Pagini

Oameni (sau na... fente) la mana a doua!

De obicei refuz sa intru in SH-uri (dar recunosc ca am intrat de cateva ori din curiozitate mai ales daca am vazut ceva ce mi-a captat atentia) pentru ca stiu ca oamenii in general fac misto pe seama celor care isi cumpara haine de la "gubela", insa azi am intrat oarecum din greseala (am gresit usa, hi hi, stiu sunt aeriana ca doar nu e prima data- ma rog) si am avut parte de o intamplare care m-a indignat...

Mai exact motivul indignarii a fost ca in timp ce ma uitam pe acolo a intrat o tanti care a intrebat de niste pantaloni albi pentru mini-tarancuta ei si la scurt timp au intrat dupa ea si odraslele ei care se "spargeau de ras" pe seama magazinului, iar puradoaica cu pricina a luat pantalonii pe care ii aratase ma-sa si i-a aruncat incepand sa comenteze chestii gen "hai mami ca nu-mi cumpar eu de aici, ca nu stiu ce..."

Sincer... am ramas "poker face" pentru ca daca ma apuc sa-i judec dupa felul in care erau imbracati se vedea ca hainele lor erau ieftine, de pe piata... si daca ma apuc sa-i judec dupa comportament, d'oh! Ma abtin!

Adica frate sincer acum, cunosc doctorite si fashioniste care isi mai cumpara cate ceva de la SH pt. ca sunt lucruri ieftine si de calitate, si face fente o mucioasa?

 Da-o dracului de treaba, nu zice nimeni de unde sa te imbraci, si eu am haine de pe piata, si de prin magazine, si de firma, si de la SH si zau ca nu se vede diferenta care cum de pe unde sunt... 

Cine zice ca "Haina il face pe om" o zice gresit... Eu zic ca "Stilul il face pe om!", aaa da... si educatia! Degeaba te imbraci de la nu stiu ce firma daca esti prost de dai in gropi, dar de' cum spuneam: fiecare face ce vrea!
Voi, pro sau contra hainelor Second Hand?

Da'... masinile si telefoanele la mana a doua cand le cumparati cum e? Nu-i tot aia? Heh!

Sursa foto

38 de comentarii:

  1. E cu dus si intors si faza asta cu hainele si obiectele sh in general..la haine ai o retinere in plus pentru ca te gandesti "cine le'o fi purtat inaintea mea", dar pana mea le speli, nu? Cum ai zis si tu..asa e si cu masinile si telefoanele adica de unde poti sa sti ce a facut respectivul in masina pe bancheta din spate sau pe scaunele din fata:> Nu ma imbrac doar de la firme cunoscute pentru ca sincer acolo se plateste 90% renumele firmei si 10% produsul. Diferente intre hainele de firma si cele din magazinele obisnuite nici eu nu o vad prea evident, sincer.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bă, din ce am înţeles eu sunt unele second hand-uri în centre comerciale gen real (nu ştiu în Bucureşti, dar în alte oraşe ştiu sigur) care au la vânzare lucruri de foarte bună calitate, aproape noi sau chiar noi!
    Mie personal îmi plac lucrurile noi, din motive de igienă, dar nu aş reacţiona ca prostănaca aia dacă aş primi ceva de la un second hand. Mătuşi-mea când intră într-un sh din oraşul ei iese numai cu haine de firmă care în mod normal ar fi costat o avere. Iar ea le ia pe câteva zeci de lei...
    Nu sunt împotriva sh-urilor chiar dacă nu sunt genul de magazine în care aş intra.
    Şi, ăh, nu cred că o persoană care se îmbracă de la sh este ieftină, cred că ieftină este persoana care pune aşa o etichetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte tare, mi se pare corect ce spui ;)) Nu esti nici pro, nici contra, respect asta! ;)

      Ștergere
  3. Da, ai dreptate,mi se pare o tampenie sa faci figuri intr-un magazin ,daca nu-ti place nu-ti cumpara de acolo dar nu intra acolo ca apoi sa-i jignesti practic pe cei care cumpara.Fiecare isi cumpara de unde vrea.O singura data mi-am cumparat un flanel dintr-un SH si am mers acolo doar pentru ca au insistat doua prietene de-ale mele( asta si pentru ca parintii mei au un magazin de haine noi si de obicei imi cumpar de acolo),dar am vazut multe lucruri dragute si stiu ca sunt de calitate si foarte ieftine.Uneori imi cumpar din mall alteori din magazinelele mici de la mine din oras,de unde imi place si ce imi place si mi se pare o lipsa totala de respect sa faci ceea ce au facut fetele doamnei respective.

    RăspundețiȘtergere
  4. de la sh nu am mai intrat/luat de vreo 10 ani.. in schimb d-alea gen "orice produs 13/26 ron" iau destul de des.. dar alea nu sunt sh-uri, dupa parerea mea chiar se merita ca si raport.. adica tricouri de 13 ron m-au tinut si arata la fel de bine ca altele de 70 ron..astea-s mofturi si fite, sa fie firma..

    totusi, alea sh sunt naspa ca sunt purtate, decolorate, eventual rupte..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt si sh-uri cu haine de lux :)) :-j mai scumpe intr-adevar si de o calitate mai superioara fata de alea cu 13 lei :)) ;)) trust me!

      Ștergere
  5. Am dat doi lei pt un hanorac care dupa 5 ani de uzura arata impecabil.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu tine 101% ! Si eu am spus mereu ca educatia (cei 7 ani de-acasa) si caracterul il face pe om ! Si eu am cumparat de cateva ori de la SH si nu am nici-o retinere sa nu spun asta. Lucrurile erau aproape noi , mi-au placut foarte mult si le-am cumparat. Cand vad ceva ce imi place , l-am cumparat , indiferent de locul de unde il cumpar. Asa cum ai spus si tu : Am haine luate din magazine , de pe Lipscani , si de firma si SH !
    Ne cumparam telefoane , calculatoare , mobila , electronice sau electrocasnice , masini la mana a doua si nu spune nimeni nimik , dar cand vine vorba de haine unii oameni ,,isi schimba placa".Eu zic ca astfel de persoane nu merita nici macar un gram de atentie de la noi , stii cum se spune : indiferenta doare mai tare ! Acestor persoane le lipseste un lucru pe care noi il detinem : OMENIA !

    Eu sunt PRO !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da normal, ca ii tratez cu indiferenta, dar m-a uimit comportamentul tipei :-j

      cum spui si tu, omenia e importanta, desi in zilele noastre nu mai este apreciata...

      Ștergere
  7. Am o verisoara mai mare care mereu imi dadea mie hainele ei cand ii ramaneau mici. (banuiesc ca si asta inseamna ca port lucruri second hand, chiar daca face parte din familie) Si sincer abia asteptam mereu sa vina pe la mine sa primesc cate ceva, pentru ca imi placeau la nebunie. Acum a venit si randul meu sa dau hainele care imi sunt mici la prietene sau cunostiinte carora le vin. Si nici cu cumparatul nu am o problema daca sunt de calitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hehe, si eu mai primeam si-mi era drag:)))))) am dat si eu acum cand am crescut, si-mi era la fel de drag:D:X

      Ștergere
  8. Ahh, ma enerveaza la culme cand vad asa mucoase, vorba ta, care habar nu au tabla inmultirii si cine este Shakespeare, dar isi permit sa comenteze in privinta lucrurilor superficiale, gen hainele sh ca in exemplul tau. Adica daca mama ei ii cumpara de acolo, poate ca nu isi permita sa i le achizitioneze din alta parte, iar ea o jigneste asa? Ar trebui sa invete valoarea banului pana cand nu se obisnuieste in acest fel.

    Nu sunt nici pro, nici contra hainelor sh pentru ca am o fixatie cu igiena si pur si simplu nu port de acolo, dar mama care este medic cardiolog si imi permit sa spun ca nu avem nici cea mai minora problema cu banii, isi achizitioneaza deseori de la astfel de magazine haine de o calitate incredibila, iar cam toate sunt noi.

    Si da, eu cu tata mereu radem pe seama asta, dar nu ca avem ceva impotriva (il mai imbraca si pe tata de acolo deseori), dar ne place cum se bosumfla :)))


    Ai pus punctul pe "i" cu aceasta postare. Imi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai crezi ca nu i-o mai fi cumparat maica-sa de la SH? Doar talentele ce-s de ea :-j

      Foarte fain:) tot respectul si pentru ai tai! Ce oameni!:D
      He he he:D

      Ștergere
  9. Ce sa-ti spun...ca sunt haine de SH.Cand vad oameni din astia mi se par mai josnici decat hainele alea sincer....la urma urmei tot niste haine sunt nu?Eu chiar azi am intrat din plictiseala intr-un sh si mi-am gasit niste tricouri super dragute si unul chiar de Ralph Lauren.Si nu e prima data cand gasesc haine de firma si uneori mai buna decat cele din magazin pentru ca sunt poate din colectii mai vechi si nu se mai gasesc nicaieri hainele alea.Da na frate...s-au culturalizat acuma si indienii de la noi din tara:)))Chiar vroiam si eu sa scriu o postare despre subiectul asta:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. =))))) Indienii :)) ahahahahhahahaha:)) uite sa stii ca eu mi-am luat vreo 2 genti dragute si de firma la un pret de nimic:D:) astept si postarea ta:*

      Ștergere
  10. De ce nu ? Se mai gasesc lucruri frumoase . Si gentute LV :"> :))))) . Eu nu am fost norocoasa sa gasesc dar am vazut la cineva , am intrebat de unde o are si mi-a spus ca de la SH .. si era originala :-l .

    RăspundețiȘtergere
  11. Mă, eu mi-am luat cea mai tare și mai tare geacă de motor de la SH, pe vremea când aveam 16 ani, așa că... se poate! :P Firește, nu tot ce e acolo e tangibil, dar se mai găsesc lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am remarcat ca oamenii care sunt cu adevarat educati nu fac niciodata tam-tam in legatura cu locul de unde isi cumpara hainele, chiar si atunci cand dau pe ele sute de euro. Doar anumite categorii de oameni se simt prost din cauza ca nu au haine de firma.
    SH ofera de multe ori haine de o calitate exceptionala, iar daca ai putin noroc sau te imprietenesti cu vanzatoarea, poti pune mana chiar pe lucruri noi. Eu nu am mai intrat de cativa ani prin SH, dar nici nu ma jenez sa spun ca mai cumparam si de la mana a doua.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu cred ca nimic grav in asta, nu o fac des dar recunosc ca mai intru in SH. Intradevar poti sa te imbraci fain si cu astfel de haine, numai sa stii cum sa le porti. In plus am vazut haine de peste 200 RON oribile, sau purtate alandala

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate sunt tot mai multi oameni care nu stiu sa aprecieze ceea ce au. Rasfatati.. :-?

    RăspundețiȘtergere
  15. daca nu o fi Sh -ul cu toale de la taraba...ce vrei ??? normal ca nu vrea fatuca...
    io ma oftic...la mine in oras chiar nu gasesti lucruri misto , da am luat de la Cluj niste chesstiiiiiiii...

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca daca vad ceva ce imi place,imi vine bine si e de calitate, cumpar respectivul produs indiferent de magazinul sau taraba unde l-am vazut.Pupici dulci:*

    RăspundețiȘtergere
  17. Prostia il face uneori pe om. Parintii trebuie sa ii educe pe acesti copii si sa le arate cum se castiga banii, prin ce munca.

    RăspundețiȘtergere
  18. Recunosc ca de obicei nu imi cumpar haine de la SH de obicei. Pana acum ceva timp eram si eu ca 'puradoaica' descrisa de tine, spre rusinea mea. Dar nah, e o varsta la care asa gandim (doar unii din noi probabil). Acum nu am nici o problema cu hainele de acolo pentru ca, cum spui tu, sunt de calitate. Sunt mult mai bune ca hainele 'de bazar' pline de sclipici, care se largesc/scamoseaza/decoloreaza dupa 5 spalari. Si, de asemenea, daca iti iei ceva de la SH ai mai multe sanse sa "fie unicat", sa nu mai vezi pe nimeni cu ceea ce ai tu. Pentru ca... de unde?! Mai original esti daca porti haine de la SH, decat de la mall :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D hehe:D lasa ca si eu cand eram mica nu vroiam haine de la SH ca-mi era rusine... vedeam cum faceau copii glume pe seama altora si na... dar cu timpul, incepi sa apreciezi calitatea si iti dai seama daca se merita sa dai bani sau nu pe anumite produse :D

      Ștergere
  19. Recunosc ca pana acum nu am cumparat nimic de la SH, dar daca voi gasi ceva care imi place, voi cumpara respectivul produs, indiferent ca e de la SH sau de la magazine care vand doar haine "de firma".

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)