Pagini

Relatii serioase versus aventuri

Ca o continuare a campaniei mele despre relatii inceputa aici azi vreau sa vorbim despre un subiect destul de interesant: relatii serioase vs. aventuri, care sunt avantajele si dezavantajele unei relatii serioase/ aventuri si ce va tenteaza pe voi sa alegeti. 

Da, deci relatii serioase vs. aventuri, am mai cerut pareri si mi s-a spus ceva interesant cum ca poti alege fie sa ai o relatie serioasa, fie o aventura ghidandu-te dupa relatia anterioara, ce vrea sa insemne asta? Pai e simplu, daca ai iesit dintr-o relatie serioasa, iti "arde" de aventuri, dar daca ai avut parte numai de aventuri, tanjesti dupa o relatie serioasa, insa nu toata lumea gandeste la fel... 

Din punctul meu de vedere e mai avantajos sa fii undeva intre, desi unii(majoritatea) aleg sa aiba aventuri pt. ca au mai multa libertate, nu au responsabilitati, nu se implica prea tare, insa uneori parca ar merge si o relatie mai serioasa, bineinteles cu avantajele(implinire sufleteasca, sprijin... etc.) si dezavantajele(p-astea le stiti si voi) ei.
Hmm, cam gata cu palavrageala mea, vreau sa va intreb:
Voi ce ati alege, relatie serioasa sau aventura? Si de ce?
Vi s-a intamplat ca o aventura sa se "transforme" intr-o relatie serioasa?

V-am tucat si va doresc sa aveti o seara plina de iubire.

80 de comentarii:

  1. avantajos e in functie de persoana pe care o alegi.
    parerea mea. ca sunt oameni cu care vrei ceva mega serios..si altele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai treaba e simpla, daca inceputul este destul de ok, este chiar recomandata o relatie serioasa, daca lucrurile scartaie, ramane doar o aventura.

    RăspundețiȘtergere
  3. "daca ai iesit dintr-o relatie serioasa, iti "arde" de aventuri, dar daca ai avut parte numai de aventuri, tanjesti dupa o relatie serioasa" - si dacai n-ai avut parte de niciuna din ele ce vrei? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Momentant sunt cu aventurile, insa mi-as dori si o relatie serioasa, dar nu am gasit un baiat/barbat care sa ma ,,atraga"(ma refer la caracter) catre o relatie serioasa... sau poate doar gasesc eu pretexte..nu stiu...

    Aaaa daa si aventurile mele sunt cu limite...fara implicare sexuala...:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa parerea mea o relatie serioasa si mai stabila cere un oarecare grad de maturitate din partea ambilor parteneri pt ca e totusi ceva care se construieste in timp, in timpul careia de fapt ambele persoane abia incep sa se cunoasca asa mai bine si la nivel mai realist, si pt care ambii trebuie sa fie motivati sa depuna ceva efort.

    Asa, desi de indragostit m-am indragostit si eu si la 16 ani si la 19 ani si dupa aia, chiar destul de serios, si in cateva din aceste situatii chiar cred ca dragostea a fost impartasita si a existat o oarecare bunavoinat reciproca de a incerca o relatie pe termen relativ mai lung, adica asa peste 3 luni, pana la urma, in cazul meu personal, nu a rezistat nimeni la acest efort, si intr-adevar cred ca eram si eu, nu numai cealalta persoana, (poate chiar mai ales eu, cine stie), chiar destul de imatur, desi pe atunci nu as fi recunoscut asa ceva, decat poate atunci cand avusesem 16 ani, ca atunci era clar chiar si pt mine insumi ca eram, in fond, doar un copil !

    In general, cred ca e mai misto sa faci dragoste cand esti oarecum indragostit, cred, la un anumit nivel, (desi este poate doar o perspectiva personala, habar nu am exact dar am impresia ca este posibil sa fie asa si pt altii, desi nu stiu), ca pt ca te si "dezvalui" intr-un fel cu mai multa incredere reala fata de partener in astfel de situatii, si asa ceva e mai relaxant, si chiar posibil mai placut chiar asa la nivel strict fiziologic.

    Problema e ca unii se indragostesc mai usor, unii chiar isi permit sa se indragosteasca mai usor, altii nu prea, altii chiar au niste anticipari de vreo dragoste ffff mare mare de tot, si isi interzic sau le desconsidera pe alea mai "mici", sau care sunt mai mult bazate pe posibile aspecte considerate mai "superficiale", desi cand e vorba de indragostire nimeni nu se indragosteste doar de sexy-ness, ci si de un anumit posibil aer sau alura generala si/sau comportament si stil general, care pare ca iti aminteste de ceva deja familiar si cunoscut placut, chiar daca nu poti pune punctul pe i exact ce o fi, si se poate intampla chiar si fara sa ai vreun habar real cine naiba e si cum e de fapt in realitate persoana cealalta...lucruri care chiar par ca ar fi posibil riscante daca e vorba de oferit incredere PLUS de investit posibila speranta intr-o relatie pe termen mai lung !

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, da:) pai eu sunt in categoria celor care nu isi permit sa se indragosteasca asa usor, si daca stau bine sa ma gandesc nu stiu daca m-am indragostit profund de cineva. :)

      Ștergere
  6. (urmare)

    Adica, in concluzie vreau sa zic ca eu nu sunt total anti-"aventuri", pt ca unele pot fi chiar aventuri placute, doar ca trebuie sa-ti cunosti propria vulnerabilitate fata de a fi respins sau parasit, pt ca anumiti oamnei, zau indiferent daca sunt baieti sau fete, tolereaza asta in mod real mai greu decat altii, si unii chiar cu efecte neplacute pe termen mai lung, mai ales daca sunt si inca in formare asa ca personalitate si identitate de sine, sub 19-20 de ani, (in zilele noastre chiar sub 25 de ani, pt ca si adolescenta se considera oarecum mai lunga decat acum 50 de ani, si s-a aratat ca si ca creierul uman e inca plastic in dezvoltare reala pana catre 25 de ani).

    In ceea ce priveste one-night stand-uri, insa, care efectiv nu sunt aventuri, dar sunt relatii in care te angajezi doar pt sex ocazional, eu sincer NU as recomanda asa ceva pt persoane imature, (mai ales pt ca e nevoie de screening SERIOS cu cine te incurci pt asa ceva, si exista posibil risc de consecinte real neplacute in caz ca screeningul nu e efectuat cat de cat matur competent), nici in general pt persoane de sex feminin, strict pe baze teoretice, (NU pt ca fetele ar fi oarecum mai imature decat baietii, ba chiar dimpotriva, dar pt ca in general sexualitatea feminina are o componenta mai mare de atasament in ea, de unde si posibile sentimente cam aiurea dupa un one-night stand, plus dificultatea reala de a se relaxa la nivel suficient pt a decurge totul in mod cat mai placut).

    Disclaimer: eu NU sunt expert in relatii interumane, nici in sexualitate umana, dar am 31 de ani si nu sunt casatorit, si am fost indragostit si mai superficial si mai profund de cateva ori, si am participat si la one-night stand-uri...desi in general cam evit, (mai ales pt ca e un chin real de facut acest screening de securitate de baza, si e si mai greu daca mai e si ceva alcool la bord fie la mine, fie la posibilul partener, fie la ambii !), plus fac promo serios Condom/Prezervativ obligatoriu pt TOATA lumea fara exceptie, FARA scuze permise, ba ca strange, ba ca nu e la fel, etc, pt ca NU e adevarat si exista variante pt orice situatie, fie indragostit, fie neindragostit, plus in NICI un caz de abandonat dupa doar cateva luni de relatie, pt ca e risc mare real de BTS cat se poate de reale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un om extraordinar, si nu e vorba de expert in relatii, e vorba ca ai experienta si sincer consider ca am ce invata de la tine. Am observat ca insisti la treaba cu folositul prezervativului si iti dau dreptate pt. ca am multe cunostinte care stiu ca nu il folosesc, ceea ce nu e prea indicat. Dar stii cum este, e viata lor, fiecare face ce vrea. Eu tin cont de sfaturile (daca le pot zice asa) si parerile tale si iti multumesc mult pentru implicare si pentru idee! Hi hi!:D

      Ștergere
  7. nu mi s-a intamplat, dar nici nu cred ca as vrea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Depinde scumpo,eu am aceeasi relatie de 4 ani incontinuu si nici nu stiu ce raspuns sa iti dau:p cred doar ca daca as alege,as alege relatia serioasa.Stii de ce?Poti sa ai cata libertate doresti daca stii sa fi o doamna:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Depinde si de persoana cu care esti sau vrei sa fii. :) degeaba tu vrei o aventura daca persoana in cauza vrea ceva serios si invers. Prin urmare, "decizia" o iei in functie de cealalt! :)

    Eu optez pentru relatii serioase, nu inteleg rostul unui " du-te vin-o ".

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana si aventurile pot fi de mai multe feluri, la fel cum si relatiile sunt diferite.
    Dar de preferat sunt relatiile serioase, chiar daca nu aduc zilnic doza de distractie din aventuri. La sfarsit, cand tragi linie, daca ai ales aventurile, descoperi ca esti singur si nefericit, ca nu ai nimic de care sa te agati.

    RăspundețiȘtergere
  11. Relatie serioasa mai mult ca sigur,dar nu toti gandesc la fel ...poti avea libertatea cuvenita atat timp cat partenerul te intelege :D.Oricum relatiile serioase sunt de durata,te poti baza pentru viitor poate...aventurile nu sunt pe placul meu.:D Foarte interesant aricolul. >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi:) totul depinde de fiecare in parte:) sunt persoane care nu avut libertate in relatii si de aceea aleg aventurile:)

      Ștergere
  12. ...cat mai tarziu relatie serioasa !

    RăspundețiȘtergere
  13. Din toate tangenţele cu fetele pe care le-am cunoscut recent şi m-au atras oarecum :), am tot evitat să intru într-o relaţie serioasă. Am rămas la limită, dar în cele din urmă am cedat şi am acordat un alt fel de atenţie relaţiei :-s. Mereu îmi doresc o aventură, dar nu pot. Mă implic prea mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu imi doresc o relatie serioasa.. macar de un an. Vreau o persoana care sa fie disponibila mereu pentru mine, sa ma ajute, sa ma iubeasca ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu cum e:-s sper sa gasesti acea persoana:)

      Ștergere
    2. Pe GRATIS ?! Pai acest fel de terapie de suport de inalt nivel calitativ si mereu accesibil pe care se pare ca ti-o doresti tu, pt ca exact ASTA descrii, pe gratis nu o poti primi decat de la cineva care-ti e probabil bunica, iar contra cost de la orice psihoterapeut licentiat obisnuit, (pt ca psihoterapia de suport nu e ceva ff complicat de invatat sau de practicat, dar totusi necesita un profesionist competent si etic).

      Ștergere
    3. nu cred ca se referea la asta:-? hmm:-?

      Ștergere
  15. Well .. eu am avut parte in tineretile zbuciumate de aventuri .. caci nu ma gandeam la stabilitate si alte lucruri de genul .. apoi a venit insa momentul cand am inceput sa-mi doresc stabilitate si cautam relatii serioase. Am avut momente cand era exact asa cum ai descris ..daca aveam aventuri atunci vream relatii serioase si invers.. niciodata nu eram multumita :) Pana m-a lovit ..si nu am mai scapat :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Personal cred ca nici o relatie nu poate fi una serioasa daca nu este o continua aventura.
    De exemplu mie imi place ciorba in felul urmator:
    Azi de vacuta, maine de rosii (supa), de burta oricand, si de perisoare intre mese ! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da:) stiu ce vrei sa spui:-? cred:-? o relatie serioasa traita ca o aventura:) e relatia perfectaaa!

      Ștergere
  17. Oh, tu ii iei locul lui Carrie Bradshaw :>
    Ce sa zic acuma... depinde.
    Sunt frumoase aventurile, pentru ca nu ten complici.
    Dar ai nevoie cateodata de imbratisari calde, de un "NOI" rostit din gura altcuiva, daca intelegi ce vreau sa zic...
    Si totusi relatiile serioase te dor ca naiba :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohh, Carrie <3 Ohhh <3 Ohh <3 ce bine ma simt :))

      Si stiu cum e treaba cu acel "noi" :)
      Toti avem nevoie de "noi" la un moment dat:D:)

      Ștergere
  18. Aici nu se poate vorbi la modul general , dar iti voi spune si eu parerea mea .
    Desi poate nu sunt cel mai apt sa vorbesc despre aceste lucruri datorita varstei pe care o am si a lipsei de experienta oarecum...dar o voi face.
    Eu pornesc la drum cu premisa de ,,relatie" , iar ceea ce o sa urmeze ma va orienta spre o decizie. Adica... la inceput (ma repet) pornesc cu acest gand ,,relatie serioasa" iar cu trecerea vremii voi observa daca si persoana de langa mine are acelasi gand...pentru ca daca are acelasi gand ca si mine si adica atunci e totul ok...stiu ca ne v-om ajuta , ne v-om sprijini si tot tacamul ce se gaseste intr-o relatie de baza , dar daca ea are gandul doar la ,,aventura" atunci ma adaptez si eu si ramane doar o aventura. Adica aici cred ca nu consta totul doar in ceea ce vrem noi , cred ca aici consta si in ceea ce vrea partenerul de viata .

    Iti doresc o zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da:-? gandesti cam ca mine:-? cred ca aici gresesc eu:-? din start ma gandesc la o posibila relatie:-? hmmmm, mi-ai dat de gandit:-?

      zi faina si tie.

      Ștergere
    2. Eu cred ca faci bine daca te gandesti de la inceput la o posibila relatie , dar dupa acest punct vezi ce vrea si el ... daca si el vrea o relatie atunci e ok...dar daca el se gandeste la chestia cu ,,aventura" atunci...decizia iti apartine .
      Pot preciza ca exista si o eventuala minciuna aici...adica el poate spune ca doreste o relatie si defapt el nu doreste asta . Dar astea sunt niste riscuri la care ne supunem toti si al caror raspuns nu il putem sti.

      Ștergere
    3. da:-? eu nu mai stiu ce e bine si ce nu :) :)) dar stii cum e:)) nu risti, nu castigi

      Ștergere
  19. Clar aş opta pentru relaţiile serioase.Deşi e greu să găseşti pe cineva cu care să te înţelegi timp îndelungat,şi pe care să îl iubeşti timp îndelungat nu e imposibil.Aventurile..nu merg.De ce?Păii,de exemplu dacă ai foarte multe aventuri nu-ţi faci o reputaţie prea bună,şi când va veni vorba de o relaţie serioasă nimeni nu va dori să se ,,combine" cu cineva care i-a ,,încercat" deja pe majoritatea oamenilor.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da:-? ti se duce faima de "aventurier" :-? interesant raspuns.

      Ștergere
  20. eu nu vad ce farmec ar avea o aventura, poate doar ca sa nu fii singur, sau sa-ti satisfaci anumite mofturi sa le zic asa:D, insa o relatie serioasa intotdeauna va umple un gol, te va face sa te simti iubit, apreciat, nu numai ca nu vei mai fi singur dar totul va fi mult mai frumos, viata iti va parea altfel..
    deci cred ca stii deja pt ce optez eu:D dar fiecare gandeste diferit :D insa cred ca pana la urma tot se ajunge la o relatir serioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da:-? in final toti doresc o relatie serioasa:d hehe

      Ștergere
    2. Sunt TOTAL impotriva descrierii unei relatii interumane, fie ea de tip aventura, fie "serioasa", pe post de dop sau umplutura care umple un gol ! Eu vad o relatie interumana intotdeauna ca ceva NOU cladibil construibil in SUS, mereu in SUS, si mereu la altitudine DEASUPRA nivelului marii, intre 2 persoane (si chiar si mai multe, la nivel de familie, daca apar si copii)

      Ștergere
    3. :)) dop? :)) ce ciudat a sunat asta:))

      Ștergere
  21. n-as da niciodata o relatie serioasa pe o aventura...:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu stiu,depinde de persoana.Adica sunt persoane cu care mi-ar place o mica aventurica pentru ca din cauza caracterului lor nu imi pot imagina sa am o relatie serioasa.Dar evident exista si acea persoana cu care imi doresc ceva mai mult decat serios,ceea ce intotdeauna e mai complicat.Lucrurile complicate sunt intotdeauna mai serioase,dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmm, la asta nu m-am gandit:-? probabil si persoanele mai dificile sunt mai serioase:-?

      Ștergere
  23. Pe cat de frumoasa e o relatie serioasa , pe atat de urata e atunci cand se termina..nu in toate cazurile,dar oricum :|

    RăspundețiȘtergere
  24. :) eu zic ca si relatiile astea au timpul lor! si vorbesc din experienta. exista posibilitatea sa pleci la drum chitita fiind pe aventura insa viata e asa plina de neasteptat ca repejor te trezesti indragostita si il vrei pentru totdeauna el (aventura) :)
    lucrurile se intampla si invers...in prima luna esti vrajita si zici ca pe el il vrei iar dupa alte 2 vrei sa te lase in pace. :)
    ideea e ca ce e scris e scris, nu ai cum sa schimbi...hai te pooop :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa zice si mami, ca ce e scris asa ramane:) ti puuup si eeu:D

      Ștergere
  25. Eu nu pot sa am aventuri :)))) sunt prea sufletista:|

    RăspundețiȘtergere
  26. Cine ar da o relatie serioasa pe o aventură mica=mcia ?:|

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu pot sa spun ca am fost o aventuriera ,am avut cateva relatii doar de cateva luni dar eu sunt genul de persoana care se implica sufleteste asa ca am preferat intotdeauna relatiile de lunga durata ( sunt cu sotul meu de 11 ani si de 2 ani casatoriti).Sunt de acord cu ce zice Geanina si mi-a placut si ceea ce a scris Rudolph desi nu am fost niciodata adepta one night stand.
    Eu zic ca pe parcursul vietii ne indragostim si iubim dar e important sa gandim si cu capul nu doar cu inima sti cineva imi spuunea ca se intmpla de multe ori ca inima sa fie inselatoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, de multe ori inima ne duce in belele:) ce frumos:D 11 ani:D La multi ani impreuna:D

      Ștergere
  28. Intr-o relatie serioasa dezavantajul este ca nu poti avea aventuri.
    Intr-o aventura, dezavantajul este ca nu poti avea o relatie serioasa
    Zic eu, ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-? de ce nu poti avea o relatie serioasa daca ai si o aventura?:-??

      Ștergere
  29. Vezi ca mi-am schimbat adresa, am trecut pe www.cinemagazin.ro. Daca vrei tu sa fii atat de buna sa modifici, sa apara in lista ca CineMagazin.ro (in loc de Despre Filme)...
    Multu! :*

    RăspundețiȘtergere
  30. Depinde si de tine, dar si de cealalta persoana...eu prefer relatii serioase....de ce? pentru ca am o inima care nu ma prea asculta si in general se ataseaza repede ...deci aventurile sunt cam rare cu o asa inima...dar depinde si de persoana cealalta...daca nu ofera nimic...si lucrurile nu evolueaza deloc...renunti si o consideri aventura:p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da:-? Adevarat:) de obicei asa este:) cand vezi ca celalalt nu doreste o relatie serioasa:) ramai la aventura si gata:)

      Ștergere
  31. Dupa un anumit timp de relatie serioasa iti doresti o aventura mai mult ca sigur.

    RăspundețiȘtergere
  32. E greu sa alegi omul potrivit si orice greseala poate fi fatala de multe ori. Dar daca alegi bine, oare cate bucurii te asteapta pe drum?

    http://realsoulmates.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)