Pagini

Tu unde iti faci vacanta?

Vine vara bine imi pare, vine si vacanta mare. Dupa stresul bacalaureatului o sa trebuiasca sa plecati si voi undeva in vacanta,nu? 
Pur si simplu vine vacanta, concediul sau vrei sa te relaxezi altundeva in afara orasului sau tarii tale.

Oare unde ne vom bronza corpurile? Pe ce drumuri ne vom purta piciorusele ?  Pe ce strazi ne vom plimba? Ce orase vom vizita? Ce muzee? Ce alte monumente istorice putem vizita? Ce atatea intrebari? Normal ca ne punem intrebari multe ca doar vrem sa avem cea mai buna vacanta.

Si stim ca toata lumea opteaza pentru agentii de tursim cu oferte vacanta cat mai accesibile.
Oferte vacanta ieftine gasesti doar ca trebuie sa cauti foarte bine. 
Cum vrem sa mai facem si unele economii vrem sa gasim excursii ieftine,nu?

Cum ne organizam vacanta ca sa fie cat mai perfecta?

1. Cauta o agentie de turism cu oferta cat mai bogata.
2. Studiaza ofertele cat mai bine. Trebuie sa te incadrezi in bugetul propus.
3. Alegeti o vacanta cu 2-3 luni inainte. Poti beneficia de oferte si reduceri.
4. Obtine informatii despre orasul pe care vrei sa il vizitezi ( sa nu fie vreo greva ceva)
5. Ai grija ca in oferta sa fie implicata si cazarea si transportul.

Daca am uitat ceva sa-mi aduceti voi aminte. In rest sanatate si drum bun!

Voi ce tari alegeti pentru zilele libere?

53 de comentarii:

  1. bai sincer la mine e altceva alege echipa unde imi petrec cantonamentu =)) dar vacanta eu o fac la mare..eforie nord :Xpazea ca vin dabi astept

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu iau bacul sigur stau acasa:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde fac vacanta? Intr-un loc diferit in fiecare weekend... si aia prelungita? Unde vreau! :P

    QTuristu` is outthere! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. As dori sa vizitez multe tari..dar din pacate nu se prea poate :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu de cand am plecat din Romania in Norvegia in oct 2010 nu am parasit Norvegia. Am fost in cateva orase pe aici, dar a fost mai mult cu scop de business, nu predominant de leisure. O sa am si eu in curand vacanta de vara si mama imi aduce aminte din cand in cand la telefon ca ar fi cazul sa-mi fac planuri...si nu am nici un chef de facut planuri din legatura cu nimic, nici macar de vacanta. Probabil ca sunt epouizat de atata planificare de unde si in ce mod sa ma relaxez, dupa atatea sedinte obligatorii de invatat si planificat relaxarea la locul de munca pe care a trebuit eu sa le indur in acest ultim an jumate la serviciul meu corporatist nr 1. Sunt efectiv intr-o stare de burn out de la atata relaxare. Eu, fiind oarecum masochist din fire, probabil ca tanjesc dupa sentimentul ca ma chinui facand ceva concret anume, fie la serviciu, fie in vacanta. Au dreptate cu totii ca trebuie sa invat sa ma relaxez, chiar si in legatura cu aceste sedinte obligatorii de invatat cum sa ne relaxam la serviciu, daramite in legatura cu o vacanta. La mine pana acum vacantele au insemnat o bucurie de planificare re companii aeriene, hoteluri, restaurante, etc Activitatile de vacanta nu mi le-am planificat mereu atat de strans decat daca mergeam la un parc de distractii sau intr-un oras larg recunoscut international ca fiind de tip turistic, adica cu multe obiective turistice neaparat obligatoriu de planificat. De obicei, eu cand sunt in vacanta intr-un loc strain prefer sa imi petrec timpul nefacand nimic organizat, insa doresc sa stiu cu mare precizie rutele si posibilitatile de acces si de eventuala plecare de acolo, si unde dorm si unde voi manca, pt ca mie aceste lucruri mi se par ff importante de stiu dinainte, mai ales rutele, just in case, (abia acum imi dau seama !), ca ar fi cumva nevoie sa ma refugiez de acolo daca se intampla ceva, de ex daca izbucneste vreo rascoala, revolutie, sau razboi, sau vine vreo catastrofa naturala, gen tsunami, sau alunecare de teren, avalansa, cutremur, uragan, muson, etc.

    De aceea probabil, (imi dau iar seama tot abia acuma !), in general eu am preferat sa merg in vacanta in orase care sunt recunoscute ca mari noduri de trafic, cu multiple rute de acces deci si de scapare de acolo, prin aer, pe sosea, sau pe mare. Nu mi-ar place sa merg in locuri pustii, fara sosele, aeropoarte si porturi, asa, de ex, pe niste insule izolate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, sa stii ca mie mi se pare ca esti prea "ordonat" sa zic asa... un pic de relaxare si cateva zile mai scapate de sub control nu ti-ar strica. :) :D Dar tu te cunosti mai bine si stii ce si cum iti place:D:) pana atunci weekend fain:D

      Ștergere
  6. PS Imi place blogul tau, pt ca este educativ pt mine, ma face, prin intrebarile puse, sa imi dau seama despre anumite lucruri despre mine insumi la care eu altfel nici nu mi-ar fi dat prin cap sa ma gandesc ! Imi dau seama ca este dedicat in mod prioritar unei populatii mai tinere, care este tocmai la varsta punerii acestor intrebari despre sine insusi, insa eu personal sunt destul de intarziat pe mai multe domenii de dezvoltare, si nici nu am avut niciodata mari inclinatii introspective...deci, intr-adevar, mai bine mai tarziu decat niciodata, astfel incat sa devin si eu un om mai multilateral dezvoltat !

    RăspundețiȘtergere
  7. such a beautiful blog! :) lets follow each other!

    [IMG]http://i932.photobucket.com/albums/ad165/wua_/GIF%20CUTE/1792.gif[/IMG]

    RăspundețiȘtergere
  8. Daa,o vacanţă perfectă este visul tuturora:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu prefer sa nu parasesc tara . Adevarat - vine stresul bacalaureatului , offff...orice vacanta dupa bacalaureat este bine venita .

    RăspundețiȘtergere
  10. aleg sa ma duc in padure si sa dorm intr-un cort ori sa stau la o masuta sa beau o cafea ascultand linistea din jur. ce zici, suna bine ?

    RăspundețiȘtergere
  11. posibil sa merg pe la mare.. bulgaria, grecia sau de ce nu, romania.

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte important este si sa cauti hotelul/statiunea pe net si sa citesti opiniile persoanelor, si mai ales cele negative ca sa stii si la ce te poti astepta. acuma normal ca toate locurile au si critici negative, insa e important sa fim echilibrati si informati despre toate aspectele.. stiu ca asa am facut si eu cand alegeam hotelul pentru mare: in felul asta am eliminat multe variante ce, din brosura, ma tentau.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce voi face eu vacanta asta.. hm.. Daca ma transfer, o sa zambesc si o sa iubesc :)) daca raman corigenta la mate si nu ma mai pot transfera.... o sa-mi petrec vara gandindu-ma ca nu am nici un viitor. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu m-am gandit inca unde :)) Dar,departe de stres mai mult ca sigur :))):*

    RăspundețiȘtergere
  15. eu inca mai am teze :D tu deja ai trecut la vacanta?;)) :D
    pai eu m-as duce oriunde numai sa scap de aici :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Ei bine,la mine stresul cu bacul vine la anu',deci sunt putin mai relaxata.Si de aceea voi profita din plin de vacanta aceasta.Iesiri cu prietenii,excursii prin tara,si sper sa reusesc anul acesta sa ajung si in Italia la niste rude!

    RăspundețiȘtergere
  17. inca nu m-am decis :). de obicei ma hotarasc pe moment, fac bagajul si am plecat :). ciaooo...

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu voi merge prima data la mare ...apoi la munte...la noi in tara.

    RăspundețiȘtergere
  19. important este sa o facem... unde.. inca nu stim.. :)
    seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu stiu unde voi merge in vacanta sau daca voi merge. Anyway, totul e sa te simti bine :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu am dast bacul acum 34 de ani. Vacanta? Nu stiu. Acolo unde ii place cel mai mult aparatului meu foto!

    RăspundețiȘtergere
  22. mie imi place mai mult sa urc in masina (sau tren) si sa cobor unde imi vine... cea mi misto vacanta e aia in care nu ai stres de timp si alte minunatii

    RăspundețiȘtergere
  23. :))mi am sters comentariul pentru ca mi s au schimbat planurile radical si nu mai ajung unde am spus prima oara (si n am vrut sa ramana minciunica aici) :)))) dar tot plec:D tot cu plaja, tot cu soare, tot cu mare, tot cu de toate:D sper sa nu mi se schimbe din nou planurile :))

    RăspundețiȘtergere
  24. :))) ooo:> super super:> have fun:X

    RăspundețiȘtergere
  25. La cum se arata lucrurile acum,cred ca o sa imi fac vacanta in Bucuresti...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)