Pagini

Cica "vrei sa ne faci bani?"

   Am fost acum vreo 2 zile la o prezentare despre o noua firma, X (nu fac reclama gratuita, haha) ce functioneaza pe sistem MLM (Multi Level Marketing) si vreau sa va spun ca intentionat am stat pana la final (desi ma plictisisem) cand am vazut cum tipele de acolo prostesc oamenii pe fata promitand ca daca se inscriu la aceasta firma vor avea parte de castig toata viata, deci nu ca la Avon sau la Oriflame (alte firme cu sistem MLM) aia e apa de ploaie, aici la aceasta firma ne putem cumpara orice produs de la ei cu 40% reducere, practic pret de fabrica si nu numai, putem ajunge mari afaceristi si sa ne bagam lunar in buzunar 1000 de euro, asta daca ajungem sa ne facem echipa, va dati seama ce realizare??? 
   Pe bune acum, cine crede asa ceva? Mai ales cand inscrierea cica e gratuita, dar te obliga oarecum sa cumperi o mapa cu mostre de parfumuri care costa in jur de 2 milioane pentru ca vedeti voi, nu va puteti promova marfa ca aia de la Avon, adica sa va duceti la om doar cu catalogul, trebuie sa-l puneti sa testeze parfumul, aha! 

   Acum sincer, am mai discutat si cu mama, chestia asta cu MLM e pentru un venit suplimentar, in niciun caz nu poate fi considerat un job stabil. Ma rog... ca mai sunt tipe care se ocupa de ani de zile cu asa ceva si castiga sute de milioane pe luna, aia e altceva, dar cate tipe sa fie? Si totusi, daca ar castiga asa multi bani de ce s-ar mai strofoca sa adune oameni??? Nu le mai ajung banii?

   Nu stiu, cert e ca pe mine nu prea ma caracterizeaza aceste job-uri, parca as fi la piata si oricum sunt curioasa, aveti cunostinte care castiga din firme de genu' ?
                                                                                                             sursa foto

37 de comentarii:

  1. Da, cunosc o singura fata care a facut, si inca face bani din asa ceva. Este greu si instabil pentru ca nu ai salariu fix si nu stii cum merg lucrurile, care difera de la o luna la alta. Bineinteles tipa respectiva nu se duce din usa in usa, acuma totul functioneaza pe baza de internet , de blog, de forum. Asa e mult mai usor si mai profitabil sa iti vinzi marfa, decat insistand pe la usile oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu comentai anonim, te credeam pe cuvânt.

      Ștergere
    2. eu cred ca e adevarat, dupa cum spuneam nu e ceva stabil, e destul de multa munca... :)

      Ștergere
    3. Si foarte mare putere de convingere. Sorry, intelesesem ca face bani cu poala. My bad!
      Și ia zi Monica, ți-au prezentat și oameni de succes, care au facut bani cu poala, și-au luat mașini și au fost tocmai în Străinezia (!!!!!!) din câștiguri?

      Ștergere
    4. :)) daaaaaaaaa, o singura tipa, cica aia castiga 100 de milioane pe luna, dar are echipa de 9800 de oameni :))

      Ștergere
  2. Si din pacate, multi se lasa pacaliti! Asta e ca un al doilea job, dar nu ne imbogatim noi din asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu una nu m-as baga in asa ceva. Spre exemplu la Avon, daca faci o comanda de 2 milioane, abia daca iti ies si tie 10 lei :)) E cam... degeaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) stiu, eu o singura data m-am bagat la Oriflame si aia pt ca era o campanie in care castigai jumate din comanda :))

      Ștergere
  4. Cunosc o persoana care face bani buni din asta, dar are un job care i permite sa intre in contact cu multi oameni. Am incercat si eu, dar n-am reusit nici macar sa imi suplimentez veniturile. Probabil trebuie sa fii facut pt. asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. si mie mi s+a intamplat s fiu racolata la o prezentare de genul si mai mult m-am enervat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. eu nu cunosc si nici nu cred :)...ma bucur ca nici tu !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Singurii oameni pe cre ii stiu ca pot castiga bani seriosi din asa ceva sunt aia cu ideea MLM-ului respectiv, adica patronii + eventual cativa angajati cu contract cu salariu + bonus ai lor, (ca unele MLM'uri sunt de nivel masiv global, nu asa mici chestii, dar nu cred ca tipele alea de la prezentarea aia erau angajate cu contract ai MLM'ului respectiv, cel mult contract pe o zi, ziua respectiva a prezentarii...adica si din asta se pot castiga bani daca ai diverse contacte + experienta in PR, o zi faci reclama la un MLM, alta zi la alt MLM, alta zi la o firma de masini, etc, etc, dar asta poate e similar cu niste chestii care se practica si pe bloguri, numai ca poate primesti bani mai multi in ziua respectiva daca te deplasezi in persoana, si nu doar pui un link pe un blog, sau cine stie, daca ai talent, poate te remarca cineva si iti da un contract exclusiv pt MLM'ul respectiv, cam asa cum ar fi de ex amabasador UNICEF, sau fata Revlon, etc)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hello Girl, interesting post.

    Greatings from Brasil my Friend.

    Clik

    RăspundețiȘtergere
  9. WTF?Astea-s invenţii clar..cine Doamne iartă-ma ar putea crede tâmpeniile alea?Bun articol,îmi place!

    RăspundețiȘtergere
  10. N/am citit tot articolul ca m/am enervat.
    Stiu ce inseamna MLM de vreo 20 de ani.
    Credeam ca excrocheria asta a disparut; vad ca nu.
    Felicitari ca te/ai prins repede!
    Nici n/asteptam altceva de la o fata desteapta si frumoasa ca tine. Si nu glumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. buna, multumesc frumos!:D cu siguranta te vizitez!! :D Un an nou fericit si tie! <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu este nicio chestie, am fost si eu la una, doua intruniri d-astea, dar...se vedea pe fata ca femeile alea aberau si ca n-aveau nicio treaba cu realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt diferente uriase intre vanzarea door to door si mlm.
    Din pacate de cele mai multe ori sunt confundate.
    La fel ca pomul altoit. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Cunosc persoane care au incercat dar nu prea faceau bani...

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar astazi am vorbit cu o colega a sotului meu, care mai face un banut in plus lucrand pentru o asemenea firma. Dar numai un banut. Nici pe departe nu poate spune ca s-a imbogatit. Astea sunt basme. Se imbogatesc cei care sunt in varful piramidei, nu blegii care vin la sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam asa ceva :)) Ei acum trebuie si blegii sa fie ademeniti cumva :)

      Ștergere
  16. Dar la Avon (si restul) sunt atat de multe persoane inscrise ca nici nu mai ai cui da produsele ... ca au comandat la altcineva inainte. E aiurea oricum.. cu toate ca reprezentntele lauda atat de mult acest "job"

    RăspundețiȘtergere
  17. Bineînţeles că e o înşelătorie şi mă bucur că ai postat articolul ăsta. Poate se mai lămuresc şi alţii care sperau...
    Ţi-ai câştigat un cititor.

    RăspundețiȘtergere
  18. ce spui tu suna a romanie pura unde intotdeauna lumea incearca sa pacaleasca, nu sa cladeasca o afacere profitabila pentru ambele parti implicate. asta e tara, o tara de hoti si de magari.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest gen de "jobulet" nu este deloc profitabil!E mai mult stres decat rasplata.Iar la firme precum Avon si Oriflame e bine sa fi reprezentant daca vrei sa ai acces la produsele lor asa pentru tine si cei apropiati ca atunci cand vine vorba sa faci bani e foarte dificil.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)