Pagini

Viata la tara, part 2

Viata la tara inseamna sa te adaptezi la modernitate prin solutii alternative. Cu totii stim ca la tara nu exista canalizare, apa curenta si multe alte conditii cu care ne-am obisnuit la bloc. Dar pentru cei care locuiesc la tara, tehnologia s-a reinventat si au aparut rezolvari la cerintele oamenilor. Oamenii au nevoi si doresc sa si le satisfaca folosindu-se de tehnologie pentru o viata mai usoara.  

Pentru a beneficia de apa permanent la bucatarie si baie, oamenii au nevoie de o fantana si de o pompa de apa pentru fantana. Acesta pompa de apa este alimentata la un flux de curent continuu la o tensiune de 220V. Pompa se introduce in fantana pana ce trece de apa la o adancime de +10 metrii. Poate unii dintre voi se intreaba de ce la o asa adancime? Raspunsul e: Pentru ca pompa functioneaza doar in apa. Se introduce la aceasta adancime pentru a nu risca sa ramana fara apa si sa functioneze “in gol”, dupa cum se spune. Functionarea “in gol” a pompei poate duce la crearea unor defectiuni sau arderea pompei. Nu uitati ca pompa are puterea de a scoate toata apa din fantana.

Pompa are sarcina de a aduce apa din fantana in locuinta dvs, in baie sau bucatarie. ATENTIE!!! Pompa nu incalzeste sau raceste apa; ea va aduce apa la aceeasi temperatura care se gaseste in fantana, adica, cu siguranta, destul de rece. Instalarea unui boiler este necesara pentru a va putea bucura de apa calda.

Boilerul se leaga in retea cu conductele de apa din casa, apa care vine de la pompa. Se creeaza un intreg circuit in interiorul camerei. Boiler-ul se alimenteaza cu apa, acesta avand o capacitate cilindrica destul de mare, apa care este incalzita este mai apoi condusa pe conducta la robinetul de la bucatarie si de la baie. Cilindrul cu apa se reumple cu apa rece care, mai apoi, este incalzita si tot asa, creeandu-se un flux continuu fara intrerupere.


Pompele sunt de diferite modele (pompa de apa pentru fanta, pompe submersibile, etc), ce tin de: marca si putere. Puterea se refera la cata apa este pompata afara din fantana intr-o ora de functionare. In functie de cerintele si nevoile noastre, ne achizitionam o pompa de o capacitate mai mare sau mai mica.

Asadar, parca viata la tara nu mai suna chiar atat de rau acum, nu? De fapt, nici nu am zis asta, ba chiar am sustinut intr-un articol ca viata la tara este mai frumoasa si mai linistita, mai ales atunci cand ai conditii de oras. Deci sunteti de acord cu mine, da?

Mno, cam atat pentru azi, sa aveti o zi minunata. Eu ma pun sa trag un pui de somn. Pana una alta va invit sa-mi spuneti ce ati alege: o viata la tara, dar moderna sau o viata la oras, dar mai putin moderna? Uneori eu as fi tentata sa aleg o viata la tara ca la tara, asta datorita stresului din oras, dar alteori parca simt nevoia de civilizatie, deeeeci, e discutabil. Sunteti tucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)