Pagini

Cum sa va mentineti in forma in timp ce stati in casa

Daca doriti sa fiti in forma, dar nu vreti sa va alaturati unui club sportiv, fie din cauza costurilor ridicate, fie din cauza lipsei de timp, puteti opta pentru exercitiile pentru interior. Dar, puteti obtine cu adevarat un corp grozav fara a iesi din casa? Desigur! Realitatea din zilele noastre este accea ca oamenii nu au timp sa mearga la sala in fiecare zi, iar cheia pentru exercitiile eficiente este consecventa.

Pentru a planifica un program de fitness eficient pentru acasa, nu aveti nevoie de foarte mult efort sau bani. Accesoriile fitness precum mingiile de yoga, benzile de alergat sau aparatele pentru flotari sunt un mod ieftin de a crea o rutina in care sa lucrati toate grupele de muschi. Pe de alta parte, puteti arde calorii si forma muschi si fara recuzita.  Asftel, un program eficient de fitness cuprinde cinci elemente, toate care pot fi efectuate in confortul caminului dumneavoastra: incalzirea, exercitii cardiovasculare (aerobice), exercitii de rezistenta (de forta), miscari pentru cresterea flexibilitatii, calmarea.

Incalzirea se poate face printr-o plimbare in aer liber sau pe o banda de alergat, sau un ritm usor pe o bicicleta stationara. Pentru etapa cardiovasculara mergeti sau pedalati mai repede, faceti aerobic pe un stepper sau sariti coarda- orice tip de exercitii care va creste pulsul si care va face placere. Partea de rezistenta poate fi simpla, formata din genoflexiuni, abdomene sau flotari. Puteti lucra, de asemenea, cu gantere sau greutati. Cresteti-va flexibilitatea cu exercitii yoga sau de intindere. Calmarea inimii si a muschilor trebuie sa consiste in exercitii similare celor de incalzire.

Exercitiile de forta pot fi efectuate in acelasi timp cu cele de aerobic. Asigurati-va insa ca faceti incalzirea si exercitiile de calmare de fiecare data cand faceti sport. Daca intr-o zi nu aveti timp, cresteti intensitatea exercitiilor. In loc sa pedalati 45 de minute pe bicicleta stationara, alegeti un program mai greu pentru 25 de minute si intideti-va limitele. In loc de a merge, puteti urca un deal sau alerga.

Daca sunteti incepator, setati-va un obiectiv de 30 de minute de exercitii vasculare, cel putin de trei ori pe saptamana si 20-30 de minute de exercitii de forta de trei ori pe saptamana. Asigurati-va ca acest tip de exercitii acopera toate grupele musculare majore, din partea superioara, inferioara, partea abdominala si spatele corpului. Faceti cate trei seturi de 10-15 repetitii ale fiecarui exercitiu de forta. Indiferent de tipurile de exercitii alese, este important sa cresteti gradual timpul si intensitatea acestora. Si nu uitati sa va ascultati corpul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)