Pagini

Afacerista sau nu?

De ceva timp mi-am pus in cap sa-mi vand unul din telefoane, dar sa vedeti de ceeee... Il am de cativa ani buni, saracutul, i-am cam distrus tastatura pentru ca mi-a scapat un pic de acetona pe el, ihihihihihi, ecranul s-a jupuit si in ultima perioada nici senzorii nu prea ma mai ajuta. Sincer imi pare foarte rau de el fiindca avand camera de 3 scoate super fain pozele (asta daca stii sa faci poze) si are si valoare sentimentala, dar nu mai merge, nu stiu ce sa fac cu el. Am cautat in tot orasul un service, ceva pentru telefoane, da' m-au trimis dintr-o parte in alta, insa am dat din greseala peste un site, servicio.ro, unde am vazut ca se fac reparatii la telefoane, acum nu stiu ce sa fac, sa-l repar, macar senzorii si sa incerc sa-l vand apoi??? Sau cum??? 

Telefonul arata cam asa:

Si acum va cer voua parerea, poate (sigur) sunteti mai experti decat mine, se merita sa mai incerc sa-i schimb carcasa cu tot cu tastatura, sa-i mai repar si senzorii si sa-l vand? L-am pus pe mercador in starea de acum la un pret de 100 de lei (negociabil) pentru ca nu cred ca voi lua mai mult pe el, dar vad ca pana acum nicio oferta, probabil nici pentru piesele de schimb nu mai reprezinta interes, haha, deci, ce e de facut??? 

M-am gandit sa merg in targ (la noi sambata si duminica se organizeaza targ de vechituri) sa-l dau la bisnitari, da' parca vad ca mai mult de 50 de lei nu imi vor da pe el si parca totusi este un telefon bun (a fost, ma rooog) chiar nu stiu ce sa fac si as avea nevoie de sfaturile voastre. Raman recunoscatoare si vreau pareri sincere daca sa renunt la vanzare ca nu mai are rost sau sa mai insist???
Zi faina sa aveti.

30 de comentarii:

  1. nu pot sa te ajut , tocmai ce am cadorisit un telefon mai vechi cuiva :)

    RăspundețiȘtergere
  2. neee mai mult de 125 de lei nu vei lua pe el chiar daca il reconditionezi. Acum depinde de tine :) ori il pastrezi pentru zile negre ori il dai la bisnitari si acolo ai putea sa-l scoti la 75,60, daca ai noroc si prinzi pe unu care habar nu are de telefon.

    RăspundețiȘtergere
  3. Avand in vedere faptul ca o decodare sau resoftare costa intre 25 si 60 de lei, reparatia care consta in inlocuirea senzorilor, mai exact a benzii pe care sunt asezati senzorii este prea costisitoare.
    Acum 2 ani, un bun prieten a avut un nokia 6280 cu aceeasi problema iar aceasta reparatie il costa 80 lei inclusiv manopera. Tu, pe langa aceasta reparatie doresti si schimbarea fetei care costa 20-25 lei, doar fata...in cazul in care o montezi singura. In celalalt caz, te mai costa 10 lei montarea fetei la un service. Deja costurile ajung in jurul sumei de 100 lei investind in el, si dupa ce-l repari... sa il vinzi tot cu 100 lei?
    Desi are o valoare sentimentala, nu cred ca se merita sa se investeasca intr-un telefon care, pana la urma urmelor, si-a indeplinit norma si orele de functionare.
    Sa nu uitam ca un telefon are garantia de functionare intre 2 si 3 ani.
    In prezent am un telefon Samsung S5560 cum ai si tu. Telefonul meu are aprox.4 ani vechime! A facut un scurt pe placa din cauza socurilor electrice la care imi este supusa aparatura zilnic. Bateria nu se mai incarca mai mult de 2 linii care tin aprox.6 ore(poate ai vazut si postul pe facebook in care am intrebat ce ar putea avea).Am fost cu el la service si mi-au spus ca ma costa 120 lei reparatia, inclusiv manopera si nu am de gand sa investesc in el fiindca reparatia este scumpa si stiu ca nu va mai rezista mult cu lipitura care mi-au zis ei ca mi-o fac pe placa, ei garantandu-mi un an de functionare. Ce a fost nou a fost nou! Acum a venit vremea si telefoanelor noastre sa-si termine misiunea iesind din uz.
    Si da...bisnitarii nu vor oferi NICIODATA suma reala pe el. Indiferent ce le-am zice, ei spun un pret mai mic ca apoi sa-l vanda si ei cu mai mult in alta parte. Trebuie si ei sa traiasca, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Off, da' imi pare asa rau de el :( daca as fi putut l-as fi facut sa mearga inca 60 de ani de acum incolo :))

      Ștergere
  4. sincer.. nu as da 100 de lei pe el :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat mi-am dorit telefonul asta cand eram micaa doamne. Avea o fata de pe la bloc si mi-a placut foarte tare :)).
    Eu nu cred ca se merita sa-l repari si dupa sa il vinzi..sincera sa fiu nu cred ca ti-l va cumpara cineva :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu una n-am bafta sa vand nimic :) sper ca tu sa ai, nu strica un banut! pe-aici (s.u.a) lumea nu prea arunca multe, caci banii, multi, putini, au valoare si orice lucru inseamna ceva, in primul rand munca. fac garage sales si vand pe cativa bani orice nu le mai este de folos...
    in romania vecinii s-ar uita ca la urs la asa ceva :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaa, li se pare nu stiu cum ca incerci sa vinzi ceva, romanu' habar n-are cum sa faca bani :-j si se mai plang ca-s saraci :)

      Ștergere
  7. Eu am avut contractul cu nr. 90 in Romania (Telefonica Romania)pentru telefonie mobila. De atunci am schimbat zeci de telefoane.
    Sfatul meu este sa-l lasi la vanzare, poti sa-l pui si pe tocmai.ro, poate ai noroc, fara sa-l repari.
    La multimea de oferte care exista in piata, nu va fi greu sa gasesti ceva convenabil.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am si eu o colectie de telefoane vechi;))

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer nu stiu daca se merita sa il repari. Adica sa investesti 50 - 100 lei nu prea merita. dupa l-ai pune la vanzare cu 150 - 200. Tinand cont ca in ziua de azi gasesti smartphonuri noi la 400 lei, nu stiu cine ar da 200 pe al tau.
    in austria ori se pun la vanzare pe diverse site-uri (gen ocazii) sau se dau gratis la pers mai nevoiase. exista diferite grupuri pe FB unde lumea ofera lucruri de care nu mai au nevoie; de la pahare pana la mobila de bucatarie.
    D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda, austria :)) la noi cred ca si-ar scoate ochii pt ceva moca :))

      Ștergere
  10. Parerea mea e ca ar trebui sa il repari si sa il pastrezi,se gasesc service-uri ok, spre exemplu ai putea incerca la unul oficial, cel al orange-ului, astea de strada iti iau banii degeaba si nici nu lucreaza profi. Iti spun ca e ok la orange pentru ca am lucrat acolo. Sper sa iti fie de ajutor, succes.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai bn il pastrezi si iti cumperi alt telefon:) :*♥♥.

    RăspundețiȘtergere
  12. Orice varianta ai alege, tot trebuie sa-l repari catusi de cat. Eu una l.as repara si l-as pastra in continuare.. Nu se stie cand iti trebuie un telefon. Il ti acolo de rezerva sau chiar il folosesti . Eu una asa as face ! Ce zici?
    Cu vanzarea nu poti sa stii daca merge ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca pana la urma o sa-l pastrez :) sa-l dau pe cativa lei nu prea imi convine..

      Ștergere
  13. Poate prinzi o oferta in care poti sa cumperi un telefon nou cu reducere, daca il dai la schimb pe cel vechi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tu draga mea, trebuie să știi că o valoare sentimentală costă mai mult ca orice. Păstrează-l, n-are rost să îl vinzi. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. nu ma pricep la combinatii, am si acum prin casa vechile telefoane, are culmea inca se aprind si functioneaza :D,dar nu le foloseste nimeni.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)