Pagini

Web design-ul, cine se descurca mai bine? Femeile sau barbatii?

In primul rand apreciez foarte mult comentariile primite la postarea anterioara, m-au facut intr-un fel sa ma linistesc si in al doilea rand intentionez sa deviez de la subiect si sa va spun ca studiind "piata"din punctul de vedere al jobului meu, adica web designer, as putea sa nu fiu modesta si sa spun ca nimeni nu se compara cu mine, cu munca mea mai bine zis, dar cum inca sunt in perioada in care invat tot ce tine de "creare site" de la cap-coada si am gasit un tip cu un portofoliu interesant, http://crisdeveloper.ro al unui tip, pe care l-am rasfoit in cautare de inspiratie (si cand zic inspiratie sunt serioasa, eu nu fur idei, iar daca cumva fur, dezvalui sursa, hihi)

Anyway, am abordat aceasta tema deoarece este surprinzator cat de multi oameni considera ca web design-ul este o munca mai mult pentru baieti (ma rog, barbati), nicidecum pentru fete, oare sa fie cumva din cauza faptului ca are oarecum o legatura destul de mare cu programarea? 
Ei bine, tin sa va informez ca exista si fete programatoare, unele poate mai bune decat o gramada de tipi, la fel cum exista si web designeri(te?) foarte bune, si oricum, din punctul meu de vedere, la ceea ce tine de design parca o fata are un simt al frumosului mult mai dezvoltat decat al unui mascul. Adica ma uit la mine, eu vad o gramada de culori acolo unde seful meu vede negru, gri si alb... 

Si oricum, ziceam mai sus ca web design-ul are oarecum legatura si cu programarea, pai in cazul asta cred ca ar fi mai potrivit termenul de web developer, insa oricare ar fi termenul folosit is de parere ca un om nu ar trebui sa se limiteze la jobul pe care il are, ar trebui sa invete constat lucruri noi care il vor ajuta sa se dezvolte atat personal cat si profesional, nu sunteti de acord cu mine?

Deci voi pe ce parte a baricadei sunteti? Considerati ca joburile astea legate de mediul online ca sa zic asa, sunt mai potrivite pentru barbati? Sau si femeile se descurca la fel de bine? Pe curand. Sunteti tucati. Seara faina.

7 comentarii:

  1. Acum vreo doi ani am făcut o echipă bună cu o doamnă din Marea Britanie, care se descurca excelent şi cu care am scos la capăt un proiect frumos (nu pe web design ce-i drept, ci un proiect pe print). Părerea mea este că nu sexul este important, ci nivelul de cunoştinţe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt bărbat aşa că sunt subiectiv!
    Cred că ocazional şi femeile pot străluci în domeniu! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa parerea mea, joburile nu sunt facute pentru femei\barbati. Si femeile pot avea un job cum spunem noi pentru barbati, dar si barbatii pot avea un job cum spunem noi pentru femei. Toata chestia cu joburi femei\barbati este doar din cauza ca unele joburi au ca angajati mai multi barbati si automat lumea spune ca e pentru barbati si la femei la fel:) Deci poti sa fi o stea printre barbati si poti sa arati lumii ca nu doar barbatii au aceasta meserie!! Succes!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil sunt mai multi barbati care se fac cunoscuti. Dar e adevarat ca femeia vede mai colorat si mai viu totul, lucru pe care il pune si in munca.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)