Pagini

Avem aere...

conditionate. Ha, sunt sigura ca va gandeati la altfel de aere inca din titlu, insa nu trebuie pentru ca azi vreau sa vorbim despre aerul conditionat si cat de nociv este. M-am contrazis cu cateva persoane (mereu intru in tot felul de discutii, devine ciudat) cum ca aerul asta conditionat n-are cum sa te afecteze, mai ales intr-o zi torida de vara, ba chiar te ajuta, te racoreste, etc... Problema sta in felul urmator, eu sunt constienta ca pe topenile alea nu poti rezista decat asa, insa aerul conditionat trebuie folosit cu masura, pentru ca sa nu-mi spuneti voi mie ca daca stati 2, 3 ore cu aerul ala pe voi a doua zi nu va doare spatele, nu ati racit sau mai stiu eu ce...

Deci, eu am dreptate, m-am documentat si o gramada de specialisti tin cu mine, hi hi, desi totusi parerile sunt impartite. Astfel, aerul conditionat poate provoca raceala (dupa cum ziceam mai sus), chiar si pneumonie, laringita, sinuzita, rinita, astm, dureri de cap, dureri de masele, dureri ale gatului, dureri intercostale, etc... Chiar si ochii pot sa fie afectati de acest aer, in ce sens? Ei bine pot aparea iritatii, inrosire, lacrimare... 

Tot specialistii ne mai spun ca aceste reactii sunt provocate de trecerea brusca de la foarte cald la frig (ati vazut cum este si iarna), de lipsa umezelii din aer, de viteza mare de circulatie a aerului sau de imbaxirea filtrelor. Daca lasati filtrele de aer necuratate acestea pot provoca infectii respiratorii, tocmai de aceea este recomandata spalarea sau inlocuirea acestora de doua ori pe an sau conform instructiunilor de folosire a fiecarui aparat in parte.

Specialistii sustin de asemenea ca pentru a evita complicatiile de orice fel, aparatul de aer conditionat trebuie amplasat la cel putin sase metri distanta de locul in care stam, iar temperatura trebuie sa fie in jurul valorii de 25 de grade Celsius. Daca stau bine sa ma gandesc si in cazul ventilatoarelor ar trebui sa existe aceleasi conditii fiindca din experinta va spun ca eu sunt obisnuita sa stau cu el pe mine, iar dupa cateva ore durerile de cap isi fac aparitia, so, nu e de gluma cu asa ceva. 

Acum sper ca am lamurit indivizii cu care am intrat in polemici, si sper ca v-ati lamurit si voi cum sta treaba si ca tot veni vorba va invit sa vizitati un site care se "asorteaza" cu tema, aerconditionatinverter.com, poate va face cu ochiul ceva, insa nu uitati ca totul trebuie facut cu cap. 

4 comentarii:

  1. Titlul tau imi aduce aminte de o intamplare din call centerul nostru :
    "-Doamna, am revenit asa cum am promis ! Data trecuta cand v-am sunat imi aduc aminte ca trageati gaze !"
    Hohotul de ras care a urmat a curmat orice convorbire telefonica pret de 10 minute !
    De aia se recomanda sa folosesti un specialist atat in achizitionare cat si la amplasare .
    Treaba cu filtrele este adevarata, insa am o veste buna, pot fi curatate eficient si in siguranta cu K !

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate, nu e de gluma cu aerele...am resimtit din plin consecintele...:)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)