Pagini

Afinele si beneficiile lor

Pentru ca am avut problemele acelea de sanatate, dupa cum v-am zis, am inceput sa iau vitamine si nu numai, sa mananc si mai sanatos decat de obicei, iar cineva, mi-a dat un pont si mi-a zis sa beau foarte multe sucuri de fructe din acelea naturale, in special de afine si zmeura. O daaa, gustul e demential: nici foarte dulce, nici amar, perfect.
Also, am intrebat in stanga si in dreapta si am inteles ca afinele te ajuta sa slabesti, au grija de sanatatea ta nu doar cea fizica, ci si mentala, in sensul ca te ajuta sa ai o memorie mai buna si reprezinta un aliat de nadejde in lupta impotriva cancerului.

Si am facut eu si un research despre afine si am descoperit ca au mult mai multe beneficii decat mi s-a spus. Se pare ca nu lupta doar imptotriva cancerului, ci si impotriva proceselor de imbatranire, si de asemenea aceste fructe minunate ale toamnei sunt folosite si pentru scaderea colesterolului, implicit tratarea afectiunilor cardiace.

Afinele contin vitaminele C si E, vitamina A, iar un pahar de suc de afine pe zi sau de cateva ori pe saptamana ajuta si la reducerea stresului. Si credeti-ma, stresul poate da probleme de sanatate serioase.


Also am descoperit ca exista si o pepiniera de afini, Olunden, unde se produc mai multe soiuri. Anyway, in speranta ca v-am fost de ajutor (inca o data, hi hi) va doresc multa sanatate si o zi faina. Eu merg acum la bucatarie sa-mi savurez sucul de fructe ca sa-mi iau portia de energie.

Voua va plac sucurile de fructe? Va place sucul de afine?
sursafoto: www.google.ro

Un comentariu:

  1. În general consum afinele cu porridge sau cu iaurt. Singure mai puțin pentru că am tendința să vreau să mănânc o caserolă dintr-un foc. Ce nu îmi place la afine este prețul. Le cumpăr în general când sunt la ofertă 4-7 lei. Altfel le văd pe la 12-14 pentru o caserolă de 200g. Și la fel se întâmplă și cu murele sau zmeura. Iar congelate nu îmi plac. Parcă își pierd gustul.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)