Pagini

Tinuta potrivita pentru un concert de muzica clasica

Un concert de muzica clasica este o ocazie speciala, la care conduita audientei este foarte importanta. Eticheta nu se limiteaza doar la modul in care te comporti in timpul spectacolului,  ci si la imbracaminte. Alegerea corecta a hainelor este semnificativa, intrucat va reflecta personalitatea. Atunci cand este vorba despre un concert de muzica clasica, alegerile nu se limiteaza doar la tinutele formale. Puteti alege, de asemenea o tinuta semi-formala sau casual:
Tinute pentru barbati
Tinuta formala
In cazul incare constumul din trei piese este prea elegant pentru aceasta ocazie, puteti opta pentru un blazer. Alegeti o camasa si o perecehe de pantaloni asortati si o pereche de pantofi casual pentru barbati din pieleO cravata si o pereche de butoni vor fi accesoriile finale. Este indicat sa nu alegeti culori deschise, tipatoare pentru camasa sau cravata.
Tinuta semi-formala

Cea mai potrivita tinuta semi-formala pentru un concert de muzica clasica este cea formata dintr-o jacheta sport, o pereche de pantaloni negri si o camasa. Accesorizati cu un papion si o pereche de butoni. Camasa nu trebuie sa aiba modelul sau designul uneia elegante. Daca evenimentul are loc ziua, puteti opta pentru un costum deschis la culoare.
Tinuta casual
Alegerea celei mai potrivite tinute casual pentru un concert de muzica clasica poate parea o misiune grea, intrucat va trebui sa mentineti un aspect elegant chiar daca purtati haine comode. Alegeti un tricou cu decolteu in forma de „V” sau unul cu guler, pe care sa il asortati cu o pereche de blugi albastri. Completati tinuta cu o pereche de pantofi casual.
Tinute pentru femei
Tinuta formala
O fusta dreapta albastru inchis, gri sau negru cu o bluza clasica in nuane de albastru, mov sau roz se potrivesc unui concert de muzica clasica. Puteti opta, de asemenea, pentru o bluza si o pereche de pantaloni largi. O alta optiune este reprezentata de rochia de matase, neagra cu maneci scurte si decolteu rotund. Accesorizati tinuta formala cu cercei mici, un colier si o bratara.
Tinuta semi-formala
Daca nu doriti sa fiti foarte eleganta pentru acest eveniment, puteti opta pentru o rochie lunga sau scurta, din matase. Pantalonii de costum vor arata de asemenea bine. Alte alegeri pentru o tinuta semi-formala sunt reprezentate de pantaloni largi, blazere si jachete. Puteti accesoriza tinuta cu inele care nu au pietre colorate. Sandalele elegante cutoc fac parte tot din aceasta categorie semi-formala.
Tinuta casual
Pentru acest tip de tinuta puteti alege o rochie din dantela cu pantofi cu tocuri cui. O alta optiune este fusta cu talie inalta sau o rochie cu nasturi. Este indicat sa evitati culorile intense si printurile.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)