Pagini

The Definition of Love

Asa ca de weekend va provoc sa-mi dati fiecare cate o definitie a iubirii, daaaar sa fie a voastra, bine sa nu fie chiar o definitie ci sa-mi spuneti ce inseamna pentru voi iubirea, cum o vedeti voi, de ce iubim?

Acus' sper ca nu v-am dat prea mult de munca, dar ce sa fac si eu daca sunt curioasa? 
Si ca sa incep eu, o sa va spun ce mi-a raspuns o prietena cand am intrebat-o despre iubire: 
"Iubireaa, hmmm, treaba asta cu iubirea e cam complicata, important este sa gasesti pe cineva care gandeste la fel ca tine, stii tu... sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Stiu... probabil te intrebi de ce zic asta, ei bine, dupa toate imbratisarile si chestiile alea siropoase atunci cobori cu picioarele pe pamant ai nevoie de un om care sa-ti fie alaturi, sa te sustina, sa te respecte, cum ziceam... de un om care sa gandeasca la fel ca tine, sa va intelegeti din priviri... "

Frumos, nu? Si cand te gandesti ca fiecare om vede iubirea in felul lui, va dati seama cati oameni... cate povesti, cata iubire... si noi suntem orbi si surzi...

Va tuc si sa aveti un week-end plin de iubire.

PS: Wish me luck! Maine examen.

51 de comentarii:

  1. Chestia e ca iubirea ori exista ori nu. Cand nu exista, e nasol te simti cam gol si lumea te intreaba ce e cu tine. Cand exista, devi cineva mai colorat, mai frumos pe dinauntru si chiar pe dinafara. :)

    Eu, asa la 14 anisori, asta cred.

    Pup, C.L.M.!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaaa!!! SI multa bafta! :*

      Ștergere
    2. la 14 anisori ai tai :D ai o gandire tare frumoasa:D si destul de matura:D multumesc:* am luat 10 <3

      Ștergere
  2. Iubirea sucks pentru mine in momentul asta :)).
    Good luck tomorrow ! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine iubirea înseamnă un pericol,dar şi fantezie.De ce?Păi,de multe ori când iubeşti te avânţi într-un necunoscut imens.Şi întotdeauna omului i-a fost frică de necunoscut.Fantezia sunt acei ,,fluturi în stomac" de care nu scapi pe toată perioada cu pricina:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Succes!

    Pentru mine iubirea inseamna: ajutor, bucurie, tristete, gelozie, speranta, credinta, respect, deschidere, legatura sufleteasca, unire, prietenie, atractie, siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubirea? asta e un cuvant greu si un sentiment si mai greu...Ce inseamna pentru mine iubirea:-? Inseamna momentul ala in care simti ca poate sa explodeze totul langa tine, iar tu sa nu patesti nimic pentru ca te tine el in brate. Inseamna sa ai un zambet tembel pe fata cand doar te gandesti la el ...inseamna sa ai incredere, inseamna sa oferi si sa primesti sustinere...dar tot odata inseamna si sa suferi...nu exista iubire si fara macar o lacrima..dar de multe ori lacrima aia intareste legatura. Cam asta cred eu ca inseamna iubirea...
    Succes maine >:d< :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. genial! sa simti ca expodeaza tot si tu nu patesti nimic! Genial! multumesc:*

      Ștergere
  6. feeling care nu te lasa sa dormi noaptea,pentru ca imaginezi chestii pe tavan si care ziua iti aduce zambet,fara sa-ti dai seama.Si apa pe obraz,de bine ori de rau.Plus nod bine legat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mă uit la comentarii și văd câte feluri de definiții ale dragostei sunt . Eu una nu cred că poate fi explicată . până la urmă , toți simțim iubirea diferit . fiecare iubește în felul lui . dar pot spune că iubirea este atunci când ești cu el/ea iar timpul trece prea repede . e atunci când ești la prima întâlnire , și-l/și-o privești și-ți vine să-i sari în brațe . e atunci când te invită în oraș și-ți tremură picioarele , ai emoții , te înroșești și ai un nod în gât . mereu am spus că iubirea e ciudată . și de fiecare dată mi-am dorit s-o simt . iar apoi , mi-a fost teamă că aș putea să sufăr , dar era deja prea târziu . iubeam prea mult , n-am mai putut face nimic . :)

    P.S.: Succes la examen ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii cum se spune, daca nu ai iubit si suferit macar 1 data, n-ai trait! asa ca:*

      Multumesc:*

      Ștergere
  8. Greu de definit. Intri in saptamana oarba si s-a incheiat cazul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu ar fi mai bine, in consecinta, adoptatul casatoriilor aranjate in stil traditional indian, (desigur la persoane peste minim 18 ani, preferabil de fapt chiar peste 25, plus cu posibilitate de refuz si nefortate in mod ilegal) ?

      Ștergere
    2. @Rudolph Aspirant: Mai ia o pauza.

      Ștergere
    3. Pai eu chiar intrebam serios, (desi nu neaparat pe tine personal, dar pt ca s-a pus problema orbirii, la care ma referisem si eu tangential mai jos), plus ca aceasta intrebare survine din cand in cand destul de des la nivel asemenea serios si in NY Times si pe CNN, deci mi s-a parut o intrebare demna de discutat in public, macar la nivel teoretic, ca stiu ca nu e pertinenta culturii generale contemporane din Romania, dar acum in timpurile marilor migratii e posibil sa se aseze si mai multi emigranti din India in Romania la un moment dat, asa cum exista si comunitati din ce in ce mai largi de chinezi acum de ex.

      Ștergere
    4. mie nu mi-ar conveni chestia cu casatoriile aranjate:) si oricum la noi e democratie si nimeni n-ar accepta asa ceva:)

      Ștergere
    5. @Rudolph Aspirant: E o vorba veche romaneasca. Nu este vorba de orbirea cauzata de degenerescenta maculara sau alte afectiuni oftalmologice.

      Ștergere
  9. Uh,destul de complicat,niciodata nu m-am gandit la o definitie a iubirii.Cred ca iubirea intr-o forma colosala,pentru mine,inseamna estomparea bucatilor de neant ce mocnesc din cand in cand in adancul fiintei mele.
    Tin pumnii la examen,bafta!:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. O sa fac un articol despre iubire . :)
    Foarte frumoasa definitia despre iubire...
    Succes la examen ! Sa iei cu 10 :x

    RăspundețiȘtergere
  11. oamenii isi inchipuie ca iubirea este un targ...e simplu daca gasesi "obiectul" potrivit pe care sa-l iubesti si care sa te iubeasca...eu cred ca iubirea e atunci cand respiri viata si inspiri viata. iubirea este sau nu este. omul este capabil doar de doua mari emotii primare: de iubire si de tot ceea ce nu inseamna iubire...cuvintele pot explica iubirea, dar iubirea fara explicatii este cea mai clara. e exprima singura ceea ce este...:)
    gandeste-te doar la cateva transformari...agonie -balsam, maracini -trandafiri, amar - dulce, inchisoare - libertate, rege - sclav etc...
    in pieptul unui indragostit nu exista tristete, caci iubitii nu se intalnesc, ei traiesc unul in celalalt.
    fie-ti seara aceasta frumoasa precum iubirea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce viziune frumoasa despre iubire, "ei traiesc unul in celalalt" da:-? asta nu se poate explica, se simte doar:D
      multumesc:D

      Ștergere
  12. Suuucces!! :* Interesanta provocare...
    Ce a zis prietena ta, eu zic, e mai mult despre cum sa mearga o relatie... si are mare dreptate.
    Iubirea e, zic eu, un sentiment sublim, dar care provoaca multa suferinta. Nu trebuie sa te intelegi din priviri cu o persoana, ca sa o poti iubi. Poti iubi, chiar si cel mai nemernic barbat dintre nemernici... :)
    Dragostea e oarba. Tipu' poate avea rahat la nas, si tu sa nu vezi si sa nu mirosi nimic :)) scuze, dar e un exemplu bun.... :d zic eu.

    Si ca tot ziceam ca dragostea-i oarba..
    http://www.youtube.com/watch?v=tT_flNxtyUg&feature=BFa&list=LL4IfvbUa2TSJ7k9bq3yINHg
    Poate iti place :-?? Are si Jack White o versiune :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce melodiee:) Wow:D eu sincer tot nu mi imaginez cum e cu "dragostea oarba" :D

      Ștergere
  13. Eu cred ca dragostea/iubirea autentica intre 2 semeni oameni, dicolo de pasiunea pur erotica, care e clar o atractie efectiv irezistibila, (chiar si daca e poate oarecum de tip de balon de sapun poate usor mai rezistent decat unul concret, dar la fel de aerian, translucid, euforic-optimist, stralucitor si in ultima instanta FRUMOS), implica si niste componente reciproce oarecum necesare de dezvoltarea unei:

    a) GRIJI reale pt celalat si simtitul ca esti intr-adevar oarecum responsabil si pt el/ea, dar desigur acceptandu-i autonomia si responsabilitatea pt propriile actiuni, ca e om totusi matur si raspunzator de ce face in ultima instanta, dar intr-un fel te simti si tu parecum responsabil ca "co-educator" intr-un fel, pt ca relatia de dragoste, cred eu implica si elemente de educatie reciproca chiar de nivel cvasi-"profesional continuu";

    b) SPERANTE pt celalalt sa-i fie bine si sa reuseasca sa isi mentina competenta in ceea ce intreprinde, desigur, iar la nivel reciproc;

    c) MOTIVATII altruiste destul de sustinuta, fiecare in stilul lui, desigur, poate unora le vine mai usor sa isi arate competenta la schimbat becuri sau aruncat gunoiul, altora le vine mai usor sa scrie poezii, altora chiar sa gateasca opere de arta culinare, iar altora doar sa faca diverse compromisuri de inalt nivel diplomatic, efectiv fiecare poate fi bun la ceva anume, (si cred ca a ne astepta ca cineva chiar sa fie mester la toate si inca sa mai fie si exact mesterul la exact ce nu ne pricepem noi de nivel de imbinare chiar optima perfecta, zau, e de nivel cam nerealist efectiv de copil mic sub 6 ani, care chiar sincer crede ca mama si tata sunt chiar aproape atotputernici si atotstiutori...si ce mare ii va fi dezamagirea un pic mai incolo cand trebuie sa se reconcilieze cu ideea uluitoare ca sunt si ei, in fond, doar oameni, si ca nici macar ei intre ei nu s-au potrivit chiar asa de perfect).

    Nu stiu ce sa mai zic, ca in rest se vede pe MRI (imagistica cu rezonanta magnetica) si PET (tomografie cu emisie de pozitroni) de creier ce si unde se ilumineaza atunci cand esti indragostit, si se poate si masura in sange cat de atasat esti de un eventual partener pe termen mai lung...poate ceva de nivel "faceti ce zice popa, nu ce face popa": atentie la screening de cine de fapt o fi persoana respectiva cand te afli in stare de orbire perceptuala a starii de indragostire roz-euforica pasionale de la inceput ! (daca aveti un prieten, frate, var sau unchi/matusa care are posibil acces la caziere si altfel de dosare de personal, NU ezitati sa il folositi, ca e mai bine sa previi decat sa repari cine stie ce !)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ultima pare nu am inteles-o! :D Insa prima parte, mai exact asemanarea iubirii cu un balon e foarte potrivita. ;)) Cat despre acele subpuncte sunt total adevarate:)

      Ștergere
  14. Iubirea adevarata e atunci cand e reciproca, durabila... si care se face mai puternica dupa ce intampina dificultati. nu cedeaza. Iubirea adevarata se construieste...

    RăspundețiȘtergere
  15. te rog sa ma ierti ca nu ti-am wish you luck de prima oara, am dat click si s-a dus fara...dar o fac acum din toata inima. bafta multa la examen!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Iubirea ,frumos subiect unul dintre preferatele mele.:D Pentru mine intr-un cuvant inseamna totul,avand iubire putem fi mai buni pentru ca este cineva este acolo sprijinindu-ne in orice moment si in orice clipa.Prin acest setiment putem trece peste anumite fapte,putem sa uita chiar si de noi.Si asa e nu trebuie sa insemene numai tandrete si restu ,ci 2 suflete transofrmate intr-unul singur. :D Parerea mea este ca fara iubire am fi mult mai rigizi si mult mai inchisi in noi,ea ajuta mult chiar daca credem ca raneste persoanele o fac nu iubirea.In concluzie iubirea este magica!
    Multa bafta la examen. >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. minunat!:D iubirea ne transforma in ceva frumos:D Adevarat:D sar'na:X

      Ștergere
  17. Iubirea pentru mine... hmmm... Dupa atatia ani mi-au trecut fluturasii din stomac, dar a ramas sentimentul ca este jumatatea mea. Putem sta fara sa vorbim si sa simtim totusi ca suntem impreuna, ca suntem o singura fiinta care respira cu doua guri, putem vorbi despre orice fara inhibitii, o cat de mica problema ar avea simt nevoia sa ii fiu alaturi, sa preiau o parte macar din acea problema. Ma opresc, sa nu fac comentariul mai lung decat articolul. :-P

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragostea este atunci cand poti sa spui despre persoana de langa tine ca este la fel de importanta ca cea care ti-a dat viata:mama!

    RăspundețiȘtergere
  19. iubim pentru ca iubim.
    si cam atat...

    RăspundețiȘtergere
  20. iubirea in general (fiindca ma enerveaza cand lumea se refera la iubire doar ca sentimentul dintre doi iubiti) este probabil cel mai profund sentiment, mostenit direct de la Dumnezeu, care presupune in primul rand acceptare, iertare si sacrificiu.

    RăspundețiȘtergere
  21. intelegerea si rabdarea sunt cheile iubirii dupa parerea mea si succes la examen :*

    RăspundețiȘtergere
  22. Greu! Se pare ca, pentru multi, este o stare... temporara! E ceva care incepe cu o stare de nebunie si, din pacate, se termina cu un altfel de nebunie. Pentru a vorbi de lungimea de unda, purem spune ca se termina cu un dezacord. Ca un aparat de radio instabil! Ok! Suna urat. Sa recunoastem ca e o stare superba.

    RăspundețiȘtergere
  23. Iubirea e un sentiment ca toate celelalte. Dar doare al dracului de tare atunci cand nu e impartasita

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)