Pagini

Guest post- Sanatatea e mai buna decat toate!

“Sanatatea ta primeaza” iar asta nu o spun doar eu ci si medicii. Nu trebuie sa astepti sa patesti ceva pentru a-ti face un set de analize si pentru a te asigura ca sanatatea ta este optima. In cazul descoperirii unei probleme medicale, se cauta rapid solutii pentru remedierea problemei. Pentru o investigatie amanuntita in ceea ce priveste sanatatea ta, analizele la o clinica Bucuresti te-ar usura de presupunerile care-ti bantuie mintea, ca ai avea sau nu o problema medicala. Prelevare de sange, ecografie, amh, electrocardiograma etc. sunt cateva din analizele de baza care ar trebui efectuate periodic, cel putin la un an de zile.

Unii si-au descoperit problemele medicale la vizitele si analizele periodice efectuate si au luat masurile necesare din timp. Mai bine previi decat sa tratezi este deviza mea si ar trebui sa fie si deviza ta. Cum sanatatea este lucrul cel mai de pret, nu ar trebui neglijata nici-o clipa. Orice durere are si o sursa care se poate trata si astfel, mai tarziu, nu se mai pot genera diferite complicatii care pot sa apara peste ani din cauza unei probleme netratate pe care am neglijat-o.


Costurile mari nu ii indeamna pe oameni sa faca analize periodice dar sunt de parere ca sanatatea nu trebuie pusa in balanta cu valoarea banilor iar aprox. 200 lei/an alocati analizelor de baza nu mi se pare foarte mult. Pentru ca oamenii sa-si pretuiasca sanatatea, trebuie ca acest lucru sa fie invatati de mici dar cine sa-i invete? Noi am invatat sa ne neglijam sanatatea de la parintii nostrii iar daca nu suntem atenti, vom duce asta mai departe. La scoala nu le explica nimeni copiilor cat de importanta e sanatatea, ca e mai importanta o ora de matematica in care invata formula de calcul a ecuatiei de gradul al doilea decat sa le explice cineva ceva despre sanatatea lor si ce este nevoie sa faca pentru a duce o viata sanatoasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)