cu mine" (unde X e un tip sau altul de relatie).

    mai departe, daca-ti asumi comunicarea ... ar trebui sa-ti asumi si faptul ca rezultatul ei poate fi o critica (si nu o lauda). bineinteles, chestia asta e valabila de ambele parti.

    nu in ultimul rand in tot acest mix e si adevarul ... care imho e ingredientul de baza in orice comunicare ... chiar daca "adevarul tau" poate fi total opus "adevarului meu" (fiindca unul dintre cei doi nu are toate informatiile pe care le are celalalt).

    asa ca, eu as concluziona ca comunicarea nu e cheia relatiei (adica un element ce inchide/deschide) ... ci e insasi baza pe care se cladeste acea relatie (unde relatie e ceva ce exista pe axa timpului, nu ceva gen "o privire intr-o clipa").

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar imi place cum gandesti!:X
    1 la mana ai dreptate ...te cauta bine nu ...pa!
    2.nu esti o ciudata:)Esti speciala in modul ala ciudat:))
    In concluzie ai dreptate:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu vorbesc extra foarte mega mult )))) asa ca comunicarea dupa mine e foarte vitala in orice relatie si situatie ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Perfect de acord cu tine. Comunicarea face totul. :)

    P.s. nu esti ciudata deloc.

    RăspundețiȘtergere
  15. :) din puctul meu de vedere comunicarea,cheia succesului intro relatie e o chestie generala!in relatia mea care tine de 14 ani de f multe ori s-a intamplat sa nu mai existe comunicare dar asta nu a pus puct! au fost pur si simplu perioade cand nu mai avem chef sa comunicam! sa stii ca oricat de mult ai iubi o persoana tot iti vine asa cateodata dorul de duca sau pur si simplu nu te intereseaza ce se intampla in jurul tau! mai pe scurt nu ai chef de nimic vrei doar sa fii lasat in pace!:) in relatii sunt experta!!!:))) seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  16. @C.L.M: Mda, persoane care au pretentia sa vb cu ele si sa le bagi in seama. Si cum poti face asta din moment ce tot ce pot spune e:
    "-Buna! Ce faci?" Si apoi lipsa.
    Mi se pare complet lipsit de logica sa te bagi in seama si sa te cuturi pe langa o persoana daca nu stii sa o abordezi, si, mai bine zis, daca nu ai nimic de discutat cu pers. respectiva. Dar nu toti gandesc ca noi. Si acum m-am referit in mod special la relatiile de prietenie.:) Desi in general vb eu cat pt 2 persoane:))

    RăspundețiȘtergere
  17. @Maria S. : Asa asa!:)

    @Cristi : pai da!:)

    @Crisa: exact:) cand tacerea acapareaza chiar e o pbl serioasa.

    @iri: ei, eu mai tac din cand in cand:))

    @INTJ: Buna concluzia:)

    @H A R R Y G O A Z : thanks!:)

    @Danyela: Multumesc:D:)

    @ella: corect!

    @Lillee: Ah, stiam eu!

    @geanina: :) Observ, daca ai o rel de 14 ani sigur esti experta!:))

    RăspundețiȘtergere
  18. @◦kyky™♥◦: corect:) crede-ma si eu vb cat pt 2 :) acum incerc sa ma abtin:) Dar vad ca e mai bine ca mine :))))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt de acord , comunicarea e importanta si face tot .cat despre tine.. nu-i nimic anormal in comportamentul tau!

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, intr-adevar, comunicarea este una din cheile cele mai importate intr-o relatie. Eu mi-am distrus, la modul cel mai sincer, distrus, o relatie de 4 ani, asta pentru ca aveam unele probleme pe care nu am vrut sa le discut cu nimeni, inchizandu-ma-n mine si incercand sa le rezolv singur. Le-am rezolvat cu pretul despartirii ... asta-i viata, poate, poate ... :D

    RăspundețiȘtergere
  21. @Cris-Mary: :) ehm :) nici eu nu mai stiu ce e cu mine:-j

    @cime: poate poate:))

    RăspundețiȘtergere
  22. Da, sunt de acord cu tine. comunicarea e cheia succesului intr-o relatie. dar se mai intampla, uneori, fie ca vorbiti voi mult si despre orice... in unele puncte sa nu va intelegeti. se mai intampla si asa... :(

    RăspundețiȘtergere
  23. @iubesc alcoolul: da:) depinde de oameni: D :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Respectul este o latura importanta a relatiei, fara el nu poate exista empatie, iar fara empatie nu exista comunicare, iar fara comunicare relatia e ca o nuca care se izbeste de un perete.

    RăspundețiȘtergere
  25. Comunicarea fără compromis este egală cu zero într-o relaţie!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ca sa comunici cu cineva trebuie sa simti ca si acea persoana are ceva de spus....ca se afla cu tine pe aceasi lungime de unda.Sigur ti sa intimplat sa ai in fata o persoana cu care simti ca nu poti articula un cuvint...sau sunt persoane care raspund la intrebarea care o pui cu da sau nu. Totul tine de personalitate,de pregatire,de educatie.

    RăspundețiȘtergere
  27. @SoriN: cu siguranta: :)

    @Grig: :) bine zis!:)

    @gabriella: da, si nu mi place deloc sa ma aflu in astfel de situatii.:) :) dar fiecare e in felul lui:D:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Imi place cum gandesti ;)) De fapt si eu gandesc la fel ca tine ;)) Plus ca merg si eu pe ideea "nu ma cauti, nu te caut" :>

    RăspundețiȘtergere
  29. @C.L.M: He he! Mai bine sa vorbesti (cat 2 persoane:)) ), decat sa stai mut:))

    RăspundețiȘtergere
  30. :)) Esti cam nebuna, imi place despre tine. Ma, si eu sunt vorbareata, mai ales cu prietenii, care ,adesea ori, cand observa ca sunt prea linistita deja sar de cur in sus (scuza expresia, postarea ta m-a facut sa imi dau drumul la gura) ca cine stie ce am patit sau ce stiu eu, si atunci normal ca imi revin ( de cele mai multe ori sunt prea obosita, dar imi trece repede cand sunt intr-o companie placuta)

    Si da, eu una sunt de acord cu tine.


    Pupiiiiciii :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  31. @Găgăuţă: OOo da!:) Semeni cu mine din cate vad!:> asa, nebune:)))))))))


    :X te pupacesc:X

    RăspundețiȘtergere
  32. Doua lucruri de spus:
    1) Sunt total de acord cu tot ce ai scris mai sus.
    2) Gandim/suntem (oarecum) la fel.

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt de acord cu tine,Monica!Comunicarea este cheia in orice fel de relatie!Daca lipseste sau e problematica,atunci ceva o sa inceapa sa scartaie.Cum sa lamuresti o chestiune daca nu exista o conversatie ca lumea,in care atat cel care vrea sa explice sa se exprime bine iar cel care asculta sa fie atent si sa prinda ideea?!
    Cum sa incepi o relatie fara sa vorbesti cu adevarat cu persoana din fata ta?Apoi cum sa o mentii daca pe drum uiti sa ii spui diverse,ba chiar te mai si abtii,mai si minti si poate ca nici nu iti dai interesul sa te lasi descoperit?
    Comunicarea in ceea ce ma priveste are doua puncte importante:persoana cu care vreau sa vorbesc sa fie receptiva iar al doilea sa fim pe aceeasi lungime de unda.Daca simt ca nu ne potrivim nici macar pentru o discutie atunci pa si la revedere iar daca simt ca nu vrei sa te deschizi macar putin cat sa patrund in lumea ta si sa iti arat si lumea mea,atunci nu avem cum sa ne apropiem deci e clar ca nu va fi nimic.
    Cine vrea sa comunice comunica,cine nu,se vede si de aceea incerc sa nu insist.Are mama o vorba:dragoste cu sila nu se face!

    RăspundețiȘtergere
  34. @Ela: Daaa! Exact asa gandesc eu! Dragoste cu sila nu se poate:-j noi nu obligam pe nimeni sa ne vorbeasca, cine o face din placere bine, cine nu : byyye!:) Corect!>:D< Ce-mi place:X

    RăspundețiȘtergere
  35. SI eu consider ca primordial intr-o relatie este comunicarea.. Daca nu e comuniucare pai inseamna ca iti pierzi timpul.. Chiar nu are rost sa stai doar de dragul da a sta cu cineva.. Imi place cum gandesti:*

    RăspundețiȘtergere
  36. @MarinaA: Foarte adevarat:D Multumesc:D

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)