Pagini

C.L.M.-ica si experientele ei cu vopseaua de par

So, am promis ca o sa va povestesc experientele mele cu vopsitul parului. Pentru cei care nu stiu, fac parte din categoria persoanelor care se plictiesc repede de orice, inclusiv de par, de aceea coafura, aceeasi culoare, pur si simplu nu suport sa ma imbrac la fel, schimb ceva la tinuta, fie ca e vorba de geanta, tenesi, ceva, orice, la fel si cu parul, nu suport sa am aceeasi freza in fiecare zi (cu exceptia zilelor cand mi-e lene sau sunt posomorata, atunci il prind intr-un "conci" si gata).

Si ca sa lamurim o treaba: nu fac reclama! Stiu ca in ultima vreme ati citit multe advertoriale, desi  sa stiti ca unele au la baza intamplari adevarate, dar de data asta nu este nicio reclama ascunsa, ci pur si simplu C.L.M.-ica si experientele ei cu vopseaua de par.

Asadar, de la mama natura parul meu este castaniu inchis, vara mi se deschide si prinde o tenta de roscat, insa dupa ce m-am tuns scurt am intrat in febra schimbarilor. Mi-am facut bretonul blond cu un decolorant din asta de la magazinul din colt, la un pret de nimic (3 lei) si daca am vazut ca nu mi s-a deteriorat foarte rau parul am continuat cu vopsitul (si cu tunsul evident).

M-am plictisit de blond, si am decis sa ma vopsesc negru albastrui. Am uitat sa mentionez ca atunci cand am folosit decolorantul m-a usturat foarte tare portiunea aia de scalp unde a ajuns solutia. Ei bine, de aceeasi usturime am avut parte si cand am folosit vopseaua Loncolor, in nuanta negru-albastrui, asta fiind un foarte mare dezavantaj pentru mine, deoarece probabil este o reactie alergica la substantele pe care le are in componenta sa.

Daaar, sunt si cateva avantaje pe care le are vopseaua (am folosit-o de mai multe ori), iar printre ele se numara faptul ca nuanta de albastrui este foarte vizibila mai ales la soare, nu mi-a cazut parul de la ea, nu mi l-a ars, ba chiar i-a dat un strop de stralucire si m-a tinut in jur de 2 luni, in conditiile in care ma spal pe cap o data la 3 zile.

Apoi mi-am facut din nou suvite blonde (am ramas asa o perioada), am inceput sa observ ca mi se arsese parul de la placa, insa m-am plictisit si iar am bagat vopsea neagra. Parca parul meu isi mai revenise si de curand (acum doua luni parca) am simtit din nou nevoia de o schimbare si am ales sa ma fac roscata.

Nu fusesem niciodata roscata, am avut cand eram mica suvite, dar nimic iesit din comun, abia se observau. Deci, roscata am zis, roscat sa fie. Si aici am facut marea greseala sa-mi iau vopsea de la Palette pentru ca mi-a placut nuanta care era pe cutie. De ce spun greseala? Ei bine pentru ca a fost cea mai proasta experienta de care am avut parte in privinta parului, ba nu, a doua de fapt, prima a fost cand m-a caprit o babaciune.

In primul rand, eram vopsita cu negru si nu mi-a iesit culoarea de pe cutie, dar ma asteptam la asta, in al doilea rand ori  nu stiu eu sa ma vopsesc ori nu stiu care e treaba dar la radacini nuanta a iesit mult mai deschisa decat pe lungimea parului, in al 3-lea rand, cand am aplicat-o, in alea 30 de minute- 45 cat am stat cu ea in cap am simtit ca-mi ia scalpul foc. Habar nu am ce are in ea, dar eu n-o sa mai pun vreo vopsea de la Palette in cap niciodata. Poate eu am scalpul mai sensibil si poate alte fete pot suporta usturimea si senzatiile alea de arsura, dar nu, eu nu suport asa ceva, am zis, Palette m-a dezamagit. Totusi mi-a placut roscatul, ma prinde, as fi optat pentru ceva si mai deschis (rosu aprins), insa am lasat-o pe alta data.

Revenind la randuri, haha, in al 4-lea rand, mi-a uscat si ars parul de tot, era varzaaaaaaaaaaaa, am bagat balsamuri, am schimbat samponul, tot degeaba si in ultimul rand, nici dupa 2 luni nu am reusit sa scap de ea. Parca roscatul se tinea de mine, iar eu nu stiam cum sa fac sa scap. Bineinteles, asta poate fi un avantaj pentru cele care vor sa fie roscate sau sunt deja, insa pentru mine, no way.

Asa ca pana la urma am decis sa ma tund (acum vreo 2 saptamani?), am fost nevoita de fapt, parul meu nu mai avea nici stralucire, nici forma, nici nimic, imi crescuse in alea 2 luni si incepuse sa se vada oribil radacinile castanii, apoi roscat mai deschis si apoi castaniu cu tenta de roscat + suvite roscate mai deschise de la decolorarea anterioara.

Siiii dupa ce m-am tuns, am decis sa ma vopsesc din nou bruneta pentru ca intentionez sa nu-mi mai ard asa parul, sa-l las sa creasca si sa ajung cu el la culoarea mea naturala.

De data aceasta am ales o vopsea de la Garnier, si va spun sincer ca am ales-o cu emotii avand in vedere ce am patit de la Palette, insa surprinzator, nu am avut nicio treaba cu vopseaua. Nu usturimi, nu arsuri, nu nimic. Insa dezavantajele ei sunt ca albastruiul acela nu este la fel de intes ca al vopselei de la Loncolor, iar dupa o luna, daca nu mai putin, a inceput sa mi se duca de pe par si sa observe o tenta de roscat. D'ohhhhh!

Mno, si nici acum nu-s multumita de starea in care se afla parul meu. Nu imi place fiindca natural este ondulat, adica nici cret, nici drept si sunt nevoita sa bag placa in el din cand in cand, insa am impresia ca placa nu mai este buna, a inceput sa mi-l parleasca de tot. Mi-am cumparat ulei de cocos si sunt hotarata sa incep sa-l folosesc periodic, chiar sunt curioasa de rezultate pentru ca am auzit numai lucruri bune.

Asadar, cam atat, voi, ceva experiente cu vopseaua de par? Also stiti ca am un blog de beauty unde postez chestii interesant, va invit sa-mi faceti o vizita si acolo (DOPE Beauty BLOG). V-am tucat. Aaaa si o placa mai ieftinuca, dar care sa-mi lase parul matasos si DREPT imi recomandati si mie?

sursafoto: www.google.ro

3 comentarii:

  1. Woooo,și credeam că eu am schimbat de foarte multe ori culorile!Defapt,să știi că am avut 4 nuanțe diferite,într-un interval de 2 luni,ceea ce nu cred că sună prea bine pentru experți :)) .Nici eu nu suport să am aceeași culoare la păr,dar m-am lecuit cu henna,așa că sunt silită să rămân mahon pe vecie(sau cel puțin până la terminarea liceului).

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am experienta cu vopseaua de par:D

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)