Pagini

Relatiile si distanta

Scenariul este asa:

Vara, soare, vacanta, EL si EA!
Se intalnesc intamplator cu ajutorul unor prieteni comuni prin oras, se plac, dar niciunul nu zice nimic.
Timpul trece... se reintalnesc, EL incearca sa o impresioneze... si culmea este ca ii reuseste, EA ramane cu gandul la EL... asteapta un semn de la EL si il primeste, afla ca EL o place mult si ca isi doreste sa fie cu EA,EA ii da o sansa si sunt impreuna de aproape 3 saptamani.

Daaaar, tot timpul este un dar, EL e mai mic(cu vreo 2, 3 ani), e la scoala si e si din alt oras, EL a plecat, dar EI isi doresc ca relatia lor sa continue, o asa numita "relatie la distanta".


Intrebari:

Ce parere aveti despre relatiile la distanta? Ce sanse de reusita acordati unei relatii la distanta? Cum ar trebui sa decurga o relatie la distanta?

88 de comentarii:

  1. Deci:)):)) nu se poate..
    exact asa e povestea mea..atat tot ca, eu am plecat, si am plecat mai departe.. si tot continuam relatia..
    ce parere am? nu stiu inca, e prima oara cand trec prin asa ceva, si e foarte greu.
    ..o sa revin cu ...alt coment peste cateva luni, sa iti spun cum e..la mine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, recent am terminat o relatie la distanta. Si culmea, tipul il stiam de foarte multa vreme,era din acelasi cu mine,si am mai avut o relatie nu la distanta, si a mers ok. A trebuit sa plece, s-a rup totul. Dupa 3 ani ne+am impacat, doar ca eu eram la Bucuresti , el Constanta. Ca proasta ce sunt am pus suflet, mi-am batut capul si ce sa vad..ca s+a terminat brusc asa cum a si inceput.
    Am zis ca nu mai vreau experiente de genul...e foarte greu sa ti o relatie la distanta..trust me..

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu cred in axiome precum: ochii care nu se vad, se uita sau mai rarut ca-i mai dragut.
    Cred doar ca daca vrei cu adevarat, poti. Orice este posibil atat timp cat exista interes din ambele parti.
    O relatie la distanta, de ce nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. terminati-va cu prostiile..relatiile la distanta nu merg..exceptand cazul in care reusesc totusi sa se vada saptamanal, in week-end..

    dar desi toata lumea aude asta, toata lumea incearca pe pielea ei..ca vorba aia, pana nu te arzi nu-i crezi pe ceilalti..

    aia cu 3 sapt, pfff.. copii cu hormoni alergatori..poate daca era vb de 3 luni mai ziceam, dar nici atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alexandra: Imi pare rau :( si eu am trecut printr-o relatie de genu' si n-a mers, dar probabil ca nu si-a dorit el asta si de asta, la fel ca si in cazul tau:) Dar asta e:) a fost o lectie:)

    @Lillee: Asta-mi place mie la tine, ca esti deschisa la orice!

    @Dragomir Daniel: eee;))

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea e ca orice e posibil daca vrei.Iti trebuie doar credinta, ambitie si cel mai important..DRAGOSTE.
    Parerea mea e ca merge si la distanta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Tibi: :)) ma facusi sa rad:D:))

    @Bytza: :)))) Imi place parerea ta:))

    RăspundețiȘtergere
  8. relatii la distanta?
    daca vrei , poti orice.
    iubirea nu tine cont de distanta si nici de varsta.
    nu e usor, dar se poate!
    cu multa incredere si respect, e chiar ok :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai, a luat-o lumea razna? Ce este aia relatie la distanta? Nu exista asa ceva. nu ajungi sa cunosti omul daca nu il vezi, daca nu comunici cu el. Sa nu aud cretinismul ala, cum ca exista telefon, scrisori, retele de socializare si alte mizerii de acest gen, ca o iau razna.
    Cand ai 13-16 ani poti spune ca ai o relatie la distanyta, pentru ca nu stii ce inseamna sa ai o relatie, ce implica acest lucru.
    daca ne gandim la o relatie la distanta, dupa 22-23 de ani, trebuie sa ne gandeim ca o sa avem parte de niste clisee :
    - telefon : azi ajung.
    - se vad tinerii distantieri
    - cuvinte de genul mi-a fost dor de tine
    - iesit in oras
    - mers acasa, sex/dragoste/amor/rahat pe varza (ca unii confunda dragostea cu sexul)
    - plecat
    - pareri de rau ca a durat putin (intalnirea)
    - rutina zilnica
    Cand ai sa intelegi ce inseamna omul de langa tine, pentru tine? Cand ai timp sa il cunosti? Cand ai timp sa ii arati ca tii la el/ea?
    Stiu, sunt cam plecat de acasa, dar asta cred.
    Va saluta un om insurat printr-o relatie la "apropiere".

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu recent am renunţat la o astfel de chestie.E atât de dureros să ţii la o persoană enorm,să îţi doreşti să o îmbrăţişezi,să îi fii alături atunci când are nevoie ;să fie doar lucruri frumoase până în punctul în care îţi dai seama că nu funcţionează.Că defapt te despart de persoana respectivă mii de km,şi că nu prea ai ce face decât să uiţi.Eu una uit foarte greu,deoarece mă ataşez de persoane cum ai zice ' peşte '.Btw,nu prea sunt de acord cu relaţiile astea,pentru că la un moment dat : ochii care nu se văd,se uită şi gelozia e ceva aww. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. eu trec prin asa ceva de cateva luni bune... si momentan merge pt ca are si el f multa rabdare cu mine... eu ma enervez cel mai des, sunt si mai geloasa de felul meu... dar totusi... e foarte greu, sincer :( eu sper sa mearga in continuare, el e sigur ca o sa mearga si ca o sa fie f bine, dar asta vom vedea doar in timp :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmm...o relatie la distanta ar merge, dar foarte greu. In cazul in care vorbim de un cuplu stabil si unul dintre ei pleaca in alt oras, in alta tara din N motive pe o durata de timp anume, sunt de parere ca o relatie la distanta poate functiona, mai ales daca acele persoane se iubesc cu adevarat si exista o legatura puternica intre ei. Acesta poate fi si un prilej bun de a testa la ce nivel se afla relatia si cat de mult conteaza unul pentru celalat. Insa daca in vacanta de vara/iarna cineva si-a facut un prieten sau o prietena in alt oras si la finalul vacantei fiecare trebuie sa plece acasa, se cam incheie si relatia... Parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @julie: Asta e cheia succesului, daca vrei, poti!:D:D:>:D<

    @Costin Comba: hahahaha, stii ca sunt persoane cu care stai in casa ani de zile si care iti fac bucata? Eu am exemple, o femeie casatorita(se intelege ca au locuit impreuna) a fost data afara din casa dupa 17 ani de casnicie, unde mai este cunoasterea aia, sau respectu', sau iubirea? Aaaaaa?

    Alt exemplu: O prietena, are o rel de 4 ani, tot asa de "aproape", si dupa 4 ani de zile de certuri si multe altele, a ajuns la concluzia ca nu-si cunoaste iubitul desi a stat cu el sub acelasi acoperis. Nu mai este respect, nu mai este nimic, nici ea nu stie, asa ca eu nu vad cu ce e mai deosebita o rel de "aproape" fata de una la "distanta" in afara faptului ca nu esti langa persoana draga, alta chestie nu vad ciudata...

    @Giuliii♥: Inteleg ca a fost foarte greu pt. tine, asta este sa stii, si eu am trecut prin asta, dar timpul trece, uiti... apare altcineva in viata ta:)

    @broken.wings: Sper sa mearga, serios, iti doresc sa fie totul bine cum spune el>:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. mersi CLM :) si eu sper sa fie asa.., mai ales ca am pus foarte mult suflet in relatia asta :(

    RăspundețiȘtergere
  15. @Valentina.Bucur: Asa da... ! Eu sunt curioasa cat o sa tina!:))

    @broken.wings: Cu placere>:D< inteleg>:D< lasa ca o sa fie bine>:D<

    RăspundețiȘtergere
  16. 1. Pai sa iti spu unde este : in vina pe care ai sa o aplici asupra ta, pentru ca nu ai fost capabil sa cunosti omul sau pentru naivitate. dar in cazul la distanta, vei arunca vina pe celalalt.
    femeile in general, sunt mai blande si trec cu vederea unele greseli. Urasc acest gen de femeie, eu il numesc femeia sclava.
    2. fara suparare, domnisoara, a stat cu cineva patru ani, in care s-au certat? Pai atunci isi merita soarta. Cu totii meritam asta, daca acceptam asa ceva in viata noastra.

    Sunt multe de discutat, nu-i bai, am raspunsuri pregatite pentru orice, atunci cand vine vorba despre relatii.
    In secunda in care ai acceptam o greseala majora a partenerului/ei, esti stapanit psihologic, devii sclav/sclava. Daca accepti acest lucru, o meriti pe deplin, ba mai mult, cred eu, meriti sa fii umilit/a.
    Iar ca barbat, sa plangi dupa o femeie, mi se pare ca este o mizerie infernala. prietene, daca esti prea prost sa tii femeia langa tine, nu plange dupa ea.
    Hai ca m-am aprins la vorba. Mai astept raspunsuri si provocari.
    Sper sa se inteleaga ca asta este o discutie generala, in care nu incercam sa ne contram ci doar sa gasim solutii.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu zic ca depinde de oameni

    RăspundețiȘtergere
  18. ma, eu cred ca depinde foarte mult daca oamenii au avut o relatie normala inainte. adica nu cred in relatiile care asa incep, la distanta si o duc ani. de exemplu eu am stat fara sa-mi vad prietenul 4 luni, primavara asta, dar eram deja impreuna de vreo 8, deci am fost suficient de puternici si deocamdata e ok. ce-i drept, am revenit la relatia ne-la-distanta deci nusht cum ar fi fost daca as fi fost plecata mai mult...dar oricum, usor nu e

    RăspundețiȘtergere
  19. @Costin: Total de acord, daca accepti o greseala, o accepti si pe urmatoarea... si tot asa, si chiar devii sclav, eu chiar incerc sa-mi conving prietena sa treaca mai departe si vad ca ii reuseste:)

    Cat despre barbati, chiar sunt penali... unii, mai ales cei care dau cu piciorul cand au o relatie frumoasa si apoi regreta si vin in plansete la tipa sa ii ierte! Aiureaaa!:)

    Nu, nu, nu ne contrazicem, lucrurile astea se intampla in ambele tipuri de relatii(parerea mea) daca pot sa zic asa, o relatie oricum o fi ea, tine, daca ambii parteneri sunt indeajuns de maturi incat sa stie daca isi doresc cu adevarat acest lucru!:)

    Ce-mi plac discutiile astea:))

    @Gabrielle Rose: Asa ma gandeam si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Cred ca orice relatie rezista daca "personajele principale" chiar isi doresc sa reziste!

    RăspundețiȘtergere
  21. @ C.L.M. : eu nu inteleg persoanele care inseala, desi au o relatie frumoasa. de ce dracu sa te duci sa ti-o tragi cu alta/altul, cand ai acasa o femeie/barbat la care tii? de ce ai vrea sa distrugi ceva care merge frumos?
    Daca tipa iarta, este fraiera, ca sa nu spun proasta. Si invers este valabil

    RăspundețiȘtergere
  22. dupa mine nu este chiar cea mai buna optiunea caci nu prea cred ca se merita, dar as incerca insa depinde si de ce baiat este vorba(de ex unul cu capul mai pe umeri), insa pana n-as vedea cum merg lucrile nu m-as arunca cu capul inainte, as incerca sa nu pun suflet , sa fiu mai pasiva...:)

    RăspundețiȘtergere
  23. @iri: Depinde, depinde de oameni!

    @cime: Ce frumos ai zis:D>:D< Pt. asta iti iert pacatele =))

    @Costin: Claaaar! Eu sunt foarte revoltata cand aud povesti de genu' !

    @un suflet inocent: :) Da, sa stii ca nici in relatiile normale nu trebuie sa te arunci asa cu capul inainte:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Relatiile la distanta sunt unele dintre cele mai greu de suportat si de intretinut. Oricat de ciudat ar parea, acestea exista si sunt din ce in ce mai frecvente. iubirea-la-distanta Din pacate, nu toata lumea suporta o astfel de relatie, acesta fiind si motivul pentru care nu multe ajung la un final fericit.

    RăspundețiȘtergere
  25. Majoritatea relatiilor de acest gen incep pe internet. frumusetea acestui inceput este faptul ca ajungi sa te cunosti destul de bine, pentru ca ai posibilitatea sa te deschizi fara probleme.
    Ca relatia sa dureze, trebuie sa existe un interes comun, atractia fizica nefiind intotdeauna suficienta.

    RăspundețiȘtergere
  26. @FRENCH.KISS: :*

    @SoriN: foarte adevarat:)

    RăspundețiȘtergere
  27. @iulisa: :D:) bun de retinut:D:) Multumesc:D:)

    @cime: Mersi:D:):)))))

    RăspundețiȘtergere
  28. inlocuieste la Lillee "interes" cu "iubire" si ai raspunsul meu. la un moment dat am avut o oferta de job "de nerefuzat" ... si timp de vreo 18 luni n-am fost decat o data pe luna (sau uneori la 2 luni) acasa. n-a fost usor, da' retrospectiv as spune ca ne-a facut sa ne apreciem mult mai mult unul pe celalalt. da' nah: retete si garantii nu exista ... totul depinde de cei doi.

    merita incercat? (imo) da! in fond, daca traiesti cu frica de a fi ranit/ranita ... oare mai traiesti sau doar vegetezi?

    RăspundețiȘtergere
  29. hmm... pana azi nu am trecut prin asta,asa ca nu pot raspunde din experienta,dar totusi ma intreb...cat dureaza? ...

    RăspundețiȘtergere
  30. @C.L.M.: mai, oamenii joaca de nebuni la loto cand potul e mare ... chiar daca sansa de a castiga e infima, da' cand vine vorba de iubire si relatie le e frica sa riste ... sau risca si se plang daca nu "castiga". eu ce sa (mai) zic? probabil ca "potul" reprezentat de "iubire" si "relatie" nu li se pare la fel de valoros ... habar n-am! da' cum eu nu joc la loto (sau alte jocuri de noroc) probabil ca nici nu pot sa inteleg cum vine aia ... si (tot probabil) de aia apreciez/valorez (ca prostu' in opinia multora) mai mult iubirea si relatia.

    RăspundețiȘtergere
  31. @INTJ: Stiu ce vrei sa spui, dar sa stii ca la mine nu e prima oara cand ma bag intr-o relatie ca asta:)) Acum... stii cum e, cum zici si tu, daca nu risti, nu castigi... si oricum, ce am de pierdut?
    Unii o sa spuna ca repet greseala, dar nu cred, oamenii sunt diferiti si oricine merita o sansa:) nu?

    RăspundețiȘtergere
  32. Relatiile la distanta? pai eu zic ca merg atata timp cat amandoi isi pastreaza interesu pentru relatia respectiva. Oricum e mult mai greu sa pastrezi o astfel de relatie, decat o relatie care e aproape.E frumos oricum, am experimentat si eu. :) si vorba aia "mai rarut, ca e mai dragut. >:D<
    Bafta cu baiatul. :*

    RăspundețiȘtergere
  33. @C.L.M.: si daca n-o faci ... vei putea sa traiesti reprosandu-ti tot restul vietii ca nici macar n-ai incercat? sau, vei putea trai cu indoiala ca poate ar fi mers si ar fi fost mult mai ok? da' toate astea sunt argumente rationale ... si iubirea n-are nimic cu ratiunea. oricum vei decide insa, fii convinsa ca tu va trebui sa traiesti cu decizia ta (nu noi).

    "the paradox of love, i.e., The more love you want to experience, the more love you must give away. We all seek love . . . we all want to be loved. And yet love can only be ours if we give it to others. The more we give, the greater is the return. Trying to control or possess love is like trying to hold onto a sunbeam. It cannot be done." ~ James R. Newby, "Dancing With Paradox"

    RăspundețiȘtergere
  34. nu merge! asa ca mai bine nu!...si ce rost are sa-ti bati capul??? dar...cum ziceai intotdeauna exista un dar...daca tii neaparat poti incerca ...la tine, ca eu cred ca despre tine e vb,poate merge! ma repet...eu zic nop' :))) noapte faina!

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu pot sa spun ca m-am aflat in aceeasi chestie.Prietenul meu era din Anglia si ne-am marturisit acea "iubire" exact inainte cu o zi ca el sa plece.Si am hotarat sa o lasam ca o amintire frumoasa.:d
    Acum in cazul asta depinde cat de des se pot vedea, increderea care o au..

    RăspundețiȘtergere
  36. Merita incercat!! Cine stie poate merge ?
    :-??

    RăspundețiȘtergere
  37. relatiile de lunga durata tin doar daca exista dragoste adevarata,intelegere din partea ambilor parteneri si cand zic intelegere ma refer,fara gelozie,fidelitate,incredere.cu toate ca sunt o tortura aceste relatii ele pot functina.si zic asta din propria experienta.daca unul din parteneri sau chiar amandoi vor doar sa se distreze cu siguranta nu va merge niciodata.valabil si in cazul relatiilor stabile

    RăspundețiȘtergere
  38. am trecut printr-o situatie aproape identica
    si a durat ceva timp pana sa pot scapa de imaginea lui din mintea mea.
    parerea mea? nu se merita. consuma prea multa energie si sentimente.

    RăspundețiȘtergere
  39. E greu, nu vreau să te descurajez. Vor apărea multe certuri, intrigi, gelozii, probleme de încredere... Dar câteodată merită. Fiecare relaţie are specificul ei, ar fi aberant să generalizăm!

    RăspundețiȘtergere
  40. Eu cred ca daca intradevar vrei, poti ! Trebuie doar sa iti doresti cu adevarat, sa iti pese mult si sa nu acorzi atentie lumii. O relatie la distanta merge atunci cand nu asculti ce spun persoanele din jur, mai putin sau mai mult rau intentionate.
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  41. Daca distanta e mica merge relatia, daca nu: PA! :))

    RăspundețiȘtergere
  42. Sunt pareri si pareri insa toata relatia indiferent ca e ea la distanta sau nu tine mult si de legatura chimica dintre cei doi. Exista cazuri cand o relatie pe care o ai langa tine dureaza mai putin decat o relatie la distanta si te intrebi cum naiba unii is in stare sa intretina o relatie chiar si de la n'spe mii de km distanta si tu nu .
    O relatie la distanta necesita f multe sacrificii,compromisuri iar cine a avut sau are o relatie la distanta stie despre ce vorbesc ..
    Personal,am avut o relatie la distanta ceva ani buni insa intr-un final s-a terminat pentru ca neincrederea a intervenit si de aici o intreaga poveste cu bune si cu rele .
    Uite,poti sa citesti si aici parerea EL vs.EA despre relatiile la distanta http://www.thesexist.ro/relatia-la-distanta-977.html

    RăspundețiȘtergere
  43. @Lillee asa am zis si eu de ce nu? orice experienta e bine venita, invat din propriile mele greseli, lectii, prostii. Dar sincer, am sufer foarte rau acum ultima oara..si nu mai vreau...

    RăspundețiȘtergere
  44. @INTJ: Pai nu as putea, decat sa-mi para rau ca n-am incercat, mai bine asa!:))

    Ahh! Iubirea asta!

    @Kitt'Kidd': >:D< Multumesc>:D<

    @geanina: :)) poate e vb despre mine, poate nu, poate merge, poate nu:D:)))) >:D< Te pup!

    @Maria S.: Deci acum nu mai sunteti impreuna?

    @Flyerboy: Da da da:)

    @eSorin : imi place cum gandesti, nici o relatie normala nu ar functiona daca intentiile partenerilor nu sunt serioase.

    @Crisa: :) Inteleg.

    @.miss bee: gelozia sincer nu-si are rostul pt. ca oricum nu vei sti ce face celalalt si decat sa-ti faci "sange rau" mai bine nu te implici atat:D gresesc? Ce nu stiu nu ma afecteaza, cam asa ceva!:)

    @Găgăuţă : Incurajareee!:) >:D< thnks thsnk:s:D:)

    @Cristi: Cat de mica?:)) 4 ore de distanta e mult?:))

    @Miruna: Eu cred ca orice relatie necesita sacrificii si compromisuri:) Am avut si eu o rel la distanta, dar eram niste copiii si nu stiam ce vrem, si cum ai zis si tu a aparut neincrederea si s-a dus totul :)

    MultumesC>:D<

    RăspundețiȘtergere
  45. La 4 ore nici nu simti distanta. Da trebuie parcursa des. :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Eu am avut o relatie la distanta timp de 3 ani.Si singurul lucru care ne-a despartit a fost ca el s-a dus acolo sus...
    A fost greu intradevar,dar atata timp cat amandoi vreti,amandoi aveti dorinta aceea sa va revedeti,va fi bine.E nevoie de multa incredere.

    RăspundețiȘtergere
  47. Eu abea am terminat una asa ca tac din gura:))

    RăspundețiȘtergere
  48. @Alexandra: uhm :(

    @Cristi: da, da:))

    @Alissu: Imi pare rau:(

    @Muc Roz: Aoleuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  49. Relatiile la distanta uneori merg .
    Am avut in familie un verisor care a stat departe de iubita lui timp de 3 ani . Se vedeau extrem de rar , o data cam la 2 luni , dar vorbeau la telefon. Verisorul meu are 23 ani , iar iubita lui 24 . Au stat departe deoarece ea a fost la facultate si a stat cu chirie . Ii despartea o distanta de peste 200 km .
    Ei au stat la inceput 1 an impreuna...
    Dupa acestia 3 ani , iata ca ea a venit la verisorul meu , relatia a mers mai departe si anul viitor asist la o nunta .
    Deci daca exista dragoste , totul este posibil .

    RăspundețiȘtergere
  50. personal nu cred in asa relatii,dar am vazut si exceptii..totul depinde de persoane,sentimente si nu de km cei despart ;)

    RăspundețiȘtergere
  51. @Costin: eu cred ca tocmai asta intretine dragostea, faptul ca nu te cunosti foarte bine. Este dovedit ca dragostea de la inceputul unei relatii este cea mai intensa, si asta datorita misterului. Misterul atrage. Dorinta de a sti cat mai multe despre partener, la fel, atrage. E flacara aia.
    De aceea se spune ca este bine, chiar si atunci cand locuiesti cu persoana iubita, sa nu dai totul dintr-o data. Sa mai lasi si parti necunoscute. In momentul cand ajungi sa iti cunosti perechea ca pe propria palma, flacara se stinge. Este inlocuita de altele. Obisnuinta, rutina, respect, poate ca si dragoste. Dar nu ca cea de la inceput.
    De aceea eu cred ca o relatie la distanta poate functiona perfect daca exista interes din ambele parti. Se vad mai rar, ok. Dar si cand se vad ( in unica zi din saptamana sau luna ) traiesc cat nu traiesc cuplurile de se vad zilnic. Si dorul, si dorinta de a se vedea... etc.
    Lillee - o femeie maritata care a trait o astfel de dragoste. :)

    RăspundețiȘtergere
  52. @vioreld: owwww! Ce poveste frumoasa!!!! Felicitari:D:)

    @ella: dap:D:)

    @Lillee: asa Lillee! De aaia te iubesc eu pe tine!:)))))

    RăspundețiȘtergere
  53. @Lillee ... ai dreptate !
    Dar sunt persoane dupa cum ai descris , dar sunt si alte tipuri de persoane .
    Stii ce-mi place cel mai mult la acest cuvant ,,dragoste" ? Imi place ca trebuie sa alergi dupa ea , dorinta de a fi cu persoana care iti place si te atrage , acele momente in care ai face orice pentru persoana iubita . Poate nu sunt tocmai in stare sa vorbesc despre acest lucru deoarece momentan am 18 ani , aceasta este doar parerea mea . Dar spun toate acestea ca exista fete care pentru ele dragostea este doar o simpla joaca , fara sa se gandeasca ca pentru cealalta jumatate inseamna mult si prin aceste lucruri poate rani un suflet . Poate fac bine...poate nu...cred ca nimeni nu va putea decide acest lucru...dar am refuzat pana in prezent sa am o iubita . La mine in liceu este la ,,moda" sa ai iubit/iubita dar tot la noi se vede palpitanta situatia de ,,despartire" si acest lucru nu l-am inteles niciodata . Puteam sa am iubita , de cateva ori am fost eu contactat de fete daca as vrea sa incep o relatie cu ele , dar pur si simplu am refuzat cu motivul ca nu sunt pregatit sa incep o relatie doar pentru faptul sa nu ajung sa sufar din dragoste si pe motivul ca mai exista timp , viata este doar la inceput , si dupa terminarea liceului voi avea tot timpul din lume sa-mi fac o iubita (sunt ultimul an la liceu) ; eu asa gandesc ...si parerea mea este ca am gandit bine .

    RăspundețiȘtergere
  54. intr`o relatie la distanta sunt atatea cazuri de reusita cat sunt si relatiile in care te vezi zilnic cu persoana respectiva...nu ca as fi facut vreun sondaj sau ceva:)))dar intotdeauna depinde de persoanele respective..daca vor sa se implice sau nu.
    Cred ca toti am trecut prin "relatiile la distanta" si prea putini am reusit sa tinem si asta la fel cum am reusit sa tinem o relatie cu o persoana din orasul nostru.
    E ceva mai greu intr`o relatie la distanta pentru ca nu stii tot timpul ce face el/ea si daca dai un telefon nu rezolvi chiar totul pentru ca poate minti, nu ai atata control cat ai avea daca ar fi aproape de tine.
    E complicata dragostea oricum, dc sa o mai complicam tinand`o la distanta???
    Eu acum as fugi cat as vedea cu ochii de o asemenea relatie...dar felicitarile mele celor care stiu sa o controleze si care au atata incredere avand in vedere ca sunt "ispite" la tot pasul.

    RăspundețiȘtergere
  55. E mai greu...
    Nu cred ca sunt prea multe sanse sa ramai cu cineva prea mult cat ai cu acea persoana o relatie la distanta.Poate la inceput merge,dar cu timpul incepi sa ai dubii ,de exeplu nu stii sigur ca acolo unde e nu are pe cineva ,si alte lucruri de genu' asta.
    Depinde de situatie insa,desigur...

    RăspundețiȘtergere
  56. @Vioreld: Ti-am zis ca gandesti bine! Foarte bine chiar, si eu cred ca esti in masura la orice varsta sa vorbesti de iubire:) sa nu crezi ca aia mai mari sunt cine stie ce intelepti(unii):D:) Eu una apreciez o gandire ca a ta!!! (scuze ca ma bag asa in vb)

    @Oandi: Iubirea ia multe chipuri, e ciudata:))

    @Aira: :) Da, si increderea asta e importanta.

    @kyky: :)) e bine atunci.

    RăspundețiȘtergere
  57. din ce citesc aici, din cate stiu eu, din cate spun altii...e posibila si nu e posibila o relatie la distanta. eu nu impartasesc ideea unei astfel de relatii, m-ar tenta sa scriu zilnic scrisori de adio, ori mi-as imagina ca totul e ireal si-as dori sa ramana asa...n-as putea sa ma comport tot timpul ca si cum as spune adevarul. sfaturi nu dau, dar ma inclin in fata celor care reusesc cu zambetul pe buze intr-o astfel de situatie si nu compatimesc pe cei ce nu o fac :)

    RăspundețiȘtergere
  58. "Relatia dintre eu si tu poate deveni o parte din NOI, iar acest NOI poate lua dimensiuni tot mai mari de la familie, microgrup, grup, comunitate, natiune la umanitate. Fiecare om ar putea aduce o contributie la acest NOI indiferent de marime, ceea ce s-ar putea numi a trai cu sens. Un fapt care s-ar putea intampla nu din constrangere, nu din obligatii morale, nu din necesitati biologice si sociale! E ceva ce s-ar petrece de la sine sau ceva ce vine aproape spontan din propria fiinta si care iti face placere nu in virtutea unei recompense (recunoastere, statut social, venituri si favoruri materiale), ci din insasi actiunea in sine.
    ...
    Daca sensul pe care ti-l creezi nu are legatura cu NOI, adica cu noi ceilalti, acesta nu e sens. E doar fantasmagorie.

    Dar nu-mi doresc sa intelegi ca o existenta cu sens devine o obligatie. Poti trai fara sens. Iar unii traiesc bine. Insa, daca ai ajuns sa te intrebi “ce sens are ceea ce fac?” sau “ce sens are viata?” e momentul sa iei masuri, adica sa observi “jocul” si sa reflectezi asupra vietii si mortii. Si, nu in ultimul rand, sa cauti a te cunoaste si sa indraznesti a experimenta. Nimeni nu poate deveni Creator de Sens fara sa experimenteze, fara sa indrazneasca un fel diferit de trai si de a reflecta la propria existenta. Dar am o rugaminte in cazul in care te pui pe treaba: Nu te incorda prea tare. Fa-o din joaca! Aminteste-ti ca nimic nu are sens.
    " ~ Seramis Sas

    ... la care eu as mai completa ca orice "NOI" incepe cu-n "tu" si "eu" ... pentru care merita sa risti tocmai deoarece nu pierzi nimic (cam cum o mama cu un copil zice ca nu stie cum a putut trai fara acel odor ... repetand aceleasi cuvinte si la al doilea ... si totusi intre primul si al doilea copil sunt minim 9 luni!) ci din contra: castigi (te gasesti pe tine, gasesti sensul vietii pentru tine).

    RăspundețiȘtergere
  59. Mă, să ştii că de curând am auzit şi eu ceva asemănător. Era o relaţie super lungă, de aproape un an.

    Părerea mea e că n-ai cum. Trebuie să iubeşti prea mult şi atunci depărtarea doare. Dacă iubeşti prea puţin, căcat. Aia nu e relaţie. Deci nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  60. Relatiile la distanta nu dureaza...
    PS.Frumos blog :)

    RăspundețiȘtergere
  61. eu recent am intalnit o tipa din bucuresti si sincer, sunt mort dupa ea si ma tot bate gandul sa-i cer asta! :-S oare va accepta? parerea mea despre relatiile pe net este ca intr-un fel sunt ok dar in alt fel nu sunt! e o chestiune cu doua taisuri! am avut si eu relatii de genul dar nu s-a intamplat asa cum ne doream sa mearga.tot timpul in astfel de relatii intervin suspiciunile, gen, dac aiese cu ala, daca sta prea mult la aia samd.! dar acum depinde si de incredere!(p.s.: ce ziceti? sa-i cer o astfel de relatie celei fete? :-S )

    RăspundețiȘtergere
  62. @Erys: :D:) Inteleg:)

    @adelici: ei nu?:))

    @Kiddo: Multumesc, nici relatiile normale nu dureaza:);)

    @Roscovanu Flo: Eu zic sa incerci:p daca si ea te place va accepta:P Parerea mea:P

    RăspundețiȘtergere
  63. @INTJ: Wow, acum am inteles! Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  64. Eu am o relaţie la distanţă de aproape 2 ani şi m-am obişnuit. Am reuşit să-l cunosc foarte bine pe prietenul meu şi, chiar dacă e greu, rezistăm şi ne încurajăm reciproc.

    RăspundețiȘtergere
  65. Am trecut prin relatii la distanta si nu le recomand, sunt foarte greu de tinut si cu multe implicatii emotionale.. dar .. daca dragostea e mare .. nici o distanta nu va sta in cale .. asa ca nu pot sa zic decat sa incerci..

    RăspundețiȘtergere
  66. Eu sunt intr-o relatie la distanta. Este a doua pentru mine, prima a fost fail dupa 6 luni, n-am mai suportat minciunile ei, ma lua de prost. In prezent am alta relatie la distanta, avem aproape un an si 7 luni impreuna. Din pacate in tot timpu acesta ne-am intalnit doar trei zile, dureros de putin pentru ce e intre noi ! E multa suferinta. Ambii avem niste situatii nu tocmai placute si chiar avem nevoie de cineva sa ne fie aproape, iar noi din pacate nu suntem asa cum ne-am dori sa fim. Incercam totusi sa compensam asta prin multa vorbareala, incercam sa ne cunoastem cat mai bine si sa ne spunem cam tot. Bineinteles ca si sinceritatea este foarte importanta, mai importanta ca intr-o relatie obisnuita, pentru ca in momentul in care unu minte celalalt incepe sa-si puna tot felul de intrebari ... Recomandarea mea pentru cei care nu au avut, sau sunt pe cale sa inceapa una e sa se gandeasca daca sunt destul de puternici, sa se gandeasca daca merita persoana respectiva, sa se gandeasca daca se pot dedica atat de mult si, bineinteles sa afle daca persoana cealalta e la fel de dedicata, caci daca nu isi pierd tineretea degeaba. E greu, foarte greu, dar eu inca lupt si sper la mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  67. @Flavius: :D:) imi pare rau, stiu ca e greu... sinceritatea si respectul is cele mai importante intr-o relatie ca asta! O Sa tin cont de recomandarea ta:D:) Multumesc ca ai impartasit si cu mine povestea ta:D: Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  68. Nu exista relatii la distanta.
    Ochii care nu se vad se uita!

    RăspundețiȘtergere
  69. Cum ar trebui sa decurga o relatie la distanta?
    Sa devina cat mai rapid fara distanta.

    RăspundețiȘtergere
  70. nu recomand asa ceva ... o prostie relatia la distanta

    RăspundețiȘtergere
  71. prietenul meu o sa plece la facultate si o sa poata veni acasa doar o data pe luna...
    mi-e putin teama ca o sa inceapa alta viata, care o sa-l schimbe...
    suntem impreuna de aproape o luna, deci nu e asa consolidata relatia, insa nu vreau sa se intample nimic rau :(

    RăspundețiȘtergere
  72. @Nymphetamine: ouuuuuff, nu cred ca se va schimba, mai cunosc cazuri in care nimic nu s-a schimbat:) >:D< nu-ti pierde optimismul!

    RăspundețiȘtergere
  73. A avea o relatie de iubire presupune contact atat fizic cat si sufletesc.Ca sa pastrezi o relatie trebuie sa investesti timp,nervi,sentimente,gesturi,bani(sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca si asta conteaza intr-o oarecare masura pentru ca viata fara bani nu exista din pacate) s.a.m.d.
    Este si asa destul spre foarte greu sa mentii o relatie frumoasa,dapai sa mai fie si la distanta.Nu spun ca este imposibil dar distnat trebuie sa aiba o limita.Daca cei doi nu se vad ani de zile,atunci sigur or sa apara probleme si probabil o despartire.
    relatiile sunt complexe,necesita mult efort,multa vointa,multe resurse interioare,noutati,multumire iar toate acestea si mukte altele nu le poti avea cu adevarat decat daca esti macar in acelasi oras cu partenerul.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)