Pagini

Cine face primul pas?

    Nu stiu daca vi se intampla si voua fetelor, dar mai nou cu aproape toti baietii cu care vorbesc imi spun ca s-au cam saturat sa fie ei cei care "agata" o fata, cei care incearca sa cucereasca, stiti voi ce zic, sa lanseze invitatia cu "first date" si chestii din astea. 

Bun, dar eu stau si ma intreb daca ei nu fac asta, atunci cam ce ar vrea ei sa faca? Adica din cate stiu eu asta le este rolul, sunt barbati, "vanatori", ei trebuie sa impresioneze, sa "munceasca" pentru ceea ce vor, pentru ca si noi (ispitele) la randul nostru le "rasplatim" efortul, nu??? 
Cam asa este ciclul vietii din punctul meu de vedere si nu zic ca doar ei trebuie sa vina cu initiativa intr-o relatie, nuuuu, sa nu ma intelegeti gresit, eu sunt de parere ca si fetele trebuie sa munceasca pentru a mentine atentia baietilor, iar din cand in cand este recomandat sa mai recucereasca si ele baietii cu care sunt intr-o relatie, dar nu sa faca primul pas, fetele nu trebuie sa faca primul pas, de ce? 

Pai este usor, toata lumea stie ca fetele sunt mai sensibile, daca cumva si-ar face curaj sa faca ele primul pas si ar fi refuzate nu cred ca le-ar pica prea bine, acum o sa ziceti ca nici baietilor nu le pica bine cand sunt refuzati, dar nu este acelasi lucru pentru ca vedeti voi, baietii in general nu invita doar o singura fata in oras, ei mereu au "rezerve", in schimb fetele isi axeaza atentia pe un singur baiat, iar daca se intampla sa fie refuzate lumea lor este zguduita si au nevoie de mai mult timp ca sa-si revina... 

Ati inteles cum sta treaba??? Deci baieti, nu uitati sa va faceti "datoria" in continuare, iar voi fetelor, lasati-va cucerite de catre cei care credeti ca merita, asa este fruuuuuumos!!!
Daca sunteti de acord cu mine, ma bucur, dar daca nu, astept sa ma contraziceti, sa vad cine indrazneste, mwahahaha!!!

V-am tucat! Seara faina sa aveti!

34 de comentarii:

  1. De-acord cu tine. Baietii tre sa faca primul pas in relatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu indraznesc :-s...defapt nu indraznesc pentru ca chiar ai dreptate:))

    RăspundețiȘtergere
  3. daca dai peste tot felul de insensibile... care doar in teorie vor nu stiu ce, dar defapt ele ajung cu ... mda antagonistul printului pe cal alb, si aici nu ma refer la saracie sau bogatie ca nici una nu da din gura despre asta.

    Iti cam vine sa te lasi pagubas...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ok mai, dar voi nu stiti sa faceti diferenta? Care-i ok si care nu?

      Ștergere
  4. Stii ca eu nu te contrazic niciodata ;))

    Cred ca "vanatorii" vor sa devina "vanati", dar nu pare corect. Inca un motiv in plus din care rezulta singuratatea. Am intalnit baieti care spuneau: "astept sa ma abordeze ea" :|
    Dar cum ai spus si tu...nu este bine asa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am interactionat cu destule fete care si ele aplica ideea de a avea "rezerve", asta la nivel de relationare de "dating" asa la anii de adult mai tanar, cand inca nimeni nu e asa de interesat sau motivat la nivel realist sa se fixeze intr-o relatie pe termen lung, insa totusi cand lumea sincer cauta si dragoste....desi, da, cred ca e mai dificil si oarecum poate si ne-natural pt fete decat pt baieti, efectiv indiferent de daca fac parte dintr-o cultura care promoveaza "egalitatea" la "rezerve" sau nu prea...deoarece de obicei fetele cand aleg, ele chiar aleg ff tintit si inalt interesat-motivat pt cineva care sa poata indeplini rol de posibil tata, pe cand baietii aleg mai dispers, sa poata avea mai multe posibilitati sa isi perpetueze specia, efectiv indiferent de planning familial sau nu...chiar cred ca e posibil sa fie si ceva biologic uman, adica ceva care nu tine doar de cultura, care poate fi mai mult sau mai putin permisiva fata de sexualitate, sau sa promoveze diverse mode/trenduri in comportamentele sociale legate de posibile atasamente sexuale...desi sa fiu sincer efectiv NU doresc sa zic ca omul e un animal, pt ca totusi este si nu este, adica omul chiar are limbaj ff evoluat si niste abilitati de a relationa social in moduri deosebit de complexe, plus nu stiu cat din aceste idei mai biologizante sunt chiar reale sau cat din ele sunt si adevarate, deoarece este ceva in curs de cercetare, plsu pot sa spun deosebit de sincer ca atunci cand vine vorba de chestii mai complex biologice si relationare umana tot baietii/barbatii sunt studiati primii, si la fete adesea se extrapoleaza de la ei, sau se mai speculeaza niste chestii...adica nu prea a existat pana doar ff recent cercetare ff riguroasa pe relationarea specific feminina, pe sexualitatea feminina, etc....plus toate aceste probleme de asa-zis socio-biologie sunt si ff complicate, au si nuante politice, legaturi cu economia...la naiba...si efectiv naiba stie cum e, si, in plus, tocmai eu vorbesc despre asta, care de fapt nici nu ma priveste !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ! Ha ! Alta chestie pe care am citit-o recent in mass-media internationala este ca fetele care iau pilula hormonala contraceptiva tind sa aleaga persoane oarecum diferite, uneori chiar nepotrivite pt o relatie mai solida pe termen mai lung, decat fetele care nu iau aceasta pilula, drept care se recomanda sa nu incerce nimeni sa isi aleaga un posibil partener pe rol de posibil sot + tata optim functional pe viitor decat dupa minim 3 luni de la opritul acestei pilule contraceptive !! (desigur cu utilizare recomandata de condom/prezervativ pt a proteja nu numai contracptiv, dar si BTS)

      Dar iata si un articol mai complex decat doar aceasta "concluzie" raportata mai sus de CNN prin 2011, provenind din revista Science de mai devreme, din 2009,

      http://www.abc.net.au/science/articles/2009/10/08/2706427.htm

      Ștergere
    2. Probabil ca cercetatorii implicati in aceste studii nu au mai dorit sa se zica zica doar ca "baietii sunt niste porci", ci chiar probabil au avut chiar buna intentie ca si fetele sa fie asemuite macar cu Minnie, soricelul simpatic de sex feminin, prietena lui Mickey !! (LOL ! ce magar ma simt ca sunt eu acuma !!)

      Ștergere
    3. :)) pe asta cu pilula sa stii ca nu o cred, ce treaba are o pilula cu partenerul tau?:-??

      Ștergere
    4. Teoretic are de a face din cauza hormonilor implicati in ovulatie, pt ca se remercase si inainte ca fetele prefera un anumit gen de baieti cand se afla intr-o perioada a ciclului fata de alt gen de baieti cand se afla in alta perioada...scrie mai pe larg in articolul de mai sus din revista Science...desi, desigur ca in cazul unui om real + in relatiile din societatea umana lucrurile se intampla MULT mai complex si mai complicat decat la acest nivel ff simplist biologic.

      Un articol original mai complicat dar si cu poze (de baieti sexy !!) + grafice e aici, http://www.thestranger.com/images/blogimages/2009/10/07/1254931423-tree_final_proofs.pdf

      Plus un articol mai recent din Time despre satisfactia maritala, ba chiar si durata/stabilitattea casatoriei cf alegerea sotului de catre fetele care iau pilula vs cele care nu iau acest preparat, http://healthland.time.com/2011/10/12/how-the-pill-affects-sexual-satisfaction-lasting-marriage/

      Dar asta e...de fapt lumea e probabil in general ingrijorata mai mult de rata divorturilor...cred ca mai toti stau si se framanta in legatura cu asta, nu neaparat la nivel de cetatean obisnuit care tot mai mult cf dragoste naturala (realist mult mai putin frecvent din cauza de alte interese) + cultura locului de unde este (plus educatie) va lua diverse decizii de a se cupla cu diversi pe termen mai mult sau mai putin lung, (asta desigur in locurile unde lumea alege liber, nu fortat sau aranjat de familie), dar sincer cred ca se framanta si oameni presupus seriosi, de ex de la guvernele care trebuie sa aloce bani de la buget pt mamele singure si bunastarea copiilor crescuti din ce in ce mai mult in familii monoparentale, (formate cel mai adesea din mame, mai rar din tati), plus trebuie sa introduca metode de stimulare a natalitatii (in scadere nu numai pe UE, dar si pe locuri anterior considerate mai mari "producatoare de copii") pt sustinerea economiei si a sistemului de pensii (mai ales pt o "clasa" ff numeroasa si chiar in crestere de bugetari care traiesc din ce in ce mai mult si chiar anticipeaza sa primeasca acele pensii nu asa 1-2 ani, ci chiar vreo 20 ! plus mai trebuie si ingrijiti si/sau distrati unii din ei, pt ca devin mai fragili la batranete !), plus desigur pt asigurarea conditiilor pt ca acesti copii sa se dezvolte cat mai bine si sanatos si linistit posibil, nu asa aiurea sau in saracie, deprivare sau lipsa de educatie, etc, si pana la Papa de la Roma care desigur ca e si el moral ingrijorat de starea Institutiei Casatoriei in lumea larga !!

      Ma gandeam ce "precursor" a fost dictatorul Ceausescu in legatura cu "decreteii" lui la vremea lui !! Plus ca am auzit ca se faceau si controale ginecologice obligatorii in masa la femei, si, desigur desi acest tip de control invaziv obligatoriu e deoasebit de ne-etic, poate se mai depista si precoce vreun cancer ginecologic, nu numai o sarcina mai mult sau mai putin dorita, ca uite ca acuma nu isi prea face lumea controale ginecologice, si Romania e pe un total rusinos loc 1 din UE la mortalitate prin cancer de col uterin (dar si alte cancere ginecologoice, si chiar de san, nu sta situatia mai roz) la niste niveluri aproape similare cum era situatia si acum 100 de ani pe aceasta tara, si asta tocmai in aceasta tara in care dr Aurel Babes (nu Victor, cel cu infectioasele, nepotul acestuia) a imaginat chiar o metoda de depistare precoce in paralel cu metoda dr Georgios Papanicolau din Grecia la inc sec 20.

      Desigur, Doamne fereste, nu fac eu apologia sist totalitar al RSR, dar efectiv remarcam asa chiar fara sa vreau niste chestii, deoarece chiar ca sanatatea e mai importanta decat toate, atat pt viitoarele mame cat si pt viitorii tati si mai ales pt viitorii copii...si repet, uite cum iar ma bag unde nu-mi fierbe oala, dar cred ca asta e stilul meu de a evita sa ma preocup de ce ar trebui sa ma preocupe pe mine si incep sa divaghez pe domenii cu care nu am nici in clin nici in maneca si la care nici nu ma pricep serios !!

      Ștergere
  6. Sunt complect deacord cu tine))Asta trebuie sa fie lucrul baetilor,dar acum cam se schimba lucrurile si cind vad ca fetele fac primul pas mi se pare foarte urit ba chiar injositor

    RăspundețiȘtergere
  7. Doar eu nu sunt de acord? :))) Si mie imi place sa fiu cucerita dar nu cred ca asta e "rolul" barbatului, batut in cuie. Eu merg pe principiul "daca iti doresti ceva, lupta pentru acel ceva!". Si in niciun caz nu cred ca e injositor pentru o fata sa faca primul pas :)

    RăspundețiȘtergere
  8. mai, baietii astia de-acum s-au cam culcat pe coada, nu-i ceva nou...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu m-am cam saturat sa ma las "agatata"... :))) Come on, trebuie si fetele sa aiba putina initiativa... baietii ar trebui sa o aiba pe toata, bineinteles, dar in ziua de astazi, la noi e cu "portia", jumate tu jumate el. Si eu zic ca e mai bine, daca intr-adevar vrei o relatie si el nu face totul, fa-o tu :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-o relatie sunt de acord sa fie jumate-jumate, dar asa... nu prea....

      Ștergere
  10. Nu stiu daca baietii trebuie sa faca primul pas :"> mai sunt si exceptii. Cred ca depinde mult si de personalitatea posibililor parteneri.

    RăspundețiȘtergere
  11. De cand lumea femeile au asteptat sa fie cucerite.
    Aaa, ca acum s-au schimbat vremurile si ca relatiile nu mai sunt pretuite, ca traim intr-o societate in care nu ne mai acordam atentie si trebuie sa fim deasupra celuilalt, indiferent prin ce conjuncturi sau atitudini, si ne consideram asa vedete, astfel incat sa alerge lumea dupa noi...
    Putini mai sunt educati sa isi gaseasca o consoarta pe masura sa actioneze cu barbatie si curaj pentru alegerea pe care o fac.
    Mai sunt unii care isi arata puterea fizica,,,, asa ca,,, nu stiu ce sa zic de relatii care ar trebui sa se conchida cu ceva.
    Eventual cu o casatorie, cu un copil, rodul iubirii si a casniciei.
    Depinde pentru ce iti alegi partenerul.
    Tin sa inchid prin a spune ca detest prieteniile din interes, prieteniile toxice si cele aranjate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi place cum gandesti, si ai mare, mareee dreptate, cat despre prietenii! Same here! mai bine singura decat cu persoane ipocrite pe langa mine. :)

      Ștergere
  12. Eii, asta e de ceva timp :) Baietii au inceput sa se planga ca fac prea multe :)) Au fost momente cand am facut si eu primul pas si nu am regretat, pana la urma nu ai nimic de pierdut ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am facut primul pas, am fost si refuzata 1 data, dar pe mine m-a ambitionat mai tare :))Acum depinde de fiecare om !:))

      Ștergere
  13. Destul de greu... uneori dupa :(, alteori niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Poate ca baietii care se plang ca s-au saturat nu au abordat fetele potrivite si au fost refuzati de prea multe ori. ;)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)