Pagini

Hainele si personalitatea

V-ati gandit vreodata ca hainele exprima personalitatea cuiva? Daca da, inseamna ca suntem pe aceeasi lungime de unda, daca nu, stati pe aproape. Imi place sa stau si sa analizez oamenii, iar de cele mai multe ori fac greseala sa ii etichetez din prima in functie de stilul vestimentar adoptat. 

Nu stiu daca vi se intampla si voua, dar eu am luat-o pur si simplu razna cu shopping-uiala, nu ma mai opresc din cumparat "toale", dar nu asta este ideea pentru ca vreau sa va vorbesc despre un "fenomen" care mi se intampla si despre care o sa va povestesc imediat pentru ca eu nu stiu care este problema, fie am mai multe personalitati, fie nu am tabla la casa batuta bine in cuie. 

sursa foto: www.google.com


Treaba sta in felul urmator:

Azi imi vine sa ma imbrac elegant cu "toace", fustite, chestii, trestii, care nu prea ma caracterizeaza ce-i drept, dar cand le vad pe toate ca prea se fandosesc asa, parca m-as fandosi si eu ca doar am cu ce. Maine as adopta un stil mai dark, rock-chic, o vad pe Kat von D si ma apuca "rockereala". Poimaine ma uit la nu stiu ce videoclip si vreau sa ma imbrac ca rapperitele alea faine, stiti voi, adidasi din aia misto, pantaloni de trening misto. Peste nu stiu cat timp vad o tipa cu un look mai "dolly-pinkish" si gata vreau si eu sa ma imbrac asa, etc. etc. , apoi stau si ma intreb: wtf is wrong with me? Am multiple personalitati si vreau sa mi le exprim prin intermediul stilului vestimentar? Sau personalitatile astea ale mele se "activeaza" cand vad ceva ce-mi place? (De fapt e gresit cand spun ca vreau sa ma imbrac, chiar ma imbrac cum ziceam mai sus...)

Adica, de ce nu pot sa ma imbrac si eu ca un om normal? De ce trebuie sa fie totul asortat si aranjat la mine si cand vad o tipa ca arata bine mai messy asa imi doresc sa fiu si eu ca ea? De ce nu pot sa imi gasesc un stil care sa imbine toate ideile din capul meu? Incep sa cred ca am o problema, poate eu nu am o personalitate a mea si tocmai de aceea caut alte personalitati pe care sa le exprim prin haine, nu? Please, spuneti-mi ca nu sunt singura care pateste asa... Cel putin din cate am observat, alte fete si-au dezvoltat un stil propriu vestimentar care corespunde cu personalitatea lor, ele nu copiaza ca mine sau na, sa nu zicem copiaza, ci inspira.

Deci, ce e de facut? Voi va exprimati personalitatea prin haine? Daca da, cum ati reusit sa va creati stilul? 

PS: Mi-am adus aminte de copilarie, puneam acolo niste hainute pe mine cumparate de mami si aia era, nu ma complicam ca acum...

22 de comentarii:

  1. Cand ai spus ca vrei un stil care sa imbine toate ideile din capul tau ma si gandeam la pantaloni de trening si tocuri =))) doamne deci cand vad asa ceva pe strada pe bune ?:| :)) Eu nu cred ca personalitatea cuiva tine neaparat de haine ,defapt cu siguranta nu tine de asta. :) Tine de felul tau de a fi si de comportament asta e parerea mea.Cat despre stilul tau nu stiu ,eu zic sa te gandesti sa porti lucruri in care te simti bine si care te caracterizeaza...eu una cam asta fac si daca vad la cineva ceva ce as purta si eu nu prea imi place sa-mi iau chiar aceeasi "chestie" :)) ca se mai nimereste sa fie la fel asta e soarta :)).Si mai sunt si ocaziile care cer un anumit stil de exemplu daca te duci la o nunta nu ai cum sa te imbraci sport nu ?;)) desi mai sunt cazuri. :)) Dar cel mai bine este sa te simti tu bine in ceea ce porti! Sper ca te-am ajutat >:D< :*

    P.S Stiu cum e faza din copilarie :)) si mie imi zice mama la fel ...mai ales cand ii zic sa nu-mi place nici aia nici aia! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpico, personalitatea practic asta inseamna, felul de a fi al cuiva + alte chestiute. :D Uite si exemplul tau: tricou cu pantalon de trening, asta denota ca persoana respectiva este comoda, simpla, etc.

      Referitor la stilul meu, eu incerc sa port chestiile in care ma simt bine, dar nu prea merge, eu ma simt bine in trening de exemplu, dar treningul asta se poarta la alergat sau la plimbare in parc in cazurile exceptionale, in rest... Totusi o sa tin cont sa-mi cumpar doar chestii in care ma simt bine si sa nu fie neaparat trening, hihi. Merci de sfat. :)

      Ștergere
  2. Sa sti ca si mie m i se intampla acelasi lucru, dar nu cred ca e vorba de personalitate ci mai mult de starea de spirit din momentele respective. Si eu oscilez de multe ori intre un stil mai office si unul mai rock. Depinde de zi, de starea de spirit si de locul in care ma duc de stilul vestimentar pe care il aleg.
    Cat despre mami si tati, sa recunoastem, nu mereu ne placeau hainele pe care le primeam de la ei...
    O zi superbaaa! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, la asta cu starea de spirit nu m-am gandit. Sa stii ca e posibil sa ai dreptate. Hmmm :D Deci nu sunt singura, parca ma simt mai bine. :))))))

      Ai dreptate, nu tot timpul imi placeau hainele alese de ei. :D zi superba si tie <3

      Ștergere
  3. Important e sa te imbraci cum te simti tu bine, nu dupa moda. Moda vine, pleaca, iar revine si tot asa. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt la fel ca tine si se pare ca nu suntem singurele :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) vaaad, vaaad. :)) parca nu ma mai simt asa nebuna =))

      Ștergere
  5. Bună scumpo!
    Așa cum spune și Cristi moda este trecătoare!
    Îmi place cum gândești!
    Îți doresc o zi minunată și plină de bucurii!
    Te pupic cu mare drag scumpo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu consider ca, pe langa personalitate si ocazii, si varsta are o moda ...
    In mod firesc si trupul se dezvolta altfel, uneori sufera modificari in greutate ... daca vrei sa arati bine, presupun ca trebuie sa porti si ceea ce ti se potriveste si te avantajeaza.
    De exemplu, am vazut tipe cu sarcina si se pot imbraca in rockerite. Le avantajeaza varsta sau felul in care arata si nu in ultimul rand si starea de spirit...
    Ocaziile isi pun si ele cuvantul. Eu imi pun intrebarea, cand particip la un eveniment festiv, unde are loc, cu ce ma deplasez si nu in ultimul rand, tema ori eleganta, ori gen picnic. Stii, ca daca, momentul nu o cere sa iesi in evidenta, eu nu sunt de acord sa pluseze o femeie mai mult decat trebuie. Intr-o secunda se poate transforma intr-alta situatie decat ti-ai dori-o. Adica sa pici in penibil
    Dar, pana atunci sa purtam hainele, astfel incat sa ne simtim bine si sa avem oameni de nadejde in jurul nostru (pentru ca si acest lucru conteaza)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, imi place tare mult ce ai scris tu, uitasem ca si varsta are un cuvant de spus atunci cand ne alegem hainele. :) Ai mare, mare dreptate, intotdeauna trebuie sa ne simtim bine in pielea noastra, iar asta o sa atraga si oameni buni in jurul nostru. :D

      Merciii :*

      Ștergere
  7. :))) Nu esti singura mandrulina mea :)))) Si eu intampin probleme de GENUL... Zic "de genul" fiindca se aseamana baiurile noastre, dar totusi difera.Eu nu adopt mai multe stiluri, ci parca simt ca nu ma pot dezlantui asa cum mi-as dori la capitolul tinuta.Ma uit de jur imprejur si ma gandesc ca si eu ar trebui sa ma echipez altfel, asa cum e echipata lumea... Problema mea e totusi ca desi vad un stil pe care l-as adopta intr-o anumita zi, stau si ma gandesc ca voi arata ca o ciudata fiindca lumea STIE ca ala nu e stilu meu...si chiar daca ma imbrac asa nu ma voi simti comoda. De exemplu, toacele: am o gramadaaaaa...dar cand ma incalt am impresia ca sunt o gasca incaltata si nu fiindca nu stiu umbla in tocuri, ci fiindca le port rar si nu e neaparat stilul meu. Seara, imi formez in cap o idee ce sa imbrac a doua zi, dar ma trezesc cu fata la cearsaf si nici pe departe nu ma imbrac cum am planuit. Plus, kilogramele! Ma omoara!!! Vad atatea fete plinute si totusi au un stil vestimentar dragut.... parca ele stiu sa isi poarte kilogramele...nu ca mine. se stiu imbraca....iau tocuri, fel si fel de haine fara probleme, pe cand eu....... mereu imi schimb ideile de tinute :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am vazut eu in poze nu prea pare ca ai avea o problema cu kilogramele in plus, pari destul de mandra si sigura pe tine, hihi. Cat despre stil, te-aaaam vazut eu, ai gusturi buneeee, si sa stii ca am vazut ca ai poze si cu toace, si iti sta bine bineeeeeeee, desi nu am de unde sa stiu cum te simti, dar daca asa zici tu ca te simti: ca o gascuta , atunci te creeed, si eu ma simt la fel =)))

      Referitor la plinute care se imbraca bine, am vazut si eu cateva, dar numai cateva, ca unele is dezastruuuuu :P oricum tu nu esti plinuta, esti bine facuta, daaaA? :p

      Ștergere
  8. Va trece. Si nici nu ai sa-ti dai seama de asta...:)
    Sa ai seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu as spune ca tine oarecum de personalitate, felul in care te imbraci, adica, mie desi mi se intampla uneori sa vad anumite tinute la fete care sa imi placa chiar foarte mult, totusi nu m-as putea vedea pe mine imbracandu-ma asa, pentru ca pur si simplu consider ca nu mi se potriveste. Ceea ce mi se pare un pic ciudat, adica e ceva de genul, ador haina aia, dar nu e de mine.
    Consider ca fiecare pune un pic din el in hainele pe care le poarta, altfel cum se explica faptul ca fiecare se imbraca diferit?! Dar pana la urma e important ca tie sa iti placa si sa te simti bine in hainele pe care le porti :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ai toata tabla batuta bine...si mie imi vine la fel...si am cel putin dublul varstei tale...odata sunt doamna gatita pruna, odata haiduca :)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)