Pagini

De ce detest sa fiu fata?

Azi nu m-am trezit cu fata la cearsaf, in schimb cand m-am apucat sa ma aranjez, mi s-a stricat ziua. Este o chestie tare amuzanta cum noua fetelor ne creste increderea in sine cu fiecare artificiu la care apelam: un machiaj fain, o coafura sofisticata, o bluza misto, o pereche de cercei draguti, o geanta trendy, s.a.m.d. si totusi, totusi  nu suntem multumite, nu! Vrem mai mult, vrem sa aratam si mai bine, noi niciodata nu suntem multumite in totalitate de felul in care aratam, dar niciodata atata timp cat stim ca e loc de mai bine si de ce se intampla asta? (Stiu ca ma repet, dar nu conteaza...) De ce? Pentru ca vedem la televizor tot felul de aiureli, de standarde ale frumusetii si toata lumea are asteptari de la noi. 

Pe cuvant ca being a woman sucks, de cand intri la scoala (6, 7 ani) deja apar asteptarile, parintii vor de la tine note mari, esti fata, fetele invata bine, apoi ajungi la liceu, la fel, pe langa notele mari pe care se presupune ca trebuie sa le iei, asteptarile parintilor cresc: sa fii cuminte, sa nu iesi cu baieti, sa nu intri in anturaje proaste, nici macar nu ai voie sa injuri sau sa spui vreo prostie, acum esti o domnisoara, nu este permis asa ceva, Doamne, nu este frumos, ati vazut voi fete care trag din tigara, stau cu berea in mana si vorbesc vulgar? NU!

Trecem de liceu, intram la facultate, ca asa este normal, in societatea noastra trebuie sa ai o facultate ca sa-ti gasesti un job decent (cica), pe langa asteptarile parintilor apar si asteptarile altor oameni, trebuie sa-ti gasesti un loc de munca, trebuie sa iti gasesti un baiat bun cu care sa te mariti, sa faci copii, nu de alta, dar trebuie sa fii in randul lumii. 
sursafoto: www.google.com


Bun, ti-ai gasit un loc de munca, seful vine cu asteptari, trebuie sa fii un angajat exemplar si toate cele, te-ai maritat, parintii te mai slabesc de la asteptari, dar apare sotul cu asteptarile si copii, trebuie sa fii o sotie buna, o mama buna. Tu trebuie sa te descurci cu toate, trebuie sa tii casa, sa faci de mancare, sa speli, sa faci temele cu copilul, trebuie sa, trebuie, trebuie si trebuie! Aaa si pe langa toate "trebuie" astea, e musai sa te ingrijesti si de tine, fiindca daca nu o faci te trezesti ca te lasa barbatu' pentu alta dichisita (nu te-ai ridicat la inaltimea asteptarilor lui draguto!). So, care e ideea?

Aceastata este viata unei femei (cu mici exceptii), dar care este viata unui barbat? 

Pai este mult mai simpla (cu exceptiile de rigoare), cand sunt la scoala/liceu/faculta nu se asteapta nimeni de la ei sa exceleze la invatatura, sa nu fumeze, sa nu vorbeasca urat (in privinta asta sunt chiar incurajati de catre tati), etc., iar cand ajungi la varsta de insuratoare e mai simplu, intr-un fel la ei sta puterea, gasesc o fata cu care se inteleg, cumpara inelul, o cer de nevasta, ii toarna copii si apoi stau linistiti ca si-au gasit telul in viata, ce-i drept se mai streseaza si ei cand vine vorba de bani, pentru ca atunci apar responsabilitatile, reprezinta capul familiei si deh, trebuie sa o faca si ei macar p-asta! 

Barbatii nu au nevoie de haine, de makeup si de bijuterii ca sa aiba incredere in ei, ei se multumesc cu ce au, isi dau fata jos din pat si pleaca pe strada, societatea e ok cu toate chestiile astea care nu vin din partea lor, pe ei nu ii arunca femeile la gunoi pentru ca nu se dichisesc, ei trebuie sa fie acceptati asa cum sunt, intelesi, evident si iubiti. 

Din punctul meu de vedere societatea nu ii judeca la fel de aspru ca pe femei sau mai este o varianta, poate ei sunt mai insensibili si ii doare in pix de asteptarile lumii... It's so simple!

Despre cum sunt privite femeile si barbatii atunci cand inseala de catre societate nici nu cred ca mai are rost sa discutam... Asadar ce spuneti? Sunteti de acord cu mine ca e mai grea viata unei femei decat a unui barbat? Daca da, de ce? Daca nu, de ce?

Mentionez ca nu am intrat in amanunte fiindca nu avea rost, am dat cateva exemple in mare, insa sunt sigura ca ati prins ideea. Well, intre timp m-am calmat, dar sa fii fata still sucks. Zi faina. V-am tucat.

14 comentarii:

  1. Eiii...stii ca eu nu te contrazic niciodata :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Îți vine să crezi sau nu, dar cam așa e treabă și cu un băiat. În mare parte. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. La chestia cu insensibilitatea la babrabti nu ai dreptate, nu suntem chiar insensibil, doar ca nu dam nici doi bani pe ce zice lumea. Nici macar in pix nu ne doare, in general. Zic in general pentru ca sunt persoane, alea mai importante, ale caror pareri chiar ne intereseaza.
    Si sa sti ca si sa fi baiat e destul de greu. Acum nu zic ca mi-ar fi placut sa fiu fata, doar ca de exemplu unei fete ii e mult mai usor sa isi gaseasca un baiat care sa ii fie aproape, pentru ca baietii nu au chiar asa pretentii mari (au pretentii dar nu cum au fetele) pe cand unui baiat ii e destul de greu sa isi gaseasca o fata, deoarece fetele vor tot timpul mai mult, si il lasa pe unul pentru altul mai bun, si tot asa.
    Si mai sunt si alte exemple :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica , mi se pare greşit să deteşti că eşti fată.
    Din punctul meu de vedere lucrurile sunt echitabile. La vârsta copilăriei şi a adolescenţei pretenţiile părinţilor sunt cam egale , indiferent de sexul copilului. Apoi grija pentru ţinută, limbaj , aspectul exterior şi interior ...este o chestiune care ţine de respectul de sine al fiecăruia. Apoi, în căsătorie , sarcinile trebuie împărţite egal. Sau mai bine zis ar trebui ca... ce nu poate face unul să poată celălalt. Un cuplu reuşit se formează în timp şi cu răbdare . Dar acolo unde este iubire , se poate orice ! Responsabilitatea este egală. Şi nu uita : cea care alege drumul , partenerul , varianta optimă pentru viaţa ta, eşti numai tu ! La donna e mobile !
    https://www.youtube.com/watch?v=xCFEk6Y8TmM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e teorie Radu, e doar teorie, in practica lucrurile stau diferit. ;))

      Ștergere
  5. Depinde unele persoane te accepta si asa cum esti ( cele care tin la tine bineinteles ) insa majoritatea oamenilor te critica oricum ai fi fie baiat sau fata ,fie cum esti imbracat /aranjat :-j.Cat despre partea ca nu iti place sa fi fata si eu mai am momente dinastea atunci cand isi fac parintii prea multe griji din pricina mea ca sunt fata ( in special tata :)) ) si atunci prefer sa nu fiu ,ca cica baietii sunt mai descurcareti dar ma rog. Insa trebuie sa ne placa de noi asa cum suntem ,poate ca suntem asa dintr-un motiv anume.

    P.S imi place mult noul tau design al blogului <3

    RăspundețiȘtergere
  6. E obositor sa fi fata. E aiurea ca nu poti sa iti pui niste haine pe tine si sa iesi pur si simplu afara. Trebuie sa te pregatesti cu cel putin o ora inainte. E obositor...

    RăspundețiȘtergere
  7. Un subiect pe care il ador si detest in acelasi timp tocmai pentru ca punctele de dezbatut ma calca pe nervi.Sunt de acord cu ce ai scris in postare si de aceea sunt o mare sustinatoare a educarii corecte a copiiilor.Frate,ai baiat sau fata, nu trebuie sa faci mari diferente,ii educi frumos pe ambii ca sa nu ai probleme cu ei pe viitor.Degeaba ii ceri pe la 15 ani sa fie responsabil,sa nu fie golan,sa invete,degeaba esti surprins cand iti intoarce vorbele,daca tu insuti nu l-ai invatat din timp toate acestea...Asta pentru baieti.Pentru fete,ar trebui sa le invatam sa fie cum vor,daca ele considera ca a te machia e fun sa o faca dar daca se simt mai bine naturale,atunci sa nu se simta obligate sa o faca pentru ca x-uleasca o face de nu stiu cand si trebuie sa o faca si ea ca altfel e urata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar. sunt multe chestii de dezbatut, dar punctele pe care le-ai atins tu sunt esentiale. ai o imensa dreptate, totul tine de educatie. :)

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)