Pagini

Primim ceea ce ne dorim sau ceea ce avem nevoie?

Vine un moment in viata cand analizezi ceea ce ai realizat, I know, I know, maybe I am too young to say that, dar chiar asa este, ziceam la un moment dat ca la 20 de ani ne confruntam cu o criza existentiala, iar altcineva imi zicea ca aceaste crize apar in fiecare an daca stam bine si ne gandim la noi, la viata noastra, la realizarile noastre. So, nu pot spune ca ma aflu intr-o criza ci doar intr-un moment in care ma intreb cat se poate de serios daca ceea ce imi doresc, este intr-adevar si ceea ce am nevoie...

Cand eram mai mica obisnuiam sa spun in fiecare noapte inainte de culcare rugaciunea "Tatal nostru", iar mai apoi ceream fel si fel de lucruri, printre care si oameni, fara sa ma gandesc daca este ceea ce-mi trebuie, pur si simplu ceream, si stiti ce este amuzant? Ca intotdeauna cam tot ce am cerut, am primit, ce e drept nu am primit atunci pe moment, am asteptat ceva timp pana ce micile mele dorinte s-au indeplinit, dar au devenit realitate si atunci ce?

Pai in cazul lucrurilor primite, am fost multumita, insa in cazul persoanelor pe care mi le-am dorit in viata mea, sa zicem ca nu erau ceea ce aveam nevoie, stiti uneori cred ca totul tine de felul in care cerem ceva, nu degeaba cuvintele au o asa mare putere...


Ca sa vezi unde te duce cu gandul faptul ca ai dat comanda de un telefon (desi mai ai doua) iar acesta nu este pe stoc, hah. Poate ca nu e pe stoc pentru ca nu am nevoie de el, nu? Daca este un semn? Chiar exista semne sau nu e pe stoc pentru ca mi-au luat-o altii inainte? Cam asa se intampla si in viata, in timp ce tu stai si te gandesti daca sa faci un pas sau nu, altii deja au pasit cu mult curaj in necunoscut, si-au asumat riscul si au trait momentul...

Probabil ca totul tine de sansa, de alegerile pe care le facem, desi asta nu explica cum unii au riscat si au castigat, iar altii au riscat si au pierdut. Probabil asa e viata, unii sunt constienti de ceea ce au nevoie si stiu cum sa ceara, altii cer lucruri la intamplare, pe moment, altii cer ceea ce cred ei ca au nevoie. Un lucru e sigur, cam toate dorintele se implinesc mai devreme sau mai tarziu. Si stiti ce mai cred eu ca e sigur? Cineva sorteaza dorintele astea in functie de nevoile noastre, astfel ca in functie de momentul vietii noastre se mai bifeaza o dorinta in carnetel si uite asa dupa cum spuneam la inceput, ne oprim din tot ceea ce facem si incepem sa ne analizam viata, cu tot cu realizari si esecuri.

So, nu pot sa nu ma gandesc in continuare la intrebarea din titlu plus inca una: Primim ceea ce ne dorim sau ceea ce avem nevoie? Sau primim ceea ce meritam?
sursafoto: www,google.ro

10 comentarii:

  1. Mi-ai adus aminte de un vers dintr-o melodie: Do I got what I want or do I got what I need?
    Cred că depinde. Poți să spui că uneori primești ceea ce ți-ai dorit, alteori ceea ce aveai nevoie. Și da, se întâmplă să mai primim și ceea ce merităm.
    Take care! :* :*

    RăspundețiȘtergere
  2. După părerea mea deloc avizată nu prea primim nimic! Pur şi simplu luăm ceea ce credem că ne trebuie! Excepţie fac cadourile părinte-copil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu o sa iti raspund la intrebari din punctul meu de vedere,si am sa incep cu ultima. Nu cred ca primim ce meritam, daca am primi ce am merita cred ca nu ar mai exista oameni fericiti, pentru ca sa recunoastem oamenii la cum se comporta nu prea merita multe...

    Cred ca intotdeauna primim mult mai mult decat meritam, mai mult decat cerem, insa nu cred ca primim intotdeauna ceea ce avem nevoie, cred ca uneori ceea ce ne dorim nu e ceea ce ne trebuie si atunci ne-o facem oarecum cu mana noastra, dar important este sa realizam. Iar despre ceea ce avem nevoie nu stiu ce sa zic... cred ca atunci cand nu primim ce am vrut si primim altceva in schimb, probabil atunci e ceea ce avem nevoie.
    Si legat de exemplul tau cu telefonul, eu cred ca toate au un scop, fie si daca nu mai gasesti telefonul x in stoc, si am ajuns sa cred asta deoarece de la un lucru banal, mi s-a intamplat sa intalnesc 2 oameni dragi pe strada, si daca nu era acel lucru banal, nu ii mai intalneam, stiu ca suna ciudat, e mai mult de zis, dar ideea e ca pana si cainele care traverseaza strada in fata ta are un rol. Asa cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu o parere. Nu stiu cat e de avizata. Chiar atunci cand primim ceea ce ne dorim, ne dam seama ca dorinta din vis nu seamana cu realitatea. Visam lucruri ideale si uitam ca "orice roza are spini" (citat din pildele lui Mitica - I. L. Caragiale

    RăspundețiȘtergere
  5. În ecuația asta ar trebui să intre și zicala ”Ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să primești !”

    RăspundețiȘtergere
  6. Primim ce meritam, fara discutie. Totul se compenseaza in viata mai devreme sau mai tarziu. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu zic asa...cam ca Mihai...varsta cred :)))
    p.s. incearca uleiul de menta, eu nu am avut acea problema, dar am auzit ca este tare bun! au pe Elemental! pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună scumpo!
    Îți doresc o săptămână ușoară și plină de bucurii!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca in ultima vreme tu ai primit mai multa intelepciune :)

    RăspundețiȘtergere
  10. :) In primul rand subscriu la ce a scris Zina: sa avem grija ce dorim, ca s-ar putea sa primim. Si am simtit pe propria-mi piele cam ce poate insemna asta, pe termen lung. :)
    Intr-un fel, tot ceea ce ni se intampla, tot ceea ce primim este... rodul propriilor actiuni. Dorintele nu se indeplinesc asa, ca si cum folosim o bagheta magica, ci, de regula, actionam pentru a obtine ce dorim. Exista si... coincidente, intamplari care conduc spre un final neasteptat (sau pe care nu-l mai credeam posibil sau nu ne imaginam ca il dorim).
    Primim ceea ce meritam? In primul rand ma gandesc daca... trebuie sa merit ceva. Adica, pentru o fapta buna cineva ar trebui sa fie rasplatit cu alta fapta buna? Poate, dar nu stiu... Poate ca asa trebuie: unii sa faca fapte bune si sa primeasca... reprosuri. :) Inseamna ca merita ei aceasta? Cred ca nu. Probabil ca ma insel - avand in vedere ca stiu mai nimic - dar cred ca exista o lege a compensatiei: cine face bine e rasplatit, mai devreme sau mai tarziu, cu bine (chiar daca nu in proportia in care si-ar imagina ca merita...
    Primim ceea ce avem nevoie? Cred ca da... Poate tocmai pentru ca actionam pentru a obtine ceea ce credem ca ne lipseste. Cand constatam ca ceea ce am crezut ca ne e necesar nu ne este, de fapt, o fi din cauza ca... mai mult ne place lupta decat victoria. :)
    Zile fericite iti doresc! Si sa fii o invingatoare!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)