Pagini

Ambulanta veterinara?!

Eu stiu asa, exista farmacii veterinare, exista cabinete veterinare, exista magazine cu hrana uscata pentru pisici, pentru caini, pentru orice animalut, magazine cu jucarii pentru pisoaice, catei, pasarele, magazine cu hainute, chiar am vazut si casute speciale pentru animalute, dar ghiciti ce nu stiam ca exista? Imediat va spun.

M-a sunat o prietena azi si cum discutam noi asa despre diverse, ma intreaba daca la mine in Severin sunt ambulante veterinare, pentru moment, am crezut ca e o gluma, m-am uitat la data. E deja 3 Aprilie, de ce ar face o gluma tocmai azi? - Asta a fost primul gand aparut, iar al doilea a fost sa o intreb cum arata o astfel de ambulanta, eeei na, si sa o auziti pe Ali a mea cum incerca sa-mi explice pe un ton serios ca la ea in Timi exista pe bune ambulante veterinare si ca acestea arata aproximativ la fel ca ambulantele normale, adica masini cu scris inscriptionat pe ele "Ambulanta veterinara" (parca ar fi o explicatie pentru prosti, hahaha). 

Partea comica este ca in timp ce eu ma gandeam ca Ali ma pacaleste, ea saraca era uimita pentru ca nici ea nu auzise de asa ceva, ambulanta veterinara, hai ca asta e buna! Sa zicem ca ii inteleg utilitatea, dar totusi, de ce nu se fac investitii in spitale, de exemplu la noi aici spitalele sunt sub orice critica, ajungi la urgenta si nu se uita nimeni la tine... Sa nu mai zic de saloane, care arata oribil, intri in spital bolnav de ceva si iesi bolnav de altceva... In fine, revenind la ambulantele pentru animalute, ma intreb: exista oare in fiecare orasel sau doar in orasele mari? In Severin nu cred ca exista fiindca daca era asa garantat le-as fi zarit, curioasa treaba. Oricum eu i-am spus Alinei ca exista si la noi asa ceva, cel putin asa mi se pare normal, mai ales ca au construit acum tot felul de cladiri dedicate animalelor, nu?

Deci, voi stiati de existenta acestor ambulante?

19 comentarii:

  1. ar fi ceva, dar cred ca mai bine s-ar investi in sanatatea noastra. cum ai zis si tu, e de groaza ce e intr-un spital, asta daca nu e privat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vazut spitale private, dar astea de stat sunt jalnice.

      Ștergere
  2. Nu stiam...e buna ideea, dar sunt de parere ca ar trebui investit mai mult pentru a renova spitalele pentru oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. exista si la noi..dar foarte rar..la fel ca medicii din anumite sate......si sincer sa fiu mai bine s-ar investii in spitale...si ambulante..sa avem cu ce ii lua si unde ii duce !

    RăspundețiȘtergere
  4. exista de mult ambulante veterinare, nu cate-ar fi nevoie, dar sunt. mai sunt si masini neinscriptionate ca fiind ambulante (probabil pt. ca nu sunt echipate corespunzator), dar care merg la domiciliu si fac tratamente si consultatii si primul ajutor. stiu ca asa avea fiica mea pe cand poseda un cabinet veterinar. vreau sa spun celor ce-si doresc investitii mai multe in spitalele umane (si nu e gresit spus, caci e nevoie mare): un medic veterinar, un om care s-a pregatit in acest domeniu, nu are cum sa investeasca decat intr-un spital veterinar, intr-o clinica veterinara, o farmacie veterinara, un magazin pentru animale etc, unde sa isi desfasoare activitatea. el e singurul care investeste, statul nu face nicio investitie in aceasta privinta, nu se implica in nimic, nu are nicio legatura, nu ajuta cu nimic, nu are decat cateva programe esuate legate de animalele de pe strada (intentionat esuate, daca se intelege din asta ca banii din programe se duc in niste buzunare). asa ca sa stea linistiti, nimeni nu ia de la oameni sa dea animalelor. e adevarat, capitolul sanatate este de plans, insa nu exista nicio legatura intre cele doua situatii. dar stii ce? imi place ca nimeni nu se documenteaza, dar toata lumea vorbeste ca si cum ar sti ceva...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-? Eu nu am nimic cu cei care ajuta animalele, ba din contra, ma bucura, dar eu sunt de parere ca cei care au bani ar trebui sa ajute si pe altii, la asta m-am referit cand am zis ca mai bine ar ajuta spitalele pentru oameni.

      Ștergere
  5. stii cat mai e pana cand vom fi si noi ca europa civilizata ???

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt si in Constanta ! Firma noastra chiar a folosit una pentru catelul Vasile !

    RăspundețiȘtergere
  7. de ambulante nu stiu , dar la noi este o frizerie ambulanta pentru catei si pisici ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu am auzit de asa ceva pana acum.:)) dar orice e posibil ;)) vorba ta cele pt oamenii sunt intr-o stare critica si ei se ocupa de animale. ce sa le faci:-j

    RăspundețiȘtergere
  9. hmm..la mine inca nu am vazut:-?? poate sunt si nu stiu eu, daR din moment ce exista doctori veterninari e clar ca trebuie sa fie si asa ceva :)):D

    RăspundețiȘtergere
  10. Habar nu stiam ca exista asa ceva!:)):)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Si patrupedele si nu numai au nevoie de ingrijire corespunzatoare.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)