Pagini

Cica noi oamenii nu iubim, cel mult toleram.

"A tolera", cred ca asta este noul verb care ar trebui sa inlocuiasca vechiul "a iubi", pentru ca deja iubirea asta despre care vorbim toti, pe care o cautam, ne-o dorim, dar nu o oferim, a devenit ceva de neatins. 

Cel putin asta cred eu, folosim atat de des acele doua cuvinte magice "te iubesc" pentru a deschide fel si fel de usi care nu au nicio legatura cu adevaratul lor sens. Femeile "te iubesc" cand le oferi bani, bijuterii, haine, mici atentii, barbatii "te iubesc" atunci cand le oferi sex, s.a.m.d. Deci "te iubesc" este practic folosit in semn de recunostinta, oamenii apreciaza ceea ce fac altii pentru ei, dar intr-un fel superficial, in loc sa spuna multumesc, se agata de iubire. Nu nu nu, sa apreciezi un om pentru ceea ce face pentru tine, pentru voi, sa zicem ca atunci putem vorbim despre iubire, dar repet, sa apreciezi omul, nu fapta propriu-zisa. See the difference?


So, de ce spun ca in loc de iubire ar trebui sa vorbim despre tolerare? Pai este simplu, noi toleram multe chestii intr-o relatie, in sensul ca ingaduim, trecem cu vederea, lasam de la noi, suportam, etc. Si iubirea include cateva din chestiile astea, dar pe langa ele mai sunt multe, muuuuuulte altele care fac diferenta. Iubirea e neconditionata, cand incepi sa iubesti pe cineva, oferi, oferi tot ce ai tu mai bun fara a astepta nimic in schimb, dar daca nu e iubire, ci doar tolerezi, asta inseamna ca de fiecare data cand oferi ceva, astepti sa primesti ceva in schimb.

Am vazut femei care stau langa barbati ce le bat, le injura, le fac in toate felurile, ele pretind ca fac asta pentru ca ii iubesc, dar oare chiar asa sa fie? Eu zic ca nu e iubire, e toleranta... Am vazut barbati legati la cap cu matracuci care trancanesc toata ziua, probabil ca ii mai si insala, iar ei la fel, isi spun ca stau cu ele pentru ca le iubesc, really? No way, iubirea nu e asa, iubirea e altfel, asta e clar: toleranta!

In fine, sunt sigura ca stie toata lumea ce inseamna sa iubesti, asa ca nu are rost sa mai vin si eu cu alte n-spe mii de definitii si sa va plictisesc, ideea care este: Noi, oamenii asta frumosi care suntem, iubim cu adevarat sau cel mult toleram?
sursafoto: www.9gag.com

26 de comentarii:

  1. Cu siguranta toleram. Sunt de acord cu fiecare cuvintel de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu siguranta ca stim ce inseamna sa iubesti!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Să ştii că şi femeile spun "te iubesc" când le oferi sex!
    Chiar dacă există iubirea de care vorbeşti, este de scurtă durată! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ai dreptate, dar e de recomandat ca intr-o relatie tolaranta si iubirea sa nu fie acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubirea adevrata e mai greu de gasit dar nu imposibil, se mai poate chiar si astazi!

    Cat despre exemplele date de tine acolo proabil ca e e toleranta sau poate e acea situatie in care din cauza ca iubesti pe cineva ti-e prea greu sa renunti la el si stai su suporti..dar nu e bine.

    Iubirea nu numai ca iti ofera totul neonditionat dar este si responsabila si cuviincioasa, niciodata un om care te iubeste nu te va insela si nu te va bate, acolo clar nu e iubire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in exemplele mele eu sunt super sigura ca e toleranta. oamenii care te iubesc nu te bat, nu te injura, nu te injoesc, etc....

      Ștergere
  6. Prea putină lume mai iubește, cum ai spus și tu, mulți tolerează...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca asta e chiar prostie nu doar toleranta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca toleranta se refera la faptul de a suporta pe cineva pe care nu il suporti, sau de a agreea ceva doar de dragul aparentelor, sau a unui bine comun, in nici un caz nu poti spune ca a tolera e sinonim cu a iubi, poti sa spui ca iti tolerezi mama, sora, prietena? Nu, ii iubesti pe fiecare si ii accepti, intelegi si admiri, cu tot cu defecte. Iubirea e mult mai profunda, doar atunci cand o cunosti sau nu ai avut parte de ea poti sa stii ce inseamna, pana atunci nu cred ca e necesar sa ii gasim sinonime pentru ca asta ne-ar face mai putin umani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu vorbesc de parinti, frati, etc, acolo e clar iubire neconditionata, eu vorbesc despre relatiile pastrate de dragul aparentelor, oamenii pretind ca se iubesc doar asa de dragul de a avea o relatie... :) Iubirea o cunoastem toti, in diferite forme, iubire de frate, de sora, de prieten, de iubit, etc. doar ca suntem mici si prosti si nu ne dam seama de toate chestiile astea...

      Ștergere
  9. Sunt de acord cu comentariul lui Miiuta Chan (si imi pare chiar bine ca m-am straduit mai demult o data sa traduc o poezie scrisa de ea in lb norvegiana, si imi aduc aminte chiar cu placere de acel efort de atunci !).

    RăspundețiȘtergere
  10. erata: o tradusesem in lb daneza, nu norvegiana.

    RăspundețiȘtergere
  11. Te invit la o leapsa, Leapsa Calatoare. O invit si pe Miiuta Chan. (RSVP nu e obligatoriu. E doar pt amuzament.)

    RăspundețiȘtergere
  12. Oo ba da, iubim, fiecare in felul lui, potrivit caracterului, personalitatii lui, dar fiindca suntem oameni imperfecti, iubirea noastra e si ea imperfecta! Chestia cu bataia e si ea discutabila, in fond gandeste-te ca esti mama si tot vine un moment cand iti altoiesti copilul, ceea ce nu inseamna ca nu-l iubesti! Nu te grabi sa spui ca-n niciun caz nu l-ai altoi, depinde de copil nu de tine, crede-ma, sunt (si) mama! Cam asta e ideea , suntem oameni si nimic din ce e omenesc nu ne e strain! Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, nu poti compara altoiala mamei tale cu altoiala pe care o primesti de la barbatul tau, sunt fanatici care te baga in spital. Iar femeile alea altoite stau si tolereaza pt. ca poate nu au alte optiuni, dar pun pariu ca daca ar gasi pe altcineva care sa fie langa ele, sa le aprecieze, sa le respecte si sa le arate ce e cu adevarat iubirea, l-ar lasa pe bataus cu ochii in soare cu tot cu "iubirea" lui...

      Insa ai dreptate, oamenii sunt imperfecti.

      Ștergere
    2. Teoretic ai dreptate! Nu mai stiu ce scriitor a povestit o faza traita de el - pe strada o luase unul la omor pe nevasta-sa (din cum ii spunea s-a dedus ca-i era nevasta) iar scriitorul nostru, oripilat si cavaler, ce zice? S-o scap pe biata femeie de animal! Intervine si-i da asa, de control, una aluia - ce crezi?! Incepe nevasta aluia sa-i dea scriitorului in cap cu geanta, ca ce te iei tu ma de barbatul meu?!! Vezi, toate-s foarte relative, noi vrem sa fie bune si frumoase dar aici nu e raiul si chiar se pare ca nici nu trebuie sa fie!
      (exista dependente, exista iubiri paradoxale, dar ce nu exista pe lumea asta bizara!) Maria

      Ștergere
  13. Hahaha am vazut si eu poza aia si mi-a placut tare!! Imi place ce ai facut cu blogul, designul e atat de sweeeeet! si faptul ca ninge, ohh adorabil!!
    Ca sa fiu on-topic: Iubesc cu adevarat! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hihi:D ma bucur ca-ti place, si ma bucur si ca iubesti! meriti <3

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)