Pagini

Curiozitati: Teambuilding

Ieri am discutat cu cineva despre job-uri, contracte de munca, despre munca in echipa si la un moment dat am ajuns la teambuilding, va spun sincer ca ma uitam ca pisoaica in calendar pentru ca eram pe dinafara, am dat frumos din cap la afirmatiile lui semn ca stiu despre ce este vorba si am plecat acasa cu gandul sa dau fuga pe Google sa vad cu ce se mananca teambuilding-ul acesta. Zis si facut! Si ce credeti ca am aflat? Teambuliding-ul este un termen nu prea cunoscut (deci nu sunt singura care nu stia despre el, hihi, ma simt mai bine) insa a intrat in tara noastra odata cu acele firme mari care doreau sa-si formeze echipele, sa si le descopere sau sa le evalueze intr-un cadru ceva mai diferit decat cel de la birou. Unii sunt de parere ca acest teambuilding reprezinta doar o modalitate de a scapa de munca din cand in cand, insa altii spun ca oamenii isi arata adevarata fata numai in situatii limita, iar tea bulding-ul poate sa fie plin de surprize.

Daca tot nu v-ati dat seama despre ce vorbesc, sa va explic mai pe indelete. Teambuiding-ul reprezinta o "ieseala", bineinteles altundeva decat in cadrul profesional, impreuna cu echipa cu care se exercita, zi de zi, respectiva profesie. Este practicat mai des de firmele unde comunicarea la nivelul personalului este vitala pentru calitatea rezultatului final. Teambuilding-ul este de 2 tipuri: primul dintre ele face referire la adunarea angajatilor si evaluarea acestora in alt cadru decat spatiul profesional, avand un rol de "sudare" al echipei. Acelasi nume de teambuilding il poarta la noi si iesitul pentru un weekend la mare, munte sau in alt oras. Este vorba despre o simpla "ieseala" care nu presupune un anumit program sau teste ci doar relaxare si voie buna. Aici vorbim de teambuilding-urile clasice, care au loc in Romania pentru ca exista si "ieseli" care dureaza o saptamana sau doua si au ca locatie Ibiza de exemplu (un loc exotic, intelgeti voi).


Acum, majoritatea teambuilding-urilor din prima categorie sunt formate sa zicem asa din doua elemente diferite: activitatile outdoor (cele petrecute in aer liber) si cele indoor. Cand vorbim despre activitati in aer liber ne referim la diverse jocuri de echipa sau la exercitii individuale ce au ca scop evolutia intregului grup, respectiv evolutia fiecarei persoane in parte. Activitatile indoor au loc de obicei in sali de conferinte in care participantii sunt pusi sa reactioneze la situatii imaginare. Interesant, nu???

Probabil va intrebati ce castiga firma din acest lucru, ei bine la sfarsitul perioade de testare angajatorii vor avea mai multe informatii despre angajati si vor stii sa ia deciziile corecte in privinta acestora. Iar pentru ca romanul este inventiv, pe net puteti gasi si oferte speciale pentru teambuilding. Deci, ce parere aveti despre teambuilding? Ati practicat vreodata? E o idee buna sau??? 

11 comentarii:

  1. E o idee buna. Nu am practicat niciodata :D

    RăspundețiȘtergere
  2. este o buna ocazie de-a demonstra ca nu vedem lucrurile asa cum sunt ele, ci asa cum suntem noi...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. unul de ala exotic as vrea si eu :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, am practicat si vine inca o ieseala :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Firma mea practica treaba asta see you teambuildingul inainte de criza. E o treaba buna. Iti cunosti colegii si in imprejurari mai altfel. Ii apreciezi din alte puncte de vedere. Sefii pot s vada in tine calitati pe care nu banuiau ca le ai. E fan, e gratis, e altceva :)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)