Pagini

Asta ii pentru cei care angajeaza un om sa faca o treaba, dar il obliga apoi sa faca 100, in schimb salariul ramane acelasi...

Pentru ca treaba e nasoala, pentru ca la mine in oras aparent nu gasesti locuri de munca, si zic aparent fiindca lucrurile stau altfel pentru cei cu "pile" sau cu bani, si pentru ca am aplicat la toate joburile posibile, toate joburile existente, in afara de tamplar, mecanic auto, confectioner nu stiu de care, muncitor necalificat, barman si ospatar, am decis totusi sa las de la mine si sa ma interesez care este programul, cerintele si sa ma angajez ca ospatarita, ca deh, omul la nevoie nu mai poate sa faca mofturi.

Dar ce credeti? Acum nu stiu, poate e ceva normal si mi se pare mie ciudat, poate eu sunt mai comoda si am pretentii prea mari, insa pe unde am intrebat mi s-a spus ca lucrezi ca ospatar in ture de 16 ore, iar salariul este cel minim... Aaaa si ca sa nu mai zic la sfarsitul turei te mai obliga sa faci si curatenie, sa stergi mesele, sa maturi, sa speli toaletele, s.a.m.d. 

Bun, bun, sa zicem ca programul ar fi ok pentru ca ai o zi libera apoi sau ai ture nu stiu exact cum, desi in ziua respectiva nu prea mai faci nimic caci esti frant de oboseala dupa 16 - 17 ore de munca, insa care e treaba cu spalatul/ curatenia? Zau asa!

Stiu ca nu poti sta in mizerie la locul de munca, dar de ce sa intre in atributiile tale ca ospatar sa speli toaletele? Si sa stiti ca am observat ca servicii de curatenie, ca sa zic asa, se "presteaza" si la alte joburi, adica eu una nu inteleg de ce daca ma angajez ca secretara, operator la pariuri, agent de vanzari sau orice altceva, trebuie sa fac si curatenie la locul de munca?

Faci, nu zic ca nu, dai si tu cu o carpa pe birou ca nu poti sa stai in praf, dar nu te apuci acum sa speli geamuri, sa cureti vitrine, etc., pentru asta exista firme de curatenie la domiciliu, ma rog, ati inteles ideea, exista oameni care sunt platiti in mod special pentru serviciile de curatenie, fiindca asta fac ei, si doar atat, ei daca sunt chemati la o firma sau la o casa pentru curatenie, nu ii pune nimeni sa gateasca sau sa faca ce fac si restul angajatilor... 

Si fenomenul asta sa stiti ca l-am observat doar la firmele mici, fiindca m-am angajat o perioada ca asistent manager la o firma din asta mai mica (minim 5 angajati) de print publicitar sau ceva de genu', si cucoana care imi era chipurile patroana avea pretentii sa-i car lemnele ca vezi Doamne, tot eu fac focul si stau in caldura iarna, sa-i curat garajul, sa-i matur curtea, I mean, la firmele mari, unde lucreaza zeci, sute de oameni, din cate stiu eu, exista oameni care se ocupa exclusiv de curatenie, iar restul de ceea ce au de facut.

Ei si pana la urma n-ar fi o problema ca mai dau cu matura din cand in cand daca as primi un bonus, nu? Dar nu, bineinteles ca nu, cum sa primesti bonus pentru asa ceva... ca doar de abia iti primesti salariul... Si ala in 3 rate...

So, care-i treaba fratilor? De ce nu precizati la interviu de la inceput care is adevaratele atributii ale unui angajat? De fapt nu la interviu ar trebui precizat, ci direct la anuntul prin intermediul caruia se face recrutarea, si sa scrieti si salariul ala "adevarat" sa vedem cine va mai trimite CV-uri, pe cine mai fraieriti... As mai zice eu cateva, dar m-am cam infierbantat asa ca ma bag la serial, deocamdata ajunge pe azi cu nemultumirile. Seara faina!

3 comentarii:

  1. :) Există o chestie simplă care se numeşte fişa postului! :) Obligatorie dealtfel!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu incerci sa aplici la joburi si intr-un oras mai mare?

    RăspundețiȘtergere
  3. asta iipentru noi, in tara noastra! fisa postului? hartie igienica! ai mare dreptate!!!!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)