Pagini

Familia sau iubitul?

"M-a pus sa aleg: el sau parintii mei...", asta mi-a zis o prietena acum cateva zile, bineinteles ca i-am spus ca tipul e un cretin si o sa va spun si de ce. Se presupune ca persoana cu care esti intr-o relatie trebuie sa scoata din tine tot ce e mai bun, sa iti fie alaturi, bla bla, ba chiar daca nu te ai pe bune cu parintii, neamurile (ce stiu eu), sa te ajute sa descoperi unde este problema, nicidecum sa te indeparteze de ei sau sa ii vada ca pe niste inamici. 

Trebuie sa ai probleme serioase sa ceri cuiva asa ceva si sincer mi se par si mai duse fetele care aleg iubitii, in conditiile in care ei nu sunt asa straluciti (cum e cazul prietenei mele). Hai, sa zicem ca familia fetei ii  formata dintr-o mama curva, tata betivan si un frate drogangiu (mai rar), iar el, iubitul, e singurul care o sprijina si care ii da motive sa lupte, sa faca ceva cu viata ei, eh, atunci nu mi se pare ceva deplasat ca individul sa aduca vorba de asa ceva. Da' cum poti tu un pustan de 20 de ani, care pe langa faptul ca nu ai un job stabil, ai un caracter de cacat (o bati si o faci in toate felurile pe "femeia" ta) sa vii cu asa absurditati? Ce ii oferi tuuuuu? Aaa? Ceee? Nimic, absolut nimic, nici macar nu o meriti si ai pretentii absurde, auzi la el: "Femeia tre' sa stea doar la cratita!".

Pai mai inteligentule, da, da... tu care poate ma citesti si ai aceleasi ganduri ca si asta despre care vorbesc, sa stii ca lumea a evoluat, femeile sunt vazute ca egalul barbatului, femeia acum e capabila sa se intretina singura,  cine stie, daca a avut in tinerete parte de un idiot ca tine si a ramas cu copii e capabila sa intretina si copilul. Aaaaa, ca femeile sunt dependente de partener, de atentie si chestii din astea sensibiloase e altceva, dar nuuuu, femeile nu sunt depedente de cratita. Ai inteles?????

Pfoaiiii, multumesc lu' Dumnezeu ca nu am avut parte de sclerozati din astia ca nu stiu ce s-ar fi putut intampla, desi la cum ma stiu nu as fi rezistat aproape doi ani de zile cat a rezistat saraca fata... si cine stie cat o sa mai suporte... Mna oricum ideea care este, ca esti fata sau baiat, nu are importanta, partenerul de viata nu are niciun drept sa te puna sa alegi intre el sau familia ta, intre el sau prietenii tai, nimeni nu e stapan pe nimeni.

Eu consider ca iubitul/iubita nu are dreptul sa-ti spuna nici macar in ce sa te imbraci sau cum sa-ti faci parul, daaaar daca vine si spune ca i-ar face placere sa te vada nu stiu cum (stiti voi, sa sune a sugestie) aia e altceva, nu poti schimba pe cineva asa ca ti se nazare tie, de ce dracului ai mai inceput relatia daca stiai ca nu-ti place ceea ce vezi??? Oamenii nu pot fi tratati ca experimente, o sa vorbesc si despre treaba asta cu schimbatul in alta postareee, pana atunci sa aveti un week-end fain cu mult soareeeeeeeeeee. 

32 de comentarii:

  1. Pai pentru masculii d-astia Neanderthali ca el femeia e buna pentru doua chestii: capra si cartofi prajiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mie nu-mi place ca cineva sa-mi spuna ce sa fac,unde sa merg,cu ce sa ma imbrac.Mai ales daca vine din partea unui barbat!Ii dau papucii cat ar clipi:P Daca e o sugestie sau asa,sa-i fac pe plac,e altceva.Dar sa ma puna in situatia mentionata de tine,sa aleg intre el si familie.....In nici un caz.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate inca sunt baieti, foarte multi la numar, cu o gandire comunista si un creier Ceausist in cap. In conceptul multora: "femeia trebuie sa stea la cratita"... patetic, stiu!
    Sincer, nu cred ca putem vorbi prea multe despre sclerozatii cu o astfel de gandire, dar nah, societatea trebuie sa aiba si uscaciuni, chiar daca Romania noastra ar arde ca o torta daca ar atinge de foc :))

    Un weekend minunat iti doresc :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello ! Cum sa spui o asemenea gogomanie ca macho-ismul este o gandire comunista ?! Zau, tu nu ai auzit de Alexandra Kollontai, mana dreapta a lui VI Lenin, si de atatea alte inaintase feminist-comuniste ? Nu stiai ca ziua de 8 martie insasi sarbatoreste gonirea tarului rus in numai 4 zile de catre vajnicele feministe comuniste unite daneze, germane, elvetiene, americane si ruse ? Uite aici poster din 1914 legat de sarbatorirea zilei internationale a femeii, si mai zi daca idealul comunist inseamna femeia la cratita !

      http://en.wikipedia.org/wiki/File:Frauentag_1914_Heraus_mit_dem_Frauenwahlrecht.jpg

      Si cand te gandesti ca mi-a fost dat sa citesc aceasta gogomanie despre comunism tocmai azi, 20 mai, de ziua sarbatoririi independentei Cubei de sub jugul imerialist-capitalist american !

      Ștergere
  4. Nu e normal ca cineva sa ceara partenerului sa aleaga : familia sau relatia romantica
    Mi se pare patologic acest lucru.
    La 20 de ani nu ai multe frane in torpedou si ti se pare ca esti buricul pamantului asa ca mai inteleg derapajele.Pe "adultii responsabili" nu-i inteleg

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred da generalizarile sunt foarte fericite !
    Si viceversa cred ca e valabila !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am dat si eu peste un specimen de genul stii e am facut?...i-am dat cu flit repede repede.M-a pus sa aleg cine e mai important el s-au mama si i-am zis destul de clar ca maine poimaine el isi scutura palaria si pleaca insa mama e singura care indiferent de orice as face va fi langa mine neconditionat. Si i-am zis pa pa din mers :D

    RăspundețiȘtergere
  7. cum adică o bate? Și ea mai stă cu el ? Și se gândește să și renunțe la familie pentru așa ceva?
    Draga mea, eu zic să-i dai o palmă prietenei tale,să se trezească la realitate și să nu mai lase hormonii să fie tâmpită

    RăspundețiȘtergere
  8. Depinde de situatie, care este cauza si de ce s-a ajuns aici..
    din pacate exista familii care nu fac cinste si cel in cauza e legat ombilical de parinti cu toate ca situatia e destul de rea.. iubitul se poate la un moment dat sa se sature de suferintele respectivei si sa incerce sa o indeparteze, sa isi vada de viata lor.
    Un exemplu ca asta este foarte rar, de regula apar impuse alegeri din prostie dar sunt si cazuri in care e bine sa iti vezi de viata ta, chiar daca e vorba de parinti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu situatia si sincer ea este o persoana slaba... iar el profita de asta...

      Ștergere
  9. ma intreb daca se simte cineva din cei care iti citesc blogul:))

    RăspundețiȘtergere
  10. problema cu "alesul" e foarte sensibila...nu doar sensibila, ci si greu de rezolvat. una peste alta, fiecare trebuie sa-si traiasca propria viata si e liber sa aleaga cum vrea sa si-o traiasca, firesc! :))
    pierzi, castigi, totul e un fel de negustorie :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Stai asa, ea de ce mai are de-a face cu tipul daca o bate? O singura palma sa fi fost si trebuia sa il bage undeva si sa plece.

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand da-mi voie sa iti zic ca am adorat sa te citesc. :))) ai pus atata patos in fiecare cuvintel incat se simte de la prima pana la ultima litera. m-am vazut pe mine cand mai iau foc, uneori.
    si acum revenind la postare ... daca el are 20 de ani, inseamna ca si ea e tot pe undeva pe acolo, nu? la 20 de ani sta sa ii frece ficatzii un nea putza-dragutza? la varsta aia trebuie sa ii schimbe ca pe ciorapi. are timp de frecat ficatzi de la 30 in sus. daca ii esti prietena, bag-o cu capul putin in apa rece, poate ii trec fierbintelile. serios. eu stiu ca dragostea e oarba, dar macar aia care ne sunt aproape nu orbesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hihi:D ti-am citit postarile:D semanam putin asa;))))

      Apai eu i-am zis sa termine, dar ea... batman :))

      Ștergere
  13. Totaaaal de acord cu tine.Din pacate exista si baieti de genul acesta in societate,cu o viziune asupra lumii destul de limitata.
    Nici eu nu as accepta sa mi se impuna sa aleg intre el si familie.N-as mai avea o relatie cu el din momentul in care mi-ar zice asta.Am ceva pretentii de la mine!:)
    Seara faina!:*

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa inteleg ca pe langa faptul ca i'a cerut sa aleaga o si bate si ii spune ca locul ei e la cratita? Pay stii cum se ducea ala invartindu'se :)) il alergam cu cratita la care spune ca trebuie sa stau pana ramanea jos ca eu n'am prea multa minte de fel in astefel de situatii :)) Nu am intalnit, din fericire!, dar mi se par penibile situatiile...adica ok..tu ai locul tau in inima mea, familia are locul ei si prietenii locul lor si fiecare are rolul lui in viata mea nu vii tu sa ma pui sa aleg...si nici prietenii nu trebuia sa ma puna sa aleg intre ei si el...cum ai zis si tu nimeni nu trebuie sa te puna sa faci astfel de alegeri:|

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi se pare o prostie sa alegi sau sa ceri asa ceva unei persoane. Consider ca daca iubesti o persoana ii accepti si familia fie ca iti place sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pff m-ai lasat fara cuvinte...Sincera sa fiu,e prostuta ca sta langa un asemenea baiat, dar in acelasi timp incerc sa o inteleg, pentru ca uneori dragostea te orbeste si ajungi in punctul in care nici macar tu, cea in cauza nu esti de acord cu ceea ce faci, cu alegerile tale, dar ramai acolo pt ca-l iubesti, iar asta e greseala noastra, a fetelor...

    RăspundețiȘtergere
  17. Mixul de traire cu un partener bun e 90% propria relatie si 10% familia daca relatia e buna obligatoriu e detasarea de familie e specific pepetuarii speciei si evolutiei..
    Ordinea fireasca a lucrurilor este urmatoarea copii nepotii...partenerul parintii bunicii.....a se stujdia asezarea in haita de lupi a mamiferelor ...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)