Pagini

Poti sa inlocuiesti un om?

Astazi cineva mi-a spus ca totul pe lumea asta are un rost si ca nimeni nu e de neinlocuit, cu prima parte sunt total de acord, insa a doua parte nu mi-a picat bine chiar deloc, mai ales ca a venit din partea cuiva la care nu ma asteptam sa aiba o astfel de gandire, eh, dar asa sunt eu, mereu uit ca oamenii sunt diferiti din multe puncte de vedere si ca e greu, foooooart greu sa gasesti persoane cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda. 

Revenind la treaba cu inlocuitul am si eu o intrebare pentru cei care gandesc asa: Ati pierdut vreodata pe cineva drag si ati putut sa gasiti pe altcineva care sa umple golul lasat in suflet??? Daca raspunsul vostru la intrebarea asta este afirmativ, bravo voua, dar daca nu... niciodata, dar niciodata sa nu mai spuneti asa ceva! NICIODATA!!! Cel putin eu sa nu mai aud asa ceva, cine imi mai zice asa ceva il scuip. Cum imi poate spune mie cineva ca oamenii se inlocuiesc, cum pot eu sa-l inlocuiesc pe tati??? Sau parintii care si-au pierdut copilul... cum pot sa-l inlocuiasca? Cuuum???

Aaaa, ca esti constient ca are balta peste si iti poti gasi oricand un partener sau un amic/prieten ce vrei tu, aia e altceva, dar nici oamenii astia nu pot fi inlocuiti, nu exista asa ceva, trebuie sa fii nebun sa spui asa ceva pentru ca fiecare om ocupa in viata ta un loc, reprezinta ceva, chiar si tu devii "altcineva" in functie de persoanele pe care le intalnesti, e ca si cum ai incerca sa inlocuiesti parti din tine, e ca si cum spui ca uiti cine esti, cine ai fost, e cea mai mare prostie pe care am auzit-o... auzi aici, nimeni nu e de neinlocuit! 

Mno cel putin asta e parerea mea de copil tembel si aerian care de multe ori se indeparteaza de oameni cand simte ca se zareste un strop de "atasament" la orizont, insa am observat ca de fiecare data cand fac asta, altii renunta la mine pur si simplu, adica sunt ceva gen: cu sau fara mine tot aia, ca doar nu-s de neinlocuit, nu? Nimeni nu mai lupta pentru nimeni.

Si sa stiti ca doare chestia asta pentru ca eu nu gandesc asa, pentru mine fiecare persoana cu care schimb 2, 3 vorbe reprezinta ceva si chiar daca nu mai discut mult timp cu acea persoana asta nu inseamna ca am inlocuit-o, asta inseamna ca drumurile noastre nu se pot intersecta. Sunt constienta ca nu pot sa pastrez legatura cu toata lumea, dar asta nu inseamna ca ii arunc la gunoi... nu... ii pastrez in suflet acolo undeva pentru ca uneori se intampla sa-i mai scoti de la naftalina... 

Dar ce stiu eu, poate persoana respectiva s-a referit la faptul ca de-a lungul vietii, unii pleaca, iar altii le ia locul, treci peste, eh, asta da, si nici in cazul asta nu putem spune ca oamenii pot fi inlocuiti pentru ca nu se poate umple un gol lasat in suflet asa usor... Nu??? Tot ca mine e, deci...

45 de comentarii:

  1. Fiecare om e unic.Deci nu poate fi inlocuit

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii nu se pot inlocui, mai ales atunci cand ii pierdem definitiv. Cum pot, de exemplu, eu, sa-l inlocuiesc pe tata?, pe care l-am pierdut acum 15 ani in urma. Daca ar veni in fata mea cineva si mi-ar spune ca-l pot inlocui, as avea aceeasi reactie ca tine, l-as scuipa.
    Nu demult, am auzit pe cineva spunand ca si-a "inlocuit" tatal. Era un strain, nu-i cunosteam situatia, dar indiferent de situatie, parintii nu pot fi inlocuiti! si nici prietenii... Oamenii care au patruns in viata noastra, fie ca vrem sau nu, si-au castigat un loc in sufletele noastre, iar acele locuri raman ocupate pe veci.

    Sa ai o saptamana minunata :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu înțeleg această gândire! Deloc! Mi-am pierdut tatăl în luptă cu cancerul, mi-am pierdut prieteni la care țineam cu adevărat, toți erau unici pentru mine, așa cum sper să fiu și eu, la rândul meu, pentru toți cei care mă înconjoară. Nu poți înlocui pe nimeni, absolut nimeni. Cu timpul poate sentimentul de pierdere se mai ameliorează, nu trece, dar poți trăi cu el fără să te sufoci la fiecare gând. E adevărat, apar alte persoane în viața noastră, poate tocmai pentru a compensa o pierdere, dar nu pentru a înlocui o persoană.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat! probabil cuvantul asta inlocuire e folosit gresit...

      Ștergere
    2. imi pare foarte rau pentru tatal tau :(...

      Ștergere
  4. Probabil ai inteles gresit :D chiar ieri citeam pe un alt blog o postare asemanatoare.

    Parerea mea e ca orice om poate fi inlocuit, mai putin familia :D nici pe tatal meu, care a murit acum doi ani, nu-l poate inlocui nimeni. Dar pe prietena/prietenul, iubitu, amicul etc, da. Pe el il poate inlocui un alt amic (si aici nu me refer neaparat la "a muri" ci pur si simplu nu ne-am potrivit, drumurile noastre nu se mai intersecteaza)

    te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. In nici un caz nu se pot inlocui.Ca pierzi un prieten,si iti gasesti pe altul,e un lucru.Dar cel dintai oricum nu e inlocuit!Deci,sunt de acord cu tine.Nu fii trista,nervoasa,nu trebuie sa asculti la tot ce zice lumea.Tu fa ca tine!!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nimeni nu poate fi inlocuit!Stiu asta din propria experienta))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multi oameni care mi-au intrat in suflet nu mai sunt acum langa mine, si totusi nu am putut si nu am incercat niciodata sa inlocuiesc pe nici unul dintre ei.

    Fiecare persoana e unica si speciala in felul ei iar relatia pe care o ai cu ea nu se poate inlocui si nu se poate sterge nici peste timp. Oamenii vin si pleaca dar pt fiecare exista un loc aparte in suflet.

    Nu stiu cumde a putut cineva sa ajunga la concluzia ca oamenii se pot inlocui, mi-e greu sa cred acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai pt. ca lumea asta are un rost...fiecare om isi are rolul lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe la douazeci de ani am facut o greseala.
    Seamana foarte bine cu ce descrii in articolul tau !
    Regret si acum faptul ca am fost " cu ochii in alta parte "
    Dar asta e viata, greselile sunt pentru a putea invata !
    Desi nu invatam nimic din ele . Din pacate .

    Cum zice Murphy:
    Zâmbeşte, mâîine va fi mai rău !

    RăspundețiȘtergere
  10. Niciodată două suflete nu vor fi la fel. Restul sunt doar vorbe...

    RăspundețiȘtergere
  11. sa nu comparam fiintele unice. fiecare om este unic. nici macar gemenii nu sunt identici. cine face greseala de-a crede ca un om poate fi inlocuit cu altul, posibil sa aibe probleme...
    aici nu vorbim de un inlocuitor pentru o munca sau un serviciu...

    RăspundețiȘtergere
  12. La faza cu "Nimeni nu mai luptă pentru nimeni" chiar mi-ai intrat la inimioară. Uneori încercăm să ne prefacem că nu ne pasă aşa, din orgoliu, fără să ne dăm seama că încet îi pierdem pe ceilalţi. Ne rănim unii pe alţii doar ca să vedem cum reacţionăm. Şi eu am făcut greşeala asta, iar acum mă simt foarte prost.
    Îmbrăţişare mare de la mineee >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc sa nu mai ranesc, desi e destul de greu :( Imbratisare back! >:D<

      Ștergere
  13. nimeni nu se poate inlocui.
    oameni nu. doar obiecte, si, si alea.. nu toate !

    RăspundețiȘtergere
  14. sunt oameni care lasa amprente adanci asupra noastra. ei cu siguranta nu pot fi inlocuiti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cine spune chestiile astea probabil o sa moara singur cu 50 de pisici .

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu ai cum sa inlocuiesti oamenii,e practic imposibil...

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt de acord cu ce spui nu avem cum sa-i ilocui pentru ca, cum ai spus si tu ei sunt o parte din noi ,au fost acolo si nu pot fi dati pur si simplu la o parte.Mai ales persoanele apropiate desi de-a lungul timpului fizic nu vor mai fi in sufletele noastre tot vor exista atat timp cat vom exista si noi! Cei care nu sunt de acord inseamna ca nu simt si nu stiu sa aprecieze ce au sau ce au avut langa ei ...
    Mi-a placut foarte mult ce ai scris! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, inseamna ca nu au pierdut pe cineva cu adevarat important pentru ei...

      Ștergere
  18. Prostii!!!! Nimeni, dar absolut nimeni nu poate fi inlocuit! Fiecare om este diferit prin felul lui de a fi si ocupa un loc anume in viata noastra...locul ala odata ocupat de o persoana nu poate fi inlocuit niciodata de o alta oricat ai incerca! Ti'ai pierdut un parinte..celalt parinte s'a recasatorit, dar nu poti spune ca noul venit este parintele tau, cel pe care l'ai pierdut...ai terminat o relatie si ai inceput alta..noile momente nu o sa fie niciodata ca cele de dinainte pentru ca n'au cum...nu ai inlocuit persoana respectiva..ea ramane acolo mereu ..dar ii dai altcuiva sansa sa intre in viata ta..ocupand un alt loc...un loc langa persoana pierduta, dar nu acelasi loc;)

    RăspundețiȘtergere
  19. cLM micut :))ai o mare leapsa de la mine :)) daca doresti o poti face:P

    RăspundețiȘtergere
  20. Expresia asta a fost lansata de angajatori si este foarte des uzata, folosita ca un fel de amenintare la adresa angajatilor. Pentru ei, angajatul e doar ... o masina de muncit care poate fi inlocuita. Dar de aici si pana la a generaliza conceptul de "Nimeni nu-i de neinlocuit" e cale lunga. Fiecare peroana e unica. Asta o stie orice prost ... sau ar trebui sa o stie.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)